12.8 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportNu vă mai jucați cu nervii noștri!

Nu vă mai jucați cu nervii noștri!

Herghelegiu şi colegii săi sunt obligaţi să câştige în faţa Concordiei Chiajna (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Herghelegiu şi colegii săi sunt obligaţi să câştige în faţa Concordiei Chiajna (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova nu are cu ce se lăuda după începutul campionatului, reușind doar două puncte în patru runde, ceea ce este mult sub așteptările fanilor, care au dat deja semne de îngrijorare după ce favoriții nu au găsit drumul spre gol. Staff-ul tehnic a dat vina până acum pe ghinion și pe lipsa lucidității în fața porții adverse, considerând remizele cu FC Botoșani și cu ASA Târgu Mureș nemeritate, și pe slaba concentrare a defensivei, deoarece s-au pierdut puncte importante pe finalul jocurilor cu Astra și Dinamo. Strategii olteni au explicat că sunt și alți factori care au condus la rezultatele înregistrate, cum ar fi accidentările și toxiinfecția alimentară la deplasarea din Ardeal, iar unsprezecele de start a fost văduvit de aportul câtorva „piese“ importante. Toate aceste lucruri au fost înțelese de fanii din Bănie cu siguranță, numai că aceștia știu sigur că scuzele, oricât de reale ar fi ele, nu aduc sub nici o formă liniștea în clasament și nu îndeplinesc obiectivele îndrăznețe, motiv pentru care vor reabilitarea urgentă. De toate aceste lucruri sunt conștienți și alb-albaștrii, reprezentantul lor de la ultima conferință de presă, Alex Mateiu, a afișat un aer optimist, asigurând că au strâns rândurile, că s-au pregătit excelent și că victoria este cuvântul de ordine pentru partida de sâmbătă, de la ora 18.30 (Digi Sport / Dolce Sport), de pe „Extensiv“, contra Concordiei Chiajna.
„Întâlnim o formație foarte bună, care joacă un fotbal frumos, dar noi suntem cea mai bună echipă din campionat în momentul de față și sunt sigur că vom câștiga. Sper ca din următoarele trei jocuri să facem nouă puncte“, a punctat Alex Mateiu.
Din nefericire, nici la această dispută strategii echipei craiovene, Sorin Cârțu și Emil Săndoi, nu au la dispoziție întreg lotul de jucători. Din pricina unor probleme medicale lipsesc fundașul Kay și atacantul Costin Curelea, în timp ce Zlatinski, Madson, Achim și Ivan sunt apți, dar în urmă cu pregătirea fizică.

Felix Grigore: Nu mai putem să pierdem puncte

Managerul general al CS Universitatea Craiova, Felix Grigore, a afirmat, pentru GdS, că nu disperă din cauza situației în care se află alb-albaștrii și este sigur că penultimul loc pe care-l ocupă este de conjunctură, punctând că ascensiunea va începe odată cu meciul contra Concordiei Chiajna. „Trebuie să luăm cele trei puncte din meciul cu Chiajna. Suntem în faza în care nu mai putem să pierdem puncte. De-a lungul campionatului, o echipă își permite anumiți pași greșiți, numai că noi i-am cam făcut deja. Băieții sunt încrezători, ei știu că sunt cei mai buni din România. Este adevărat că penultimul loc nu ne onorează, dar eu nu spun așa, ci susțin că suntem la trei puncte de play-off. Nici un campionat nu se termină după patru etape, ci peste un an. Eu tot timpul privesc altfel lucrurile, sunt optimist din fire și spun că ne vom reveni începând cu meciul de mâine (sâmbătă – n.r.), pe care o să-l câștigăm. O să urcăm și în clasament. Nu avem un obiectiv de puncte din următoarele partide, vom lua fiecare meci și vom încerca să le câștigăm pe toate, indiferent că adversara noastră se numește Chiajna, Viitorul sau Steaua. Obiectivul nostru principal rămâne intrarea în play-off și să jucăm în cupele europene. În general, la fotbal există presiunea rezultatului, fără discuție, dar noi suntem obișnuiți și nu ne facem probleme. Eu sunt liniștit și suporterii trebuie să-și reamintească un lucru: ce le-am promis eu până acum s-a adeverit“, a declarat Felix Grigore, pentru GdS.
Întrebat dacă mai este posibil să mai apară vreun atacant în lot, conducătorul oltenilor a exclus ideea: „Lista cu 25 de jucători s-a predat deja. E ca la lista UEFA, ca să aduci pe cineva, trebuie să plece altcineva și nu vrem să renunțăm la nimeni. Plus că noi îl avem pe Costin Curelea, care are o entorsă și va reveni. E cam ghinionist de felul lui, pentru că la el toate accidentările au însemnat o perioadă lungă de refacere. În două-trei săptămâni va fi apt și este unul dintre cei mai buni atacanți din România“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS