25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGata, s-a trezit CSU!

Gata, s-a trezit CSU!

Contestat în partidele anterioare, Alex Băluță a mulțumit, în sfârșit, publicul marcând primul gol cu Concordia Chiajna (foto: Alexandru Vîrtosu)
Contestat în partidele anterioare, Alex Băluță a mulțumit, în sfârșit, publicul marcând primul gol cu Concordia Chiajna (foto: Alexandru Vîrtosu)

S-a rupt blestemul în etapa a cincea a Ligii I. După patru meciuri cu evoluții bune, dar doar cu două puncte câștigate, CS Universitatea Craiova a cunoscut și gustul victoriei. Alb-albaștrii s-au impus clar, dar greu, după o primă repriză destul de modestă și a doua convingătoare, în fața Concordiei Chiajna, disputa de sâmbătă de pe „Extensiv“ încheindu-se 2-0.

Gruparea din Bănie a deschis scorul prin Alexandru Băluță, care a reluat cu capul, de la opt metri, o centrare perfectă, venită de pe stânga, de la Vătăjelu (’53).

_DSC0063

Rezultatul final a fost stabilit de Hristo Zlatinski cu un lob de la zece metri, după o pasă excelentă de la Mateiu (’81).

_DSC0088

CSU Craiova: Bălgrădean – Dumitraș, Popov (‘7, Izvoranu), Acka, Vătăjelu – Băluță, Mateiu, Zlatinski, Ferfelea (’51, Ivan) – Bawab (’67, Madson), Rocha. Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.
Concordia: Matache – Bărboianu, Sârghi, Tincu, Bucurică – Serediuc, Madeira, Giurgiu, M. Cristescu (’58, Constantinescu) – R. Răducanu (’55, Țâră), M. Dina (’66, Purece). Antrenor: Marius Baciu.
Cartonaşe galbene: Rocha ’68 / Madeira ’90+2.
Au arbitrat: I. Călin – A. Oniţă, G. Neacşu; I. Dima.
Observatori: G. Ionescu, R. Chihaia.
În etapa următoare, CS Universitatea Craiova va evolua tot pe teren propriu contra grupării FC Viitorul, întâlnirea fiind programată miercuri, de la ora 17.30.

Săndoi: Am mai urcat şi noi în clasament

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, a recunoscut că elevii săi nu au făcut o partidă foarte reuşită, dar s-a bucurat foarte mult pentru victorie și pentru „saltul“ din clasament, de pe penultimul loc, pe poziția a șasea, înainte de meciurile de ieri.

_DSC0052

„Este prima victorie, o aşteptam. Cred că am fi meritat să câştigăm şi jocurile de până acum. Dacă mă gândesc la evoluţiile de dinainte şi cea de astăzi (sâmbătă – n.r.) cred că am jucat mai bine atunci, dar ăsta este fotbalul. Acum am reuşit să câştigăm, n-aş spune că după o partidă modestă, dar nu la nivelul celorlalte de până acum. Trebuie să ne gândim că am obţinut două rezultate pozitive, pentru că şi egalul de la Târgu Mureş a fost important. S-a văzut şi acum că am început temători, pentru că încrederea ţi-o dau rezultatele, dar am meritat să câştigăm. Chiajna este o echipă disciplinată, dar de foarte puţine ori a pus în pericol poarta noastră. În prima repriză am avut o ocazie foarte clară a lui Ferfelea, apoi Băluţă, în a doua repriză am avut prin Mateiu una de singur cu portarul, dar o centrare foarte bună a lui Vătăjelu şi apariţia lui Băluţă şi apoi lobul lui Zlatinski au decis acest joc. Acum, cu cinci puncte am mai urcat şi noi în clasament şi sperăm să continuăm ascensiunea. Sperăm să legăm iarăşi rezultatele bune şi mai puţin contează cu cine jucăm sau unde. Aduceţi-vă aminte şi campionatul trecut că făceam calupuri de trei sau patru partide şi în majoritatea cazurilor am luat şapte-nouă sau chiar zece puncte şi eu zic că o să urcăm în continuare. Aveam nevoie de o victorie“, a declarat Emil Săndoi.

Adrian Popescu: A fost o victorie frumoasă, muncită

Directorul tehnic al formației CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, nu a binevoit să fie prezent la conferința de presă de după meci și l-a trimis în locul său pe „secundul“ Adrian Popescu. Fostul căpitan al Craiovei din anii 1990 a recunoscut că victoria cu Chiajna a fost muncită și crede că vor urma succese și cu FC Viitorul, și cu Poli Timișoara.

_DSC0096

„A fost o victorie frumoasă, muncită. Era important ca după începutul campionatului, în care am avut o evoluţie bună, să şi concretizăm, să aducem prima victorie. E important, cum va fi şi jocul de miercuri, şi cel de sâmbătă, vrem să încheiem săptămâna cu victorii ca să ne putem permite să gândim liniştiţi ce urmează. Chiajna, mai ales în prima repriză, nu a făcut mare lucru, dar şi noi am avut o evoluţie puţin mai convingătoare pe faza de atac. Am încercat ca în a doua repriză să fim din ce în ce mai atenți şi am concretizat două din numeroasele faze de atac pe care le-am avut. Este foarte important pentru moralul nostru acest succes. Dacă vă aduceţi aminte, de când am venit la echipă am avut evoluţii foarte bune, dar când exista o ocazie, noi o şi fructificam. Acum însă, începutul de campionat ne-a dat o altă stare, altă motivaţie, am avut ocazii, dar nu le-am concretizat cu gol. Privim cu mare încredere partida următoare, cu FC Viitorul, și e bine că jucăm tot acasă, pentru că drumurile sunt lungi, obositoare. Ne bucură atmosfera din sânul echipei şi modul în care jucătorii percep această victorie“, a declarat Adrian Popescu.

Băluță: Îmi doream foarte mult să înscriu

Mijlocașul craiovean Alexandru Băluță a fost fericit pentru reușita sa din partida cu Chiajna și speră să pună umărul și la alte victorii pentru CS Universitatea.

_DSC0044
„Sunt bucuros că am reuşit să spargem gheaţa, să oprim cele trei puncte în Bănie. Am muncit mult, este o victorie meritată. Şi în primele patru etape am arătat fotbal, am avut ocazii şi e păcat că nu am înscris, dar ne bucurăm că de data asta am făcut-o şi am şi câştigat. Într-adevăr, îmi doream foarte mult să înscriu, dar în primul rând voiam să câştige echipa. Ne-am propus ca în următoarele două meciuri să scoatem maximum de puncte“, a explicat Băluţă.

Baciu: N-am avut suficientă forţă în atac

De partea cealaltă, tehnicianul Concordiei Chiajna, Marius Baciu, s-a împăcat greu cu înfrângerea suferită.

_DSC0026

„A fost un meci plăcut. Cred că în prima repriză a fost un joc echilibrat, am aşteptat echipa Craiovei şi speram să o prindem pe contraatac, dar n-am avut suficientă forţă cum ne-am fi dorit în atac. Aveam nevoie de mai mult curaj şi cred că puteam mult mai mult şi astăzi (sâmbătă – n.r.) cum puteam şi în alte jocuri. Am primit primul gol prea uşor, mi s-a părut că a fost marcat dintr-o poziţie de offside, iar după aceea am jucat puţin, am avut iniţiativa şi dacă eram mai lucizi cred că puteam egala. Pe final a fost o greşeală neforţată şi aşa s-a scris istoria acestui joc. Nu cred că a fost mai proaspătă Craiova, dar a reuşit să câştige“, a spus Baciu.

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0021

_DSC0028

_DSC0031

_DSC0032

_DSC0033

_DSC0034

_DSC0035

_DSC0036

_DSC0037

_DSC0041

_DSC0043

_DSC0046

_DSC0047

_DSC0048

_DSC0051

_DSC0059

_DSC0060

_DSC0062

_DSC0064

_DSC0066

_DSC0068

_DSC0069

_DSC0071

_DSC0074

_DSC0077

_DSC0078

_DSC0079

_DSC0081

_DSC0082

_DSC0083

_DSC0084

_DSC0085

_DSC0087

_DSC0089

_DSC0090

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS