9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii s-au ales doar cu regrete din „Groapă“

Alb-albaștrii s-au ales doar cu regrete din „Groapă“

Sorin Cârţu şi Emil Săndoi trebuie să găsească rapid soluţii pentru redresarea echipei
Sorin Cârţu şi Emil Săndoi trebuie să găsească rapid soluţii pentru redresarea echipei

Dinamo – CSU Craiova 1-0

A marcat: Dorin Rotariu ’86.
Dinamo: Cerniauskas – Feussi, A. Marc, Mevlja, S. Filip (’53, Fai) – Nedelcearu, Van Haaren (’46, V. Lazăr) – Gavrilă (’76, Himcinschi), Vojnovici, C. Matei – D. Rotariu. Antrenor: Mircea Rednic.
CSU Craiova: Bălgrădean – Dumitraş, Kay, Izvoranu, Vătăjelu – Băluţă (’76, Bancu), Mateiu, Ferfelea, Nuno Rocha (’89, Mazarache) – Bawab, Curelea (’72, Herghelegiu). Antrenori: Emil Săndoi, Sorin Cârţu.
Cartonaşe galbene: Feussi ’68, A. Marc ’75 / Ferfelea ’63, Băluţă ’71.
Au arbitrat: Istvan Kovacs – Miclos Nagy, Valentin Avram; Eduard Ioniţă.
Observatori: Viorel Ilinca, Augustus Constantin.

Dinamo și CS Universitatea Craiova au reconfirmat ideea că în fotbal contează golurile și nu ocaziile. În partida de vineri seară, de la București, încheiată cu victoria la limită a „câinilor“, scor 1-0, alb-albaștrii au avut o evoluție bună, au controlat în majoritatea timpului confruntarea, au irosit destule ocazii de poartă, prin Bawab, Curelea, Izvoranu, Nuno Rocha și Mateiu, dar au părăsit terenul cu capul plecat. Oftica mare este că actuala echipă a lui Dinamo este considerată ca fiind printre cele mai slabe trupe pe care le-a aliniat gruparea alb-roșie în ultimii ani, fiind creditată să evolueze mai degrabă în play-out-ul Ligii I decât în play-off.
„Vreau să cer scuze suporterilor care au venit după noi la Bucureşti, pentru că ştim ce înseamnă un astfel de duel pentru ei. Prima repriză a fost dominată 100% de noi. Sincer, suntem proşti pentru că am pierdut. Poate în repriza a doua am căzut puţin, dar meciul trebuia să fie al nostru. Trebuia să obţinem minimum un egal, dar ăsta este fotbalul, ne-au prins în final, iar jucătorul lor a marcat singur din faţa porţii. Trebuie să învăţăm din greşelile astea şi să jucăm şi mai bine în meciurile următoare. Suntem supăraţi, pentru că muncim pentru noi, pentru familie, pentru fani şi regretăm că nu am obţinut nimic“, a declarat Bawab imediat după meci.
„A fost o lipsă de concentrare din partea noastră şi aşa s-a scris soarta partidei. O echipă mare are o ocazie şi te taxează. A fost un derbi, pentru că au jucat două echipe de tradiţie ale fotbalului românesc şi cred că suporterul neutru a avut ce vedea. Sper să vină şi primul succes cu Astra. Fiecare meci îl vom juca la victorie. Ne aşteaptă din nou o partidă foarte grea, trebuie să ne remontăm şi să încercăm să câştigăm“, a spus căpitanul grupării din Bănie, Cristi Bălgrădean.

Cârțu și Săndoi nu găsesc „rețeta” succesului

Debutul în noul sezon nu este cel așteptat de fanii CS Universitatea și nici de staff-ul tehnic al Craiovei, atât directorul tehnic, Sorin Cârțu, cât și „principalul“ Emil Săndoi, cred că rezultatul meciului cu Dinamo este mincinos și că echipa a avut ghinion.
„Am fost destul de aproape şi noi de a marca. Sunt dezamăgit de rezultat, nu şi de jocul echipei. Una peste alta, nu a fost rău având în vedere că avem şi multe probleme. În privinţa a ceea ce s-a întâmplat la golul din minutul 86… Când marchezi spre final, e şansă, iar când primeşti gol e ghinion. Nu mă miră, pentru că la ce ni s-a întâmplat de când a început campionatul ăsta, ce mai înseamnă un gol primit în minutul 86? Cu accidentări, ne lovim între noi… Am schimbat trei jucători din linia de fund din cauza accidentărilor de la meciul cu Botoşaniul. Erau într-o formă sportivă bună, erau recomandaţi să intre în primul unsprezece, dar… Nu pot spune că nu am fost mulţumit de prestaţia lui Kay şi Izvoranu. Mi-au plăcut cum au jucat, au dat siguranţă, dar, din păcate, s-a făcut acea greşeală la sfârşitul meciului, când nu trebuia. Dacă s-ar fi terminat meci nul, am fi putut spune că eram nemulţumiţi. Am avut meciul sub control, în majoritatea timpului, dar a fost o chestiune de şansă. Nu a jucat nici un mijlocaş de profil defensiv, i-am introdus pe Ferfelea şi Mateiu şi nu mi-a displăcut modul cum au prestat. Mi-a plăcut Ferfelea în special. Dinamo nu ne-a surprins cu nimic“, a declarat Sorin Cârţu.
„E un rezultat nedrept pentru că adversarul a avut un singur şut pe spaţiul porţii, pe când noi am avut ocazii clare prin Curelea, Mateiu, Bawab. Am avut probleme cu accidentările în zona centrală, Achim, Popov, Acka, Târnăcop, dar per total evoluţia înlocutorilor lor nu a fost rea, am dominat jocul, am avut posesie mai bună, ocazii mai clare. Pe final am făcut un cadou adversarului, greşeală de marcaj în faţa porţii, şi ne-am văzut conduşi într-un moment în care nu prea mai ai ce face. E un rezultat injust având în vedere modul în care s-au desfăşurat ostilitățile pe teren“, a declarat Emil Săndoi.
În partida următoare, CS Universitatea Craiova va întâlni pe Astra Giurgiu, confruntarea fiind programată duminică, de la ora 18.30, pe stadionul „Extensiv“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS