13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnvingeți Steaua!

Învingeți Steaua!

CS Universitatea Craiova pare să-și fi găsit cadența la Timișoara, iar plusul de moral poate aduce un rezultat mult dorit contra Stelei, în confruntarea programată duminică, de la ora 18.00 (Digi Sport/Dolce Sport), pe stadionul „Extensiv“, din runda a 8-a a Ligii I.
Directorul tehnic al grupării alb-albastre, Sorin Cârțu, a analizat jocul Stelei cu Rosenborg din Liga Europa și consideră că gruparea adversă va pune mare preț pe competițiile interne de acum înainte, iar meciul din Bănie reprezintă pentru ea un nou început.
„Nu se știe ce va fi în returul cu Rosenborg, mai e un meci și știi cum e în fotbal, niciodată nu poți fi sigur de un rezultat. Din punctul meu de vedere, este un rezultat mincinos la modul cum s-a desfășurat meciul, exceptând ultima jumătate de oră, când au redus motoarele și au facilitat înscrierea acelor goluri. Prevăd așa o echipă Steaua rănită, dar care va încerca să remonteze tot ceea ce a pierdut acum și să-și îndrepte mai mult privirea spre campionat. Din punctul ăsta de vedere, la noi, cine vine să joace la Craiova are dintr-o dată salariile la zi, se împacă președinții cu patronii, se mobilizează foarte tare jucătorii, nimeni nu mai vrea să greșească. Toate echipele care au venit la noi au avut o prestație bună față de ceea ce avuseseră până atunci. Mă aștept ca și de data asta să întâlnim o Steaua foarte bună, mobilizată“, a spus Sorin Cârțu.
Strategul Craiovei ar fi putut rata un prim duel cu fostul său elev Mirel Rădoi în calitatea de antrenor, după ce acesta din urmă i-a anunţat, vineri dimineaţă, pe jucători că demisionează. Câteva ore mai târziu, finanțatorul echipei, Gigi Becali, l-a convins pe Rădoi să continue la conducerea tehnică a echipei Steaua.

Izvoranu va absenta o lungă perioadă

Ghinioanele se țin lanț la CS Universitatea Craiova, pe lista indisponibililor pentru o lungă perioadă trecându-și numele acum și Silviu Izvoranu.
„Îi avem în continuare indisponibili pe Popov și Kay, care nu este la parametrii optimi, dar ne putem folosi de el și o să fie în lotul de 18, Izvoranu, care astăzi (vineri – n.r.) va fi supus unei operații (la rinichi – n.r.), plus Curelea, care este în recuperare. Izvoranu va putea continua să joace fotbal, dar pentru prima parte a campionatului este ieșit din calcule. Îl reprofilăm pe Dumitraș, care nu a jucat rău la Timișoara ca fundaș central. Când se vor reface Popov și Kay, lucrurile vor intra în normalitate. Dacă clubul, deși mă îndoiesc, aduce un fundaș central sau un atacant sunt bineveniți, dar sunt discuții vechi, care nu au fost finalizate și nu cred să se întâmple la momentul ăsta. Vedem ce modificări vor fi în echipă sau dacă vor fi. Nu vedeți ce ni se întâmplă nouă? Plecăm luni cu un gând, marți lucrăm și apoi apar problemele pe parcurs. Dacă am ajuns să schimbăm și la încălzire… De când am început campionatul avem câte patru-cinci jucători indisponibili. Vedem ce se va întâmpla până la ora jocului. Atmosfera e bună, îi încurajăm pe băieți, avem încredere unii în alții și știm că întâmplările de până acum sunt un rod al neșansei. Dacă am fi avut mai multă șansă, am fi avut mult mai multe puncte acum“, a explicat Sorin Cârțu.
„Sorinaccio“ a comentat și speculațiile că ar fi tentat să renunțe la postul său din cauza unor probleme medicale: „Dacă am ceva probleme personale, nu le discut într-o conferință de presă. Sunt lucruri care mă privesc pe mine și nu cer din partea nimănui nici dezbateri, nici polemici, nici pasiuni și nici admirații“.
Cârțu a vorbit și despre situația metodistului Ionuț Moșteanu, care a intrat în conflict cu mai mulți jucători și a fost exclus din staff: „Cine greșește plătește. Nu mai face parte din staff-ul nostru, dar problemele juridice trebuie rezolvate între el și club. S-au petrecut evenimente pe care eu le-am aflat acum vreo două-trei zile. El a avut niște discuții cu jucătorii, iar ei nu au venit să-mi spună și am fost pus în fața unor fapte care ar fi trebuit să se termine într-un fel“.

Dumitraș: Avem o datorie față de suporteri

Prezent la conferința premergătoare întâlnirii cu Steaua, fundașul Andrei Dumitraș a afirmat că el și colegii săi vor să se revanșeze față de suporterii craioveni printr-o victorie contra Stelei, punctând că speră să-și facă datoria foarte bine, indiferent pe postul pe care este folosit.
„Ne dorim să câștigăm cu Steaua. Avem o datorie față de suporteri și față de noi și este foarte important să luăm cele trei puncte și să facem un meci bun acasă. O eventuală victorie ne-ar da încredere și am aborda meciurile cu alt aplomb. Nu este un meci special pentru mine. Este un joc important pentru echipă. Nu am jucat în ultima perioadă ca fundaș central, exceptând partida de la Timișoara, dar cu siguranță că o să dau totul pe teren și sper că o să am evoluții cât mai bune acolo unde mă vor folosi antrenorii. Nu este important cine marchează. Dacă voi fi eu, mă voi bucura mai mult. Nu ne gândim la un eșec, noi analizăm acest joc și îl abordăm cu gândul de a nu pierde“, a spus Dumitraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS