6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMăriți doza de „fotbalină“!

Măriți doza de „fotbalină“!

Emil Săndoi şi Sorin Cârţu trebuie să pregătească mai atent atacul şi finalizarea dacă vor să-şi vadă elevii învingând (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi şi Sorin Cârţu trebuie să pregătească mai atent atacul şi finalizarea dacă vor să-şi vadă elevii învingând (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova continuă pasa proastă de la finalul sezonului trecut. Egalul cu FC Botoșani și înfrângerile nemeritate cu Dinamo și Astra au în comun un joc bun al alb-albaștrilor, dar ineficient. Craiovenii parcă ar juca în „Misiune imposibilă“ când vine vorba să atace și să marcheze, iar singurul punct contabilizat le dă o stare de amețeală strategilor echipei, Sorin Cârțu și Emil Săndoi. Ambii s-au arătat exasperați după înfrângerea de duminică seară, cu Astra, de faptul că echipa încasează cu ușurință goluri pe final și că lipsa concentrării se completează perfect cu greșelile individuale combătute la fiecare antrenament.
„Mi-e greu să vorbesc despre o partidă de tipul ăsta. Parcă a devenit un şablon: am avut ghinion şi pierdem nemeritat. Dar ăsta este adevărul, indiferent de ce ar zice altcineva. Este inadmisibil ce ni se întâmplă. De la meciul cu Braşovul, din campionatul trecut, numai aşa ni se întâmplă, să pierdem pe final. A mai fost meciul cu Iaşiul, apoi cu Ceahlăul, acum cu Dinamo şi cu Astra… E ceva incredibil. Ceea ce nu ne-am dorit să ni se întâmple la echipă avem din plin în acest început de campionat. Avem multe insuccese pe «Extensiv», puţine goluri, dar nu trebuie să dăm vina pe teren. N-am nici o explicaţie. Sunt şi momente din ăstea, oricâte ai crede că ai văzut în fotbal. Nu ştiu ceva sinonim în meciurile mele. Poate seamănă cu perioada în care am fost în Grecia. Îmi aduc aminte că la un meci am avut 17 ocazii, dar măcar am terminat 1-1. E greu cu golurile astea din minutul 90, că nici nu mai ai ce să mai schimbi ca să remediezi ceva. La primul gol a fost o chestie de superficialitate, pentru că ştiam foarte bine că Boldrin îşi face mingea numai pe piciorul stâng, iar tu îl laşi să şuteze… După, noi nu am fost în stare să exploatăm şansele de gol, situaţii incredibile, la capătul unui fotbal frumos. A fost capul lui Ferfelea, bara lui Nuno Rocha, şutul lui Vătăjelu… Nu poţi să crezi că mingile ălea nu se duc în poartă“, a răbufnit directorul tehnic al CS Universitatea. „Legat de penalti, am stabilit o ordine pentru execuţia loviturilor de la unsprezece metri şi Ferfelea şi-a asumat primul responsabilitatea, apoi mai erau Bawab şi Vătăjelu. El (Ferfelea – n.r.) şi-a găsit o scuză. A zis că ar fi alunecat înainte să lovească mingea și de asta a ratat. Nu ştiu cum, dar la noi se întâmplă întotdeauna. Ăstea sunt situaţii decisive într-un meci şi trebuie să te responsabilizezi, nu să găseşti scuze. La adversarii noştri nu se întâmplă niciodată să alunece sau mai ştiu eu ce altceva“, a completat strategul CSU.

Zlatinski a lăsat o impresie bună

Și antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, consideră că fotbalul este uneori nedrept și subliniază că elevii săi ar fi meritat măcar un punct din disputa cu Astra.
„Am avut multe ocazii de gol, mai ales în repriza a doua, care a fost bună. Acesta este fotbalul, iar azi a fost nedrept! În cel mai rău caz, meciul trebuia să se încheie la egalitate. Tot noi trebuie să ieşim din pasa proastă în care suntem. Din păcate, facem cadouri adversarilor, greşeli de marcaj, pierdem mingea când nu trebuie să o facem şi de fiecare dată suntem taxaţi. În plus, noi nu marcăm din situaţii clare de gol. Jucătorii care au intrat au făcut un efort fantastic. Zlatinski a ordonat jocul la mijlocul terenului, iar Bancu şi Herghelegiu au intrat şi ei bine. Trebuie să fim mai concentraţi şi responsabili în anumite situaţii, pentru că aici suferim noi. Nu m-am uitat la penalti. Dacă am fi reuşit să înscriem acolo, eram pe val şi poate că am fi reuşit să tranşăm jocul în favoarea noastră. Din punct de vedere al jocului, suntem la un nivel peste mediu“, a explicat Emil Săndoi.
De evoluția lui Zlatinski s-a declarat mulțumit și Sorin Cârțu: „Zlatinski mi-a plăcut, este un fotbalist bun, are calitate şi merită mai multă atenţie în echipa asta. Cu cât trece timpul, cu atât se va integra mai bine şi sunt convins că ne va ajuta şi cu goluri, şi cu pase decisive“.

Cu ASA se anunță schimbări

CS Universitatea Craiova va fi supusă duminică, de la ora 21.00, în Ardeal, în fața unui alt test foarte important, urmând să o întâlnească pe vicecampioana ASA Târgu Mureș, formație căreia i se cânta „prohodul“ la începutul campionatului din cauza blocajului financiar, dar care și-a amuțit concurența prin rezultatele înregistrate până acum. Întrebat dacă are soluţii pentru a remedia problemele astfel încât alb-albaștrii să obțină un rezultat pozitiv, Sorin Cârţu a ridicat din umeri și a punctat că încearcă să găsească formula câștigătoare: „Soluţii? Lotul pe care-l avem la dispoziţie. Trebuie să alegem. Mai sunt şi alţi jucători care revin, mă refer la Madson şi Ivan. Aşteptăm cam mult de la anumiţi jucători şi satisfacţia e mică. O să încercăm şi alte variante. Stăm prost și cu moralul, trebuie să recunoaștem. Vă dați seama că atmosfera nu este prea bună după acest al doilea meci pierdut spre final, dar vom face tot ce este posibil ca să avem o stare de spirit bună la ora meciului“.
La rândul său, mijlocaşul Alexandru Mateiu, autor al unui gol superb cu Astra, este convins că vor veni şi rezultatele în curând: „Astra a avut noroc, la fel şi cei de la Dinamo… Toţi au noroc împotriva noastră şi ne bat. Noi jucăm bine şi degeaba, nu adunăm puncte. I-am dominat, dar fotbalul se joacă pe goluri şi iarăşi am pierdut în minutele de final. Jocul ne încântă, meci de meci jucăm tot mai bine, trebuie să vină şi rezultatele“, a spus Alex Mateiu.

Programul CSU din această săptămână

Jucătorii formației CS Universitatea Craiova își vor relua pregătirea în această dimineață, la ora 10.30, mâine au programate două antrenamente, de la 10.00 și de la 19.00, iar joi vor asuda doar după-amiază. Vineri, după ședința de la ora 10.30, delegația alb-albastră va pleca spre Târgu Mureș, iar sâmbătă, pe un teren din Ardeal se va desfășura ședința cu „retușurile“ de dinaintea confrunătorii cu ASA Târgu Mureș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS