17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Olt Slatina şi CSU II au arătat fotbal pe „Metalurgistul“

FC Olt Slatina şi CSU II au arătat fotbal pe „Metalurgistul“

Jucătorii celor două echipe au oferit spectatorilor un meci frumos (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii celor două echipe au oferit spectatorilor un meci frumos (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Împinsă de sărăcie în Liga a III-a, FC Olt Slatina încearcă să se reorganizeze pe bani mai puţini şi să revină în eşalonul secund, acolo unde, în sezonul trecut, prinsese play-off-ul şi ocupa chiar locul trei în seria a doua. Noua echipă a lui Dan Oprescu arată foarte bine în prezent, fapt dovedit de prestaţia din amicalul de sâmbătă, de pe stadionul „Metalurgistul“, câştigat cu 1-0 în faţa „satelitului“ CS Universitatea Craiova, o nou-promovată în Liga a III-a, dar cu un potenţial uriaş. Golul slătinenilor a fost marcat de Bobi Verdeş (’20), iar în contul alb-albaştrilor a fost trecută o bară a lui Scarlat (’67), jocul fiind de altfel disputat, cu destule ocazii de poartă.
FC Olt: Nuno Claro – Şcheau, Gherghe, Dinu, Covalschi – Precup, M. Căpăţână – Ad. Popa, Rogoveanu, Ştefan – Verdeş. Au mai intrat: An. Preda – Anghelina, M. Ion, Giurcă, David Oprescu, Achim, Bălşanu, E. Stoica, Ilinca, Mihaiu. Antrenor: Dan Oprescu.
CSU II Craiova: L. Popescu – Lăzărescu, Ciocoteală, Hreniuc, Drăghici – R. Petre, Dinu, Armăşelu, Burlacu – Căle, Jurj. Au mai intrat: Nedeianu – Manea, Şt. Stancu, Iuga, Georgescu, Gârbiţă, Scarlat, Ghincea, Cimpoieru, Covrtanovic, Neacşu. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Pentru FC Olt, aceasta a fost a doua partidă de verificare, în prima impunându-se cu 3-0 în faţa colegei de serie Sporting Roşiori. Următorul amical al alb-vişiniilor este programat miercuri, în judeţul Teleorman, contra nou-promovatei Sporting Turnu Măgurele. FC Olt va mai susţine partide amicale contra echipelor Atletic Bradu (8 august, la Slatina), CSM Vâlcea (12 august – la Măciuca şi 21 august – la Slatina), Sporting Roşiori (15 august, la Slatina), CSO Filiaşi (18 august, la Slatina).
În ceea ce o priveşte pe CS Universitatea II Craiova, „satelitul“ va evolua vineri, de la ora 17.00, la Piteşti, contra echipei CN „Dinicu Golescu“ Câmpulung.

Dan Oprescu: Ne-ar mai trebui câţiva jucători

Antrenorul formaţiei FC Olt Slatina, Dan Oprescu, a apreciat evoluţiile elevilor săi, a precizat că ar mai avea nevoie de câţiva jucători care să ofere o concurenţă şi mai mare, dar a asigurat că echipa sa se bate şi în condiţiile actuale pentru promovarea în Liga a II-a.
„A fost o victorie muncită, ne arată că mai avem mult de lucru. Ne-ar mai trebui câţiva jucători, pentru că pot spune că avem decât un prim unsprezece competitiv pentru nivelul Ligii a III-a. Rezervele nu se ridică la nivelul aşteptat, nu pot face concurenţă celor din formula de bază. Trebuie să mai lucrăm la acest capitol. Au fost foarte mulţi jucători tineri şi de o parte, şi de cealaltă. Noi am avut şase sau şapte sub 21 de ani în primul unsprezece, iar în repriza a doua nu mai vorbesc, am introdus şi jucători născuţi în 1998 şi 1999, la fel cum au făcut-o şi cei de la Craiova. Să fim serioşi, cred că FC Olt este o candidată la promovare indiferent în ce serie ar fi fost. Sunt câteva echipe care au şi buget bun, şi lot competitiv, SCM Argeş, Afumaţi, Turnu Măgurele, dar vom fi acolo în faţă. Să ştiţi că sunt multe puncte care se pierd şi cu celelalte echipe pentru că, având mulţi jucători tineri în componenţă, meciurile din deplasare vor fi dificile. Partidele de la Liga a III-a sunt cu heirup, mai dă un cot şi sunt copii, se sperie. Aşa că, dacă vrei să promovezi, ai nevoie, pe lângă jucătorii tineri foarte buni, şi de fotbalişti cu experienţă. Nu ne dezavantajează noul sistem competiţional, stăm bine la capitolul juniori“, a declarat Dan Oprescu, pentru GdS.

Daniel Mogoşanu: Am lăsat o impresie bună

La rândul său, tehnicianul echipei „satelit“ a CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoşanu, s-a declarat mulţumit de modul cum s-au descurcat alb-albaştri în faţa mult mai experimentaţilor jucători de la FC Olt Slatina.
„A fost o înfrângere, dar jocul a fost bun, consistent. Privesc lucrurile dincolo de rezultat şi trebuie să ţinem cont de un lucru: ei au avut între buturi un portar care a jucat în Liga I şi în Liga Campionilor (Nuno Claro – n.r.), încă doi jucători, Verdeş şi Precup, care au activat pe prima scenă, iar noi am folosit un lot de copii şi am lăsat o impresie bună. Poate cu mai mult curaj din partea băieţilor, şi rezultatul putea fi altfel, dar sunt mulţumit de joc şi de prestaţia lor. Am avut câţiva jucători noi, printre care şi un junior sârb (Covrtanovic – n.r.), dar n-am avut posibilitatea să-l folosesc mult timp, deoarece am avut un lot de 22 de jucători şi am reuşit să rulez 20 dintre ei. În mare parte, sunt mulţumit de prestaţia fiecăruia. Mă bucură acest antrenament foarte bun pe care l-am făcut astăzi (sâmbătă – n.r.), cu o echipă care eu cred că nu este de nivelul Ligii a III-a, ci de primele locuri ale eşalonului secund. Este foarte important pentru noi, pentru că ne-am ridicat în multe momente la nivelul lor şi am arătat de foarte multe ori că ştim să construim, să punem probleme. Ne-a incomodat puţin adversarul în prima repriză, dar au avut o atitudine bună. În funcţie de randamentul lor în partidele amicale, voi stabili şi primul unsprezece pentru campionat“, a spus „principalul“ de la CSU II, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS