17.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăSportDurerea la gleznă nu l-a împiedicat pe Zincă să ia aurul

Durerea la gleznă nu l-a împiedicat pe Zincă să ia aurul

Ionuţ Zinca (în centru)  este dublu campion  balcanic la Buşteni,  la individual şi cu echipa
Ionuţ Zinca (în centru)
este dublu campion
balcanic la Buşteni,
la individual şi cu echipa

Ionuț Zincă, cel mai de seamă reprezentant al alergării montane din România, a obținut la sfârșitul săptămânii trecute un nou titlu de campion balcanic. Concursul a fost organizat chiar în țara noastră, la Bușteni, iar sportivul legitimat la CS Universitatea Craiova a terminat cursa cu un avans de trei minute și 25 de secunde în fața ocupantului locului doi, Gheorghiță Vitalie, din Republica Moldova, și cu patru minute și 52 de secunde față de Gyorgy Szabolcs Istvan, cel care cu o săptămână în urmă devenise campion național.

Rezultatul îl mulțumește, durerea îl îngrijorează

Emilian Minoiu, antrenorul de la CS Universitatea Craiova, a explicat de ce la Campionatul Național Ionuț a obținut doar locul doi, spre surprinderea multora. „Mulți iubitori ai acestui sport au considerat o surpriză de proporții clasarea lui Ionuț, cel mai titrat alergător montan din România, pe locul doi, dar nu a știut că el a concurat accidentat și după o noapte în care a «zburat» de la Iverness – Londra – Barcelona – București și a ajuns sâmbătă la ora 4.00 în Otopeni, iar în Bușteni doar cu puțin timp înainte de probă. Și la Balcaniadă a alergat tot cu dureri, entorsă la glezna nevindecată, dar de data aceasta a fost odihnit. A obținut un rezultat care îl mulțumește, dar este îngrijorat de durerea pe care o simte la gleznă, mai ales dacă ținem cont că peste zece zile va fi Campionatul Sud-Est European de Orientare la Bansko, în Bulgaria“, a declarat Minoiu. Ionuț Zincă se află în topurile mondiale de alergare montană, iar în palmaresul său sunt medalii atât la Europene, cât și la Mondiale.

Medalii și la echipe pentru România

Revenind la Campionatul Balcanic, echipa masculină de seniori a României, din care au făcut parte atât Zincă, cât și gorjeanul Eugen Șorop (Pandurii), a cucerit titlul balcanic.
Tot aur a cucerit și echipa feminină de senioare a României, pentru care a punctat și Adela Bălțoi (Pandurii Târgu Jiu), clasată pe locul cinci, dar și craioveanca Ionela Dincă, sportivă care a încheiat pe locul șase cursa senioarelor, câștigătoare fiind Denisa Dragomir.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS