22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportCârțu: Nu schimbăm sistemul de joc

Cârțu: Nu schimbăm sistemul de joc

Cârţu şi Bălgrădean cred într-un rezultat pozitiv în „Groapă“ în ciuda numeroaselor probleme (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Cârţu şi Bălgrădean cred într-un rezultat pozitiv în „Groapă“ în ciuda numeroaselor probleme (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova a susținut ieri o conferință de presă în care directorul tehnic, Sorin Cârțu, și căpitanul echipei, Cristi Bălgrădean, au prefațat derbiul cu Dinamo, programat mâine, de la ora 21.00, la București, în cadrul etapei a doua a Ligii I.
Strategul oltenilor s-a plâns de numeroasele probleme medicale, acordând șanse minime ca Stephane Acka, Apostol Popov, Ionuț Târnăcop și Alex Băluță să facă parte din lot, dar a punctat că indiferent cine va intra pe teren va lupta să obțină un rezultat pozitiv în „confruntarea marilor orgolii“. „În orice moment, indiferent de situația celor două echipe din clasament, Dinamo – Craiova reprezintă o confruntare a marilor orgolii. Atât pentru noi, cât și pentru ei acest derbi stârnește interes. Sunt două cluburi care s-au aflat mereu într-un antagonism sportiv. Tot timpul au fost meciuri cu o încărcătură maximă. Contra lui Dinamo nu vom putea folosi patru jucători. Cu Botoșani am câștigat un punct, deși poate meritam victoria, dar vedeți cu câte sacrificii s-a câștigat și acel punct. Ardoarea cu care s-a jucat a făcut să pierdem jucători importanți, iar în momentul acesta nu suntem la un nivel la care să poți spune că nu vor fi probleme dacă nu avem patru titulari din primul meci și în runda a doua. Dar am încredere că jucătorii care vor intra pe teren se vor dărui total. Chiar dacă ne confruntăm cu probleme de efectiv, nu vom schimba sistemul de joc. Pentru că lotul a fost structurat pe sistemul actual pe care-l folosim. Dacă vom introduce și juniori de la echipa a doua? Știți voi vreunul care ar putea juca într-un astfel de meci? Nu cred. Eu și Săndoi știm perfect tot ce mișcă aici. Să fiți siguri că vom lua cea mai bună decizie privind primul unsprezece“, a punctat „Sorinaccio“.
Întrebat de achiziții, Sorin Cârțu nu a oferit nici o noutate și a fentat întrebările incomode într-un ton de glumă, prezentând prognoza meteo: „Chiar dacă se va reuși legitimarea mijlocașului de care am vorbit la conferința de presă precedentă, până la meciul cu Dinamo nu-l vom folosi, pentru că are nevoie de pregătire, de integrare în sistemul de joc. De Țucudean acum aud prima dată, nu se pune problema să-l aducem, în atac avem jucători valoroși, nu aici avem nevoie de întăriri“.

Bălgrădean: Vom face totul pentru a juca cel mai bun fotbal

La rândul său, căpitanul CS Universitatea, Cristi Bălgrădean, își dorește un joc spectaculos și eficient în „Ștefan cel Mare“, subliniind faptul că nu a fost părtaș de prea multe ori la un asemenea derbi, pe când era la Dinamo. „Mă bucur că, față de sezonul trecut, celelalte echipe ne iau în serios și ne consideră una dintre echipele puternice din Liga I. Noi la fiecare meci vom încerca să jucăm cel mai bun fotbal și să câștigăm. Sunt jucătorul Craiovei, fireşte că îmi doresc ca echipa mea să ia mai devreme titlul decât Dinamo. Nu am cum să am amintiri legate de derbiurile Universitatea – Dinamo din vremea în care juca nea Sorin pentru că nu eram născut. Le am vii în memorie pe ultimele, când a bătut Craiova cu 2-0, dar și remiza 1-1 de anul trecut, din Ștefan cel Mare. Am jucat o singură dată contra Craiovei, am bătut noi cu 2-0. Faptul că în prima etapă s-au marcat 11 goluri este, bineînțeles, și meritul portarilor“, a spus Bălgrădean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS