10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii tricolori nu au luat nici un set Sloveniei

Voleibaliștii tricolori nu au luat nici un set Sloveniei

Naționala de volei masculin a României a pierdut ambele meciuri cu Slovenia disputate vineri și sâmbătă la Craiova, în cadrul grupei B a Ligii Europene. Elevii lui Dan Pascu au fost învinși fără drept de apel în ambele jocuri și nu au reușit să ia nici un set liderului grupei. Vineri, Slovenia s-a impus cu 25-14, 25-22 și 25-17, iar o zi mai târziu oaspeții au câștigat confruntarea cu 25-21, 25-15 și 27-25.
„Se pare că am respectat prea mult această echipă a Sloveniei, una omogenă, cu jucători de valoare. Cel mai nesatisfăcător lucru la echipa noastră este preluarea din serviciu, iar acest element se pregăteşte la formaţiile de club, nicidecum la naţională. La naţională este prea scurtă perioada de pregătire pentru a îmbunătăţi preluarea din serviciu“, a declarat selecţionerul Dănuţ Pascu după întâlnirile cu Slovenia.
Pentru cele două meciuri, antrenorii Dănuţ Pascu şi Ovidiu Macarie au reţinut următorii 12 jucători (accidentat, coordonatorul Bartha a fost înlocuit de Dascălu, iar în locul universalului Gontariu a fost adus Cherbeleaţă): Marius Dascălu, Andrei Georgescu (SCM-U Craiova), Gabriel Cherbeleaţă, Laurenţiu Lică (SCM-U Craiova), Mihai Gheorghiţă, Andrei Laza, Andrei Spînu, Marian Bala, Florin Bălhăceanu, Dan Borota, Bogdan Ene (SCM-U Craiova), și Mihai Mărieş (SCM-U Craiova). Slovenii şi-au asigurat prezenţa în Final Four-ul din Polonia, alături de Grecia şi de Estonia. România, care va juca ultimele două meciuri în deplasare cu Croația (8-9 august) a coborât pe locul cinci în grupa B, cu două victorii, șase înfrângeri și doar șase puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS