29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleibaliștii lui Dănuţ Pascu debutează pe terenul Greciei

Voleibaliștii lui Dănuţ Pascu debutează pe terenul Greciei

Voleibaliştii tricolori vor susţine şi la Craiova meciuri din Liga Europeană
Voleibaliştii tricolori vor susţine şi la Craiova meciuri din Liga Europeană

Naționala masculină de volei a României, pregătită de antrenorul craiovean Dănuț Pascu, se antrenează din 20 iunie la Craiova, iar astăzi tricolorii vor pleca spre Grecia, acolo unde mâine și sâmbătă vor avea cu reprezentativa elenă primele două meciuri din Liga Europeană.
De o săptămână, voleibaliștii s-au mutat din Sala Polivalentă, unde în această perioadă se desfășoară turneul internațional de box „Centura de Aur“, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ din strada Brestei. Meciurile dintre Grecia și România se vor disputa la Salonic, iar voleibaliștii din țara noastră își doresc deja primele două victorii, mai ales că pentru această ediție a Ligii Europene și-au propus să se claseze pe unul dintre primele două locuri în grupă, care i-ar duce în Final Four.

Bartha crede în victorie

Cristian Bartha, jucător cu experiență, a spus ieri că este destul de greu ca după nici o lună de antrenamente să se închege relațiile de joc în echipă, dar consideră că România are o șansă mare să învingă Grecia, care nu se va baza pe trei titulari.
„Pregătirea merge bine, dar este prea puțin timp să închegăm colectivul. Cred că vom crește pe zi ce trece și va fi mai bine de la săptămână la săptămână. Grecii nu au trei jucători, cei mai importanți, un libero, un fals și un ridicător și cred că antrenorul lor va apela la tineri. Totuși, au stat în pregătire pentru Liga Mondială și cred că o să fie mai bine pregătiți decât noi“, a spus voleibalistul de 30 de ani, care în sezonul trecut din Divizia A1 a îmbrăcat tricoul echipei din Galați.

Vor în Final Four

Selecționerul Dănuț Pascu este mulțumit de cum a decurs pregătirea, dar mai ales de atitudinea arătată de jucători și de faptul că aceștia sunt nerăbdători să dispute meciurile oficiale.
„Până acum a fost o pregătire bună, condiții bune la Polivalentă, băieții au venit cu altă mentalitate față de anii precedenți și nu am avut nici o problemă de atitudine. Sunt într-o formă bună și nerăbdători să înceapă competiția. Numai pregătirea nu dă suficientă satisfacție. Vineri și sâmbătă vom juca la Salonic cu Grecia, iar peste o săptămână, adică pe 17 și 18 iulie, la Craiova, cu Belarus“. România este într-o grupă din care mai fac parte alte cinci selecționate, Grecia, Turcia, Croația, Slovenia și Belarus, iar obiectivul tricolorilor este clasarea în primele două locuri, care este sinonim cu accederea în Final Four-ul Ligii Europene. România va mai juca la Craiova, cu Slovenia, în august.

Cinci jucători de la SCM-U Craiova

Dacă anul trecut, din lotul României făcea parte doar un jucător de la SCM-U Craiova, Laurențiu Lică, acum, pe lângă căpitanul oltenilor, alți patru jucători de la formația antrenată tot de Dănuț Pascu vor îmbrăca tricoul naționalei. Este vorba despre Mihai Mărieș, Bogdan Ene, Nicușor Ghionea și nou-venitul Andrei Georgescu. Dacă se va califica în Final Four, România va avea turneul celor mai bune patru selecționate din această competiție pe 17 și 18 august. Finalistele vor obține calificarea la altă competiție, Liga Mondială, acolo unde anul trecut s-au calificat Grecia și Muntenegru.

Au avut vacanță scurtă

Jucătorii tricolori nu au avut o vacanță prea lungă, dar sunt obișnuiți. „Eu sunt mulțumit cu o lună de vacanță. Ar fi frumos să ne calificăm în Liga Mondială, cred că toți își doresc să ajungă acolo, să joace cu alte selecționate“, a mai spus Bartha. „Băieții și-au ales singuri această meserie și trebuie să și-o respecte. Au avut câteva săptămâni de vacanță. Faptul că fac parte din lotul României trebuie să reprezinte o onoare pentru ei, un motiv de satisfacție.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS