11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReal Craiova a adus cel mai râvnit atacant din campionat

Real Craiova a adus cel mai râvnit atacant din campionat

Nicoleta Bărbos este spaima portarilor din echipele adverse. Jucătoarea a ales Craiova, după ce a refuzat oferta campioanei.
Nicoleta Bărbos este spaima portarilor din echipele adverse. Jucătoarea a ales Craiova, după ce a refuzat oferta campioanei.

Echipa feminină de fotbal Real Craiova vrea să ia din nou medalie în Superliga Națională și de aceea are o campanie de achiziții bună, pentru a alcătui un prim 11 foarte competitiv.
Formația din Bănie a făcut un transfer important, obținând semnătura jucătoarei Nicoleta Bărbos, un atacant „pur sânge“ cu un remarcabil simț al porții. Fotbalista de 25 de ani este foarte bine cotată în România, vine de la FC Brazi și a ales Craiova în dauna unor oferte mult mai bune din punct de vedere financiar. „Zilele trecute am făcut cel mai mare transfer. Am adus-o pe Nicoleta Bărbos, cel mai bun vârf de atac din campionatul nostru în momentul actual, dorită de multe echipe. Ne-a spus că a avut ofertă de 1.000 de euro de la campioana Olimpia Cluj, dar a preferat Craiova, deși noi nu îi putem oferi nimic. Poate părea incredibil, dar așa ni se întâmplă cu toate jucătoarele. Când vin la Craiova, se îndrăgostesc de oraș, se simt ca într-o mare familie la echipă și nu mai vor să plece“, a spus ieri Fane Văduva, președintele clubului Real Craiova.

Se reîntoarce Linda Cergan

Formația craioveană, care anul trecut a încheiat campionatul pe locul patru, nu a luat doar o singură jucătoare de la Brazi, ci trei. Celelalte două sunt Ana Moraru (fundaș) și Linda Cergan (mijlocaș central). Aceasta din urmă este o fotbalistă cu origini africane, care a mai trecut pe la formația pregătită de Sorin Pătrașcu. Real a transferat și din străinătate pe Cristiana Balanciuc, un fundaș central care a evoluat la formația cipriotă Famagusta. Tot în intersezon a fost adusă și Mihaela Neacșu (fundaș central) de la Heniu Prundul Bârgăului. Antrenorul și conducerea administrativă sunt în tratative cu alte două fete. Asta în condițiile în care, spre deosebire de sezoanele anterioare, nu a plecat nici o jucătoare.
Reunirea echipei va avea loc în 10 august, iar elevele lui Sorin Pătrașcu se vor pregăti pe plan local, urmând ca la sfârșitul lunii, mai exact între 28 și 30 august, să participe la un turneu amical la Fălticeni, alături de alte trei formații. Noul sezon din Superligă, cu opt echipe, va debuta pe 6 septembrie, iar oltencele vor evolua în prima etapă în deplasare, cu Heniu Prundul Bârgăului.

Văduva, în Comisia de fotbal feminin a FRF

După ce, în urmă cu câțiva ani, craioveanul Marian Pălărie a fost președintele comisiei de fotbal feminin din cadrul FRF și totodată membru în Consiliul de Administrație al acestui for, iar antrenorul Sorin Pătrașcu a condus o națională de junioare, în urmă cu câteva zile, Fane Văduva, președintele clubului Real Craiova, a fost ales ca membru în comisia de fotbal feminin a FRF, condusă de Alin Cioban (Olimpia Cluj). Președintele de la Real Craiova a spus că propunerea a venit chiar din partea președintelui federației, Răzvan Burleanu. „A fost o surpriză pentru mine, nu am știut. Domnul Burleanu este interesat de fotbalul feminin și vrem să modernizăm și acest segment, dacă se poate spune așa. Eu am avut mereu propuneri pentru a fi înaintate Adunării Generale și voi avea și de acum încolo pentru că vreau ca fotbalul feminin să progreseze. Îmi doresc să creăm o piramidă, ca la masculin, cu echipe de junioare, apoi de tineret și senioare“, a spus Văduva. Acesta caută soluții financiare pentru a oferi componentelor echipei un strict necesar. „Alături de mine sunt vreo 20 de oameni, foști jucători sau arbitri, care dau câte 50 de lei pe lună să ținem această echipă. Vom cere din nou sprijinul autorităților locale. Vom merge cu un dosar cu performanțele echipei, iar dacă vom fi dați afară pe ușă vom intra pe geam. Suntem singura echipă din Superligă care nu are susținere financiară din partea autorităților. De-asta a zis și Răzvan Burleanu că mă ia în Comisie pentru că m-a văzut că am obținut rezultate bune cu această echipă fără fonduri. În ceea ce privește locul de desfășurare a meciurilor, în sezonul trecut am găsit înțelegere la baza sportivă de la «Gică Popescu», dar și în județ. Am jucat la Braloștița, dar și primarii din Mischii și Ostroveni ne doresc să jucăm acolo. Ca toată lumea, ne dorim și noi să se finalizeze cât mai repede baza sportivă a Consiliului Județean de la Aeroport. Știți cum suntem acum: precum copilul sărac de la țară, dar când vom ajunge la oraș vom fi mai buni decât cei care au de toate“, a explicat oficialul craiovean.

Se gândesc la cupele europene

Cum UEFA și FRF vor să înființeze în sezonul 2016-2017 o Ligă Balcanică la fotbal feminin, acolo unde să participe echipele clasate pe locurile 2 și 3 în campionatele interne, oltenii își doresc și ei să participe într-o cupă europeană. „Este greu să ne propunem în perioada următoare să luăm titlul național și să jucăm în Liga Campionilor, pentru că în prezent Olimpia Cluj este un fel de FC Barcelona în fotbalul feminin românesc, dar ar fi frumos și un pas înainte să jucăm în acea competiție, Liga Balcanică“, a încheiat Văduva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS