16.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaştrii, chemaţi la naţionale

Alb-albaştrii, chemaţi la naţionale

Zlatinski nu a impresionat la CSU, dar a fost convocat la naţionala Bulgariei (foto: Alexandru Vîrtosu)
Zlatinski nu a impresionat la CSU, dar a fost convocat la naţionala Bulgariei (foto: Alexandru Vîrtosu)

Mijlocaşul bulgar al CS Universitatea Craiova, Hristo Zlatinski, a fost convocat la naţionala ţării sale pentru partidele din preliminariile CE din 2016 cu Norvegia şi Italia, de la începutul lunii viitoare. Bulgaria va evolua la Sofia cu Norvegia, pe 3 septembrie, şi la Palermo, cu Italia, pe 6 septembrie.

La reprezentativele ţării lor vor ajunge şi iordanianul Thaer Bawab şi africanii Nuno Rocha şi Kay. „Baba” a fost solicitat pentru cele două meciuri din preliminariile CM din 2018, Iordania urmând să evolueze pe 3 şi 8 septembrie cu reprezentativele statelor Kyrgyzstan, respectiv Bangladesh. Naţionala lui Bawab este lider al grupei B, din care face parte şi Australia.

La rândul lor, Nuno Rocha şi Kay au fost convocaţi pentru partida pe care reprezentativa Capului Verde o va susţine în deplasare contra Libiei, din preliminariile Cupei Africii pe Naţiuni 2017. După prima etapă, naţionala „Rechinilor albaştri“ este pe primul lor, câştigând cu 7-1 disputa cu echipa Sao Tome şi Principe.

CS Universitatea Craiova stă bine şi la capitolul juniori în acest sens, pentru că va avea trei jucători la reprezentativa U17 pentru dubla amicală cu Scoţia. Pe adresa clubului a sosit un fax de convocare şi pentru juniorii Alex Dinu şi Hery Kim. Ultimul va participa şi la turneul „Syrenka Cup” din Polonia, unde România va disputa trei jocuri, primul dintre acestea fiind contra Norvegiei. La naţionala Under 17 se află deja portarul Andrei Vlad, care va participa la ambele acţiuni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS