11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Gogârlă: Fetele se antrenează cu zâmbetul pe buze

Simona Gogârlă: Fetele se antrenează cu zâmbetul pe buze

Antrenoarea Simona Gogârlă este mulţumită de cum a decurs pregătirea până acum (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)
Antrenoarea Simona Gogârlă este mulţumită de cum a decurs pregătirea până acum (Foto: Daniela Mitroi-Ochea)

La o lună de când a început pregătirea la SCM Craiova, noua antrenoare a formației oltene, Simona Gogârlă, a vorbit ieri despre prima parte a perioadei de pregătire, dar și despre programul echipei de handbal până la debutul sezonului.
GdS: Simona, cum decurge pregătirea?
Simona Gogârlă: Până acum, pregătirea a decurs foarte bine. Am avut o pregătire fizică foarte grea, cu intensitate maximă, pentru că este perioada de acumulare.
GdS: În acest sfârșit de săptămână începeți și amicalele.
S.G.: Așa este. Vineri vom debuta la primul turneu, la Cluj, unde vom încerca să integrăm foarte bine jucătoarele nou-venite în echipă, mai ales cele străine, care se descurcă un pic mai greu cu limba. Sper să reușim.
GdS: Cu ce echipe veți juca acolo?
S.G.: Păi, vineri (mâine – n.r.) vom susține două partide, cu Bistrița, de la 11.45, apoi cu Brașovul, la 16.45. Sâmbătă vom juca cu Vâlcea, de la 9.30. Gazdele nu au vrut să joace cu noi, nu știu de ce.
GdS: Au rămas și celelalte turnee în grafic?
S.G.: Da. Miercuri vom juca la Craiova cu CSM București, de la 17.00, apoi joia viitoare vom pleca la Baia Mare la un al turneu, după care vom fi noi gazdele unui turneu.

Mai caută o jucătoare

GdS: Ce se întâmplă cu cele două posturi pe care spuneați că mai aveți nevoie de jucătoare?
S.G.: Portarul a venit. Este Diana Petrescu, de la Constanța. Rămâne de văzut la linia de 9 metri ce vom face pentru că încă nu am găsit ce trebuia.
GdS: Cum reacționează fetele la metodele dumneavoastră de pregătire?
S.G.: Fiecare antrenor are stilul lui. Ca jucătoare și antrenoare am fost exigentă cu mine, dar și cu jucătoarele. Răspund foarte bine la antrenament, se antrenează cu zâmbetul pe buze, chiar dacă uneori apare oboseala, dureri. Le spun să treacă peste ceea ce simt și ne recuperăm în momentul când avem timp.

Bonea, Pașca și Eidem nu joacă la Cluj

GdS: Sunt probleme de lot, fete care nu pot participa la turneul de la Cluj?
S.G.: Da. Bonea a acuzat o durere la genunchi, chiar ieri s-a lovit un pic, Mirela Pașca este în perioadă de recuperare, iar Ane Eidem a avut o problemă cu spatele și este și ea în recuperare.
GdS: Cum v-ați acomodat în Craiova?
S.G.: Mă acomodez foarte repede. Când lucrez cu oameni cărora le place ce fac nu am nici o problemă. Am fost foarte mult plecată în străinătate și am învățat să mă acomodez. Mă înțeleg bine cu toți oamenii de aici.

Programul turneului de la Cluj

SCM Craiova va participa la ediția a zecea a memorialului „Tiberiu Rusu“ de la Cluj, programat în perioada 6-8 august în sala „Horia Demian”. Gazdele, Universitatea Alexandrion Cluj, au invitat următoarele formații CSM Bistrița, HCM Râmnicu Vâlcea, Corona Brașov, SCM Craiova.
Programul meciurilor la memorialul „Tiberiu Rusu“ este următorul: astăzi: „U“ Alexandrion Cluj – CSM Bistrița ora (17.30), mâine: HCM Râmnicu Vâlcea – Corona Brașov (9.30), HCM Vâlcea – Corona Brașov (9.30), SCM Craiova – CSM Bistrița (11.15), SCM Craiova – Corona Brașov (16.45),
„U“ Alexandion – HCM Vâlcea (18.30), sâmbătă: HCM Vâlcea – SCM Craiova (ora 9.30), „U“ Cluj – Corona Brașov (11.30). Liga Națională de handbal feminin va debuta pe 29 august, iar SCM Craiova va întâlni în runda inaugurală pe Dunărea Brăila, în deplasare. La formația din Brăila au fost transferate în această vară Bianca Tiron și Aneta Pârvuț, jucătoare care în sezonul trecut au avut evoluții remarcabile la SCM Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS