16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBrașovul candidează pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020

Brașovul candidează pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020

(Foto: wikimedia.org)
(Foto: wikimedia.org)

Municipiul Braşov şi oraşul elveţian Lausanne se luptă pentru postura de gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului din 2020, informează Agerpres.ro. Congresul Comitetului Olimpic Internaţional (CIO) de la Kuala Lumpur urmează să facă astăzi o alegere dintre cele două candidate. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Alin Petrache susţine Braşovul, iar în prezentarea sa oficialul a subliniat că oraşul a găzduit cu succes ediția de iarnă din 2013 a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), iar sporturile de iarnă sunt foarte populare în zonă. În timpul prezentării a fost difuzat un clip video legat de Brașov, în care au fost prezentate bazele și facilitățile din zonă, precum și unitățile de cazare.

Candidatura orașului elvețian Lausanne a fost susținută de Patrick Baumann, membru CIO și secretar general al Federației Internaționale de Baschet (FIBA), care a spus că localitatea are avantaj domeniul sportului și al educației.

Prima ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă ale Tineretului a avut loc în 2012 la Innsbruck, iar a doua ediție este prevăzută să se desfășoare anul viitor, la Lillehammer (Norvegia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS