20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVrem și viitoarele trei puncte

Vrem și viitoarele trei puncte

Alex Băluţă şi Sorin Cârţu apreciază echipa Viitorului, dar vor cele trei puncte în partida de astăzi (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Alex Băluţă şi Sorin Cârţu apreciază echipa Viitorului, dar vor cele trei puncte în partida de astăzi (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a bifat sâmbătă prima victorie din campionat, contra Chiajnei, și a mai urcat în clasamentul Ligii I, dar este încă departe de ceea ce se dorește, de performanță. Alb-albaștrii au afirmat la unison că sunt gata să „lege“ victorii, iar una dintre șansele de a demonstra suporterilor că vorbele nu au fost spuse doar de dragul de a crea impresia de liniște o reprezintă partida de astăzi, de la ora 17.30 (Digi Sport / Dolce Sport), de pe „Extensiv“, cu FC Viitorul, contând pentru etapa a șasea.
Directorul tehnic al grupării din Bănie, Sorin Cârțu, a afirmat că obiectivul de moment al elevilor săi reprezintă cucerirea a nouă puncte din confruntările cu Chiajna, Viitorul și Poli Timișoara. Cum Concordia a îngenuncheat în fața Craiovei deja, alb-albaștrii trebuie să pună „tunurile“ pe trupa lui Gică Hagi.
„Înainte de partida cu Chiajna am spus că ne așteaptă o serie cu trei jocuri pe care am vrea să le câștigăm, având un handicap de puncte pe care trebuie să-l recuperăm dacă vrem să reintrăm în lupta pentru obiectivul pe care ni l-am propus la începutul campionatului. A trecut primul meci, am obținut victoria cu Chiajna, acum vine partida cu Viitorul și ne propunem același lucru. Toată lumea este montată în sensul ăsta și sper să reușim și să dovedim putere de luptă, concentrare și, de ce nu, și inspirație în fața porții. Cred că acest meci este mult mai greu, jucăm împotriva unei echipe pe care o simpatizez, este condusă de o mare personalitate a fotbalului românesc, Gică Hagi, un om pe care îl respect pentru tot ce a făcut ca fotbalist și pentru tot ce face acum în fotbal. Dacă stăm să ne gândim, au avut același program ca noi și au făcut mai multe puncte. Au reușit niște rezultate destul de bune împotriva unor echipe precum Dinamo, Botoșani, ASA Târgu Mureș, Astra. Rezultatele înregistrate le oferă o stare de concurs foarte bună, ce ne dă frisoane. Nu știu cât de important este că va lipsi Cernat. În orice caz, ce a arătat Cernat în primele cinci etape a impresionat, a marcat patru goluri, două penaltiuri, două din acțiune“, a spus Sorin Cârțu.

Popov și Kay, absenți

Sorin Cârțu a punctat că problemele medicale nu au dispărut în ceea ce-i privește pe Apostol Popov și Kay, care vor absenta cu Viitorul și posibil și sâmbătă, la Timișoara.
„Nici Popov și nici Kay nu sunt apți pentru partida asta și, probabil, nici pentru următoarea, cu Poli Timișoara. Suntem într-o postură destul de delicată și noi, dar asta nu înseamnă că acei jucători pe care îi avem la dispoziție nu pot să ne ofere un confort foarte bun. Nu sunt împotriva cuplului de fundași centrali Acka – Izvoranu, din contră, au demonstrat de multe ori că joacă fotbal foarte bine. Problema este să putem să jucăm foarte mult în aceeași formulă, pentru că accidentările care sunt se anunță de durată. Discuțiile care au fost cu Popov înainte de meciul cu Chiajna au fost că poate evolua, că nu simte nimic. Dar în timpul jocului sunt mișcări total diferite de cele pe care le faci într-un antrenament. Faptul că a intrat nu i-a agravat situația, nu a recidivat sau altceva. Popov are o întindere pe aductori, ceva longitudinal, și de aia nu a simțit în primă fază. Pe ecograf s-a văzut mai bine și este o leziune fibrilară de câțiva milimetri, care indică o perioadă de repaus“, a spus strategul Craiovei, declarându-se mulțumit de Hristo Zlatinski: „Ne-am dori ca și la partida cu Viitorul să aibă un randament mai bun decât l-a avut la partida cu Chiajna, să meargă progresiv“.
Întrebat despre Madson dacă poate să evolueze 90 de minute, Sorin Cârțu a explicat că acesta are un surplus de șase kilograme după operație și că va fi amendat dacă nu le „pierde“ foarte rapid. „Madson nu este un jucător pe care să ne bazăm la momentul ăsta un număr mare de minute. Poate 20-25 de minute maximum. Ne-am așteptat din partea lui la altceva, la mai mult sacrificiu și responsabilitate, după această situație în care s-a aflat. Noi încercăm să-l ajutăm, dar trebuie să vină și din partea lui mai multă preocupare pentru recuperarea timpului pierdut. Are un surplus de șase kilograme și are la dispoziție o anumită perioadă să se regleze, altfel va fi penalizat“.

Băluță a dat de gustul golului

Mijlocașul Alexandru Băluță a afirmat că și-ar dori să marcheze și în poarta fostei sale echipe, după ce a făcut-o contra Chiajnei.
„Este un meci special pentru mine, mă bucur că-mi revăd foștii colegi, dar asta contează mai puțin, importantant este ce facem noi în teren. Suntem pregătiți și avem încredere că vom obține cele trei puncte. Atmosfera din vestiar este mult mai bună și trebuie să avem continuitate în rezultate. Mi-aș dori să înscriu, dar asta nu depinde numai de mine. Sincer să fiu, îmi place FC Viitorul, pentru că acolo se promovează tineretul și mă bucur că au avut rezultate bune. Eu zic că merit acei bani dați pe mine și sunt sigur că o să joc din ce în ce mai bine“, a spus Alex Băluță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS