10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSCM Craiova vrea secție de box

SCM Craiova vrea secție de box

Clubul SCM Craiova, finanțat de municipalitate, dorește să înființeze secție de box. Propunerea va fi supusă aprobării în sedința ordinară a Consiliului Local din 27 august. În nota de fundamentare semnată de directorul clubului, Marius Bărcan, sunt enunțate performanțele pugiliștilor craioveni de-a lungul timpului, dar și faptul că cei care activează în prezent au nevoie de susținere financiară. „Având în vedere calitatea tehnicienilor și a grupurilor de sportivi și sportive și a perspectivelor de performanță considerăm oportună înființarea secției de box în cadrul Sport Club Municipal Craiova, clubul sportiv al comunității craiovene susținut în totalitate de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Craiova. Boxul craiovean are toate atuurile de performanță, singurul impediment fiind o finanțare adecvată a sportivilor de top puși de multe ori în imposibilitatea de a participa la competiții interne și internaționale. ”, se precizează în documentul care se află deja pe site-ul Primăriei Craiova.
În prezent, majoritatea pugiliștilor craioveni sunt legitimați la CSM Craiova, club finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, iar unii au dublă legitimare cu cluburi private precum CFR Marfă IRLU sau Box Club Universitatea.
În aceeași notă de fundamentare se mai precizează că înființarea unei secții de box ar deschide drumul și altor ramuri sportive individuale spre SCM: „Această provocare este una de natură a atrage cât mai mulți tineri craioveni spre mișcare și sport de performanță, iar înființarea acestei secții ar deschide o largă posibilitate de dezvoltare a activității sportive de performanță în cadrul SCM Craiova cu perspectiva ca pe viitor și alte ramuri sportive individuale să aibă secții în cadrul clubului nostru”.
Decizia de a înființa o secție nouă vine în contextul în care în această vară clubul SCM a desființat echipa feminină de baschet, care evolua în Liga Națională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS