17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Burleanu: Dacă se retrag 5 echipe putem avea chiar din acest sezon o singură serie în Liga a II-a

Fotbal – Burleanu: Dacă se retrag 5 echipe putem avea chiar din acest sezon o singură serie în Liga a II-a

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, astăzi, că ediţia 2015-2016 a Ligii a II-a s-ar putea disputa într-o singură serie şi nu în două ca până acum, condiţia fiind ca minimum cinci cluburi din cele 27 înscrise să se retragă până la 29 iulie.

Burleanu le-a transmis preşedinţilor de cluburi în cadrul unei întâlniri desfăşurate la Casa Fotbalului, că în cazul în care o echipă se retrage din campionatul Ligii a II-a în timpul competiţiei va fi sancţionată cu retrogradarea în ultimul eşalon fotbalistic din judeţul respectiv.
„Până la data limită s-au înscris 27 de echipe în Liga a II-a care au fost repartizate în două, Seria I cu 13 echipe, Seria a II-a cu 14 echipe. Sistemul de joc este cel de până acum, play-off/play-out. În acelaşi timp, le-am transmis cluburilor, iar luni acest lucru va fi întărit şi din punct de vedere regulamentar, că o echipă care începe competiţia şi se retrage ulterior, atunci ea va fi retrogradată în ultimul eşalon fotbalistic în judeţul respectiv. Acest lucru nu era cunoscut de cluburi, de aceea până la 29 iulie, fiecare are dreptul să se gândească încă o dată dacă începe competiţia sau nu. La 29 iulie putem să ajungem şi la o singură serie, în care nu se va mai juca play-off/play-out, chiar din următorul sezon, în contextul în care mai mult de cinci echipe se retrag. Adică dacă ele conştientizează că au şanse mari să se retragă pe parcusul competiţiei. Şi astfel, în loc să se ducă în Liga a V-a sau a VI-a, fac un pas înapoi şi joacă în Liga a III-a. Până acum regulamentul era sancţiune cu retrogradare în eşalonul imediat inferior pentru retragere, dar de acum va fi unul mult mai dur pentru a nu afecta competiţiei”, a spus Burleanu.
El a menţionat că preşedinţii cluburilor din Liga a II-a au fost de acord cu micşorarea numărului de echipe din sezonul 2016-2017. „O decizie importantă luată azi este că începând cu ediţia 2016/2017 Liga a II-a să se dispute într-o singură serie cu 22 de echipe, iar ediţia 2017-2018 într-o serie cu 20 de echipe”, a precizat oficialul.
FRF ar putea organiza licitaţia pentru vânzarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga a II-a, susţine Burleanu. „Aproape în totalitate membrii cluburilor prezenţi azi au spus că e în regulă ca licitaţia de vânzare a drepturilor TV ale meciurilor din Liga a II-a să fie organizată de FRF. Şi implicit ca drepturile TV să fie cedate federaţiei. Şi bineîneţeles, federaţia îşi oferă doar suportul pentru organizarea licitaţiei, fără să fie interesată de niciun comision sau altceava”, a explicat preşedintele FRF.
Ediţia de campionat 2015-2016 a Ligii a II-a va începe la 29 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS