25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Cincinnati

Simona Halep s-a calificat în optimile turneului de la Cincinnati

Simona Halep s-a calificat optimile de finală ale turneului WTA de la Cincinnati, dotat cu premii în valoare de peste 2,4 milioane de dolari. Românca a învins-o în trei seturi, 7-5, 6-7, 6-4, pe franțuzoaica Kristina Mladenovic, în două ore și 50 de minute. Partida a început cu 30 de minute întârziere, faţă de ora programată anterior (ora 18.00 în România) şi a fost întreruptă de două pauze medicale solicitate de jucătoarea din Franţa.

Accederea în optimile de finală îi asigură reprezentantei țării noastre un cec în valoare de 27.640 dolari și 105 puncte WTA.  Simona Halep va juca în optimi cu învingătoarea din partida dintre germana Andrea Petkovic şi Camila Giorgi, din Italia.

Kristina Mladenovic a câştigat ambele partidei disputate până în prezent cu Simona Halep. Românca a fost învinsă în 2014, în prima manşă a turneului de la Paris, cu scorul de 7-6 (1), 6-4, de Mladenovic, iar anul acesta, în iunie, cu scorul de 2-6, 6-0, 7-6 (4), în sferturile de finală ale turneului de la Brimingham.

Turneul de la Ohio are o miză specială pentru Halep: aceasta poate reveni pe locul 2 mondial, chiar înaintea stabilirii capilor de serie pentru ultimul turneu de Grand Slam al anului, de la US Open. Pentru asta, trebuie să joace finala de la Cincinnati, după ce Maria Sharapova s-a retras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS