21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportLuptați pentru culori!

Luptați pentru culori!

În meciul de anul trecut din „Groapă“ Madson şi compania au smuls un egal, iar anul acesta CSU vrea victoria (Foto: Arhiva GdS)
În meciul de anul trecut din „Groapă“ Madson şi compania au smuls un egal, iar anul acesta CSU vrea victoria (Foto: Arhiva GdS)

CS Universitatea Craiova întâlnește astăzi, de la ora 21.00 (Digi Sport / Dolce Sport), la București, pe Dinamo, confruntarea deschizând etapa a doua a Ligii I. După un prim duel în care nu a dezamăgit, dar nici nu a convins, gruparea din Bănie țintește un rezultat pozitiv chiar pe terenul eternei rivale, ignorând statistica și problemele de lot apărute după disputa cu FC Botoșani, Sorin Cârțu și Emil Săndoi avându-i indisponibili pe fundașii Stephane Acka și Apostol Popov și pe mijlocașii Ionuț Târnăcop și Alex Băluță. Tehnicienii olteni știu însă că nici dinamoviștii nu sunt în cea mai bună formă, că le lipsește omogenitatea și prevăd o dispută încinsă, cu un final neprevăzut.
„În orice moment, indiferent de situația celor două echipe din clasament, Dinamo – Craiova reprezintă o confruntare a marilor orgolii. Atât pentru noi, cât și pentru ei acest derbi stârnește interes. Sunt două cluburi care s-au aflat mereu într-un antagonism sportiv. Mereu au fost meciuri cu o încărcătură maximă. Ardoarea cu care s-a jucat meciul cu FC Botoșani a făcut să pierdem jucători importanți, iar în momentul acesta nu suntem la un nivel la care să poți spune că nu vor fi probleme dacă nu avem patru titulari din primul meci și în runda a doua. Dar am încredere că jucătorii care vor intra pe teren se vor dărui total. Chiar dacă ne confruntăm cu probleme de efectiv, nu vom schimba sistemul de joc“, a declarat directorul tehnic, Sorin Cârțu.

Jerry Gane, ultimul fotbalist care a adus victoria Craiovei în „Groapă“

Craiova nu a avut prea multe reușite pe terenul lui Dinamo, doar trei victorii a înregistrat mai exact. Ultima ispravă a oltenilor datează din sezonul 1994-1995, când Jerry Gane a făcut diferența. Contactat telefonic, Jerry Gane a spus că își dorește enorm o victorie pentru CS Universitatea în „Groapă“, simțindu-i capabili pe Vătăjelu și compania să pună punct „secetei“.
„Tot timpul meciurile dintre Craiova și Dinamo au avut o stare de spirit specială, indiferent unde s-a jucat, încărcătura și concentrarea erau maxime. Îl văd la fel și pe acesta, un meci de luptă, cu multă tensiune. Sper să obținem un rezultat pozitiv de acolo. E a doua etapă și se pare că echipele nu au intrat în ritm, din cauza programului scurt de pregătire, se joacă mai mult pe pragmatism și atunci totul este imprevizibil. Sper să mă «detroneze» cineva, pentru că a trecut mult timp de când n-am mai câștigat acolo. Au mai fost câteva rezultate de egalitate, dar cam atât. Să vină victoria!“, a declarat Jerry Gane, pentru GdS.

Rednic: CSU Craiova e o echipă omogenă, vom avea probleme

De partea cealaltă, antrenorul echipei Dinamo, Mircea Rednic, a declarat că partida cu CS Universitatea Craiova va fi foarte dificilă, întrucât formaţia din Bănie este omogenă.
„E primul meci acasă şi ne dorim o victorie în faţa suporterilor noştri. Întâlnim o echipă bună, omogenă, care nu a schimbat prea multe sezonul acesta. Au un avantaj din punctul ăsta de vedere. Sunt un pic îngrijorat pentru că miercuri Alexe şi Filip nu au terminat antrenamentul, au uşoare probleme musculare. Sperăm însă ca până la meci doctorul să rezolve aceste probleme. Rotariu a reintrat normal, e o soluţie ca atacant pentru acest duel. Indiferent cine o să joace, trebuie să câştigăm pentru că avem nevoie de trei puncte. Nu avem altă alternativă. Cârţu şi Săndoi au făcut treabă bună de când au venit la echipă, s-a văzut şi anul trecut. Nu o să fie un meci uşor. Din punct de vedere tactic, şi Sorin Cârţu, şi Săndoi sunt bine puşi la punct. O să avem probleme, trebuie să ne gândim, să găsim soluţii să ajungem la poartă şi să dăm goluri“, a declarat Rednic.
Și directorului general al FC Dinamo, Dinu Gheorghe, îi este teamă de CS Universitatea Craiova și a făcut apel la suporteri să vină în număr mare, promiţându-le că nu vor fi dezamăgiţi de jucători: „Ar fi bine să avem cât mai mulţi spectatori alături de noi. Sper să vină cât mai mulţi oameni, pentru că echipa asta nu îi va dezamăgi. Jucătorii care sunt la Dinamo acum vor da absolut tot ce pot“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS