10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportACS Podari a plecat în cantonament la Kladovo

ACS Podari a plecat în cantonament la Kladovo

Dănuţ Stancu (în alb) şi colegii săi îşi vor încărca „bateriile“ în Serbia (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Dănuţ Stancu (în alb) şi colegii săi îşi vor încărca „bateriile“ în Serbia (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Divizionara C ACS Podari a început ieri seară o nouă etapă a pregătirii premergătoare noului sezon competițional, ce va debuta pe 29 august. Trupa lui Dragoș Bon a părăsit la prânz Bănia, având destinația Serbia, urmând să asude până pe 13 august la Kladovo. În autocarul Podariului au urcat 22 de jucători, fiind vorba despre: portari: Marian Mecea, Cristi Nedelcovici – Andrei Socol, Ionuț Sârmon, Alex Dreșcă, Edi Dina, Irinel Chircan, Dănuț Ciocioană, Giani Marinoiu, Dănuț Stancu, Robert Săceanu, Cătălin Nuță, Ionuț Șerban, Alex Mirescu, Costinel Răduț, Dorin Preda, Ionuț Badea, Cosmin Sârmon, Dan Buzărnescu, Alex Raicea, Olivian Surugiu, Bogdan Dragomir.

Bon, mulțumit de lot

Antrenorul podărenilor, Dragoș Bon, s-a arătat mulțumit de lotul pe care îl are la dispoziție și este convins că după acest cantonament de pe pământ sârbesc echipa sa va arăta foarte bine și va aborda turul campionatului pregătită.
„Am ales Kladovo pentru că acolo sunt condiții bune, mergem de mult timp acolo. Acest cantonament va avea scopul de a ne pune la punct cu pregătirea fizică, dar nu vom neglija nici partea tehnico-tactică, pentru că mai avem trei săptămâni până la începerea noului sezon competițional și sperăm să ajungem la cel mai bun nivel. A revenit și Edi Dina de la Rapid, unde a dat probe, ceea ce pentru mine contează, pentru că este un jucător pe care l-am folosit mult în sezonul trecut și are multă experiență în ciuda tinereții lui. Am adus și câțiva juniori de valoare, plus fotbaliștii experimentați din lot, gen Săceanu, Șerban sau Răduț, deci putem spune că avem o echipă bună. Sunt mulțumit de lotul pe care îl am la dispoziție. Este echilibrat pe toate posturile și am încredere că vom face un tur de campionat bun. E posibil să mai apară în Serbia unul sau doi jucători în probe. Dacă vor fi jucători interesanți nu vom ezita să-i legitimăm, dar și așa lotul pe care îl avem este valoros“, a declarat Dragoș Bon, pentru GdS.
Tânărul tehnician craiovean a mai spus că echipa sa va susține și câteva partide amicale în cadrul stagiului de la Kladovo, dar că datele de disputare și adversarii vor fi aflați abia astăzi. „Vrem să susținem trei-patru partide, dar nu știu momentan adversarii, îi vom afla cel târziu mâine (astăzi – n.r.). Când ne vom întoarce din cantonament, pe 14 august, vom avea un amical cu Dunărea Bistreț și pe 18 cu Pandurii II Târgu Jiu, ambele la Podari. Mai căutăm un adversar pentru un joc test pentru 22 august și cam astea sunt toate pentru că apoi începe campionatul“, a spus Dragoș Bon.

Dănuț Stancu: Ne așteaptă o perioadă dificilă

Mijlocașul Dănuț Stancu este conștient că urmează o perioadă dificilă, dar o consideră foarte utilă în perspectiva noului sezon, în care își dorește o clasare în prima jumătate a seriei a treia.
„Cu siguranță va fi un cantonament util, o perioadă bună de pregătire. Ne așteaptă o perioadă dificilă, dar cu toții suntem conștienți că prinde bine apoi. Avem câțiva jucători noi, juniori foarte buni, care cred că o să ne ajute în campionat, dar e nevoie să se integreze rapid. O să avem câteva meciuri de verificare și o să ne punem jocul la punct. Cred că echipa este un pic mai bună decât anul trecut, dar cu siguranță o să fie mai omogenă și sper să facem rezultate mai bune, să nu mai ajungem să ne batem pentru evitarea retrogradării, ci să fim în prima jumătate a clasamentului. Este foarte important să acumulăm cât mai multe puncte din tur, pentru că returul este întotdeauna mai dificil“, a declarat mijlocașul Dănuț Stancu, pentru GdS.
Până acum, ACS Podari a susținut trei jocuri de verificare, înregistrând două victorii în fața Progresului Segarcea, cu 3-0 și 10-1, și a pierdut cu 4-0 în fața lui Sporting Turnu Măgurele. De asemenea, gruparea doljeană a fost eliminată din Cupa României de Pandurii Cerneți, mehedințenii impunându-se cu 3-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS