9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictor Naicu a dat la o parte Kuweitul pentru CSU

Victor Naicu a dat la o parte Kuweitul pentru CSU

(Foto: CSUC)
(Foto: CSUC)

Solicitat în această vară să preia juniorii A de la CS Universitatea Craiova, antrenorul Victor Naicu (foto) a acceptat provocarea în ciuda unei oferte bune venite de peste hotare, din Kuweit. Deţinător al licenţei Pro UEFA, fostul fundaş central al Craiovei a explicat motivele care l-au determinat să rămână în Bănie.
„Tot timpul mi-am dorit să antrenez în oraşul unde am jucat, unde am familia, iar propunerea venită din partea lui Silviu Bogdan (managerul centrului de copii şi juniori al CSU Craiova – n.r.) a fost ca o provocare, pentru că până acum nu am lucrat cu grupele de juniori. Dar am ţinut cont că, de fapt, sunt juniorii mari ai CS Universitatea Craiova şi oricând pot face pasul către echipa a doua sau, de ce nu, către prima formaţie a clubului. Am ales acest drum, care nu este deloc uşor, şi mă bucur că rezultatele mele au fost apreciate de conducere şi am fost solicitat să pun şi eu umărul la dezvoltarea fotbalului craiovean“, a spus Naicu, „vinovat“ de promovările în Liga a III-a a CS Apa Craiova şi ACS Podari.
„Nu consider că este un pas înapoi. Pentru mine este important să am continuitate, să antrenez, şi de aceea am ţinut cont de oferta de la CS Universitatea, pentru că am avut ocazia să plec în Kuweit în această vară, dar am refuzat şi n-am pus banii pe primul plan. Trebuia să fiu plecat 11 luni de lângă familie şi atunci imediat am acceptat propunerea celor de la CS Universitatea. Viaţa de fotbalist m-a ţinut departe de familie, iar acum, când pot sta acasă, trebuie să o fac. Dacă nu aveam această posibilitate să rămân în Craiova, probabil că aş fi acceptat şi aş fi plecat în străinătate, dar nu mi-ar fi plăcut“, a explicat Victor Naicu, pentru site-ul clubului.

Ştie ce are de făcut

Conducerea CS Universitatea Craiova i-a trasat lui Victor Naicu, aşa cum era normal, nişte obiective, şi asta pentru ca „mecanismul“ să funcţioneze şi în curând echipa mare să fie compusă doar din olteni.
„Obiectivele care mi s-au trasat de către conducerea clubului sunt de a forma jucători, de a-i promova către echipa a doua în primul rând, pentru că antrenez grupa de copii născuţi în 1998 şi anul de vârstă la care ei evoluează este 1997. Deci o să jucăm la o categorie mai mare şi, cu siguranţă, nu va fi uşor. Am vorbit şi cu Daniel Mogoşanu şi baza centrului nostru o reprezintă în momentul de faţă juniorii din 1997, care şi joacă la echipa a doua, iar eu trebuie să formez alţii şi să alimentez «satelitul». Este un proiect frumos şi sănătos. Toată lumea pune preţ pe olteni. Pe unde am jucat de-a lungul carierei am fost bine văzuţi, se căutau olteni şi zona asta a dat mereu jucători valoroşi. De aceea, consider că şi spiritul oltenesc este necesar la echipă şi îmi doresc să fie cât mai mulţi fotbalişti din zona noastră pentru a vedea mai multă determinare în timpul partidelor“, a punctat antrenorul republicanilor A de la CSU.
Victor Naicu ştie că sunt destui juniori ai clubului care au luat contactul cu loturile naţionale, dar îi previne că nu vor ajunge fotbalişti mari dacă nu pun osul la treabă: „Pentru mine, ca antrenor, e bine să dai jucători la echipa naţională. Este o satisfacţie atât personală, cât şi pentru club. Pentru jucători contează, în primul rând, ca moral, capătă mai multă experienţă, au o responsabilitate mai mare, dar trebuie să fie conştienţi că aceste convocări la loturile naţionale nu le dau şi statutul de fotbalişti cerţi. Fără muncă nu ajungi unde îţi doreşti“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS