17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportS-a întors Mister KO Bute și lacrimile de bucurie!

S-a întors Mister KO Bute și lacrimile de bucurie!

Lucian Bute a obţinut un succes de moral în faţa italianului Di Luisa
Lucian Bute a obţinut un succes de moral în faţa italianului Di Luisa

Pugilistul român pare că a trecut peste șocul carierei suferit în meciul cu Froch și, prin victoria în fața italianului Di Luisa, a arătat pentru prima dată în trei ani că poate fi din nou periculos.

Lucian Bute l-a învins prin inferioritate, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe italianul Andrea Di Luisa, într-o partidă disputată la Centre Bell din Montreal. Bute l-a trimis la podea în repriza a patra pe italian, un adversar facil.
Di Luisa s-a ridicat după numărătoarea arbitrului, Bute a continuat atacul, iar antrenorul italianului a aruncat prosopul.
Meciul lui Bute cu Di Luisa era programat să se desfășoare pe durata a zece reprize și nu a fost pentru vreun titlu.

Bute: Mi-a făcut bine să văd un tip căzând

Fostul campion mondial al categoriei supermijlocie (versiunea IBF) din perioada 2007-2012 nu mai urcase în ring de la înfrângerea suferită în faţa lui Jean Pascal, în ianuarie 2014.
Imediat după victorie, Lucian Bute a declarat că a lipsit mult din ring, că a muncit mult la antrenamente şi a precizat că s-a întors la treabă.
„Aşa cum am spus, Lucian Bute se întoarce. Am lipsit mult, am muncit mult, dar sunt înapoi la treabă. Așa cum mi-a spus și antrenorul, nu te grăbi, folosește-te de timpul în ring, pune pumn lângă pumn și nu vei avea probleme! A fost o dreaptă bună ce mi-a deschis drumul spre acest KO cu stânga. Mi-a făcut bine să văd un tip căzând în acest fel! Au trecut patru ani de când nu am mai trimis la podea un adversar. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut“, a spus Bute la finalul întâlnirii.

Grant: A făcut exact ce i-am cerut

„A făcut tot ce am exersat în sală: a mişcat bine capul, a eschivat şi s-a mişcat bine. A fost mai timid în primele runde, dar apoi a fost fantastic. Nu am de ce să mă plâng. Dacă oamenii nu au văzut nici o îmbunătăţire să o spună, dar el a făcut exact ce i-am cerut. A câştigat într-un mod spectaculos şi a lansat un mesaj în această seară“, a declarat antrenorul lui Bute, Howard Grant, pentru La Presse.
Pugilistul gălățean, ajuns la 35 de ani, are în palmares 31 de victorii şi două înfrângeri. Pugilistul român a avut cel mai recent meci oficial în ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal.
Lucian Bute ar fi trebuit să boxeze, pe 6 decembrie 2014, cu argentinianul Roberto Bolonti, dar confruntarea a fost anulată după ce românul s-a accidentat la spate.
Di Luisa are 33 de ani și în palmares 17 victorii şi două înfrângeri, dintre succese 13 fiind înainte de limită. Andrea Di Luisa a avut cel mai recent meci de box în decembrie 2014, când a câştigat titlul EBU-EU la categoria supermijlocie, învingându-l pe Roberto Cocco.
Lucian Bute va avea şansa ca în următorul meci să lupte din nou pentru titlul mondial la categoria semigrea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS