12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTunurile pe Botoșani

Tunurile pe Botoșani

Andrei Ivan (al doilea de la dreapta la stânga) ştie că trebuie să se pună la punct cu pregătirea ca să revină în atenţia antrenorilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Ivan (al doilea de la dreapta la stânga) ştie că trebuie să se pună la punct cu pregătirea ca să revină în atenţia antrenorilor (Foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova și-a reluat luni seară pregătirile pe plan local, în vederea susținerii primei bătălii din noul sezon al Ligii I, cu FC Botoșani, programată duminică, de la ora 18.30, pe stadionul „Extensiv“. Alb-albaștrii nu au venit pregătiți doar fizic și tactic din cantonamentul din Austria, ci și mental, cu toții afișând un aer optimist în privința debutului de campionat.
Căpitanul formației din Bănie, portarul Cristi Bălgrădean, a admis că nu a fost deloc un stagiu ușor, dar că lucrurile au decurs conform planului și că victoria este cuvântul de ordine. „A fost un cantonament greu și plăcut în același timp. Suntem conștienți că trebuia să ne fie greu în perioada aceea, ca să ne fie bine în campionat. Sperăm din tot sufletul să încheiem viitorul sezon pe un loc mai bun decât anul trecut. Într-adevăr este foarte cald afară și asta ne face viața mai grea, dar și noi, și Botoșaniul vom juca la aceeași temperatură duminică și pe același teren. Va fi un meci foarte greu, pe care sperăm să-l câștigăm“, a spus „Pufi“.
La rândul său, mijlocașul Viorel Ferfelea își dorește un start bun și un loc fruntaș la final. „Vom vedea la meciurile din campionat dacă suntem în formă, dar eu cred că suntem. Am avut niște meciuri bune de pregătire, dar nici un amical nu seamănă cu o partidă oficială de campionat. Trebuie să câștigăm duminică seară, cu FC Botoșani. E clar că ne dorim o clasare pe podium la final. În acest sezon vom încerca să urcăm cât mai mult posibil. Dacă vor mai veni fotbaliști la echipă în perioada următoare sper să fie foarte buni și să reușim împreună să facem lucruri foarte bune pentru CS Universitatea Craiova“, a declarat Ferfelea.

Brandan, dorit înapoi de foştii colegi

Pablo Brandan pare să fi făcut o alegere proastă când a renunțat la CS Universitatea Craiova pentru a merge la ASA Târgu Mureș, ținând cont că gruparea ardeleană a intrat într-un mare impas financiar, după ce i-au fost blocate conturile din cauza unei anchete demarate anul trecut. Mijlocașul argentinian, unul dintre cei mai buni fotbaliști ai grupării din Bănie sezonul trecut, este regretat de foștii colegi, care l-ar dori înapoi la echipă.
„Mi-aș dori să se întoarcă Pablo la CS Universitatea, pentru că este un jucător cu mare calitate, care ne-a ajutat foarte mult în campionatul trecut. L-aș primi cu brațele deschise, dar nu e după mine. Nu e plăcut să se întâmple asemenea lucruri la un club de fotbal, dar asta e viața. Oamenii de acolo știu ce au de făcut mai bine decât noi“, a spus Cristi Bălgrădean, completat de Ferfelea: „Nu știu ce să zic de Brandan. Se poate întâmpla orice. Am citit și eu că sunt probleme la Târgu Mureș, iar dacă el se va înțelege cu cei din conducere probabil că va veni și el. Dar deocamdată eu nu știu nimic despre o astfel de mutare. Nu mă așteptam să văd la ASA probleme atât de grave. E un lucru urât, pentru că sunt acolo niște jucători care ar putea să aibă probleme, o să sufere familiile lor, și îmi pare rău, sincer. Ne avantajează puțin situația lor vorbind strict despre lupta pentru titlu, dar pentru spectaculozitatea campionatului e un lucru rău ceea ce se întâmplă“.

Ivan promite un sezon excelent

Considerat unul dintre cei mai talentați tineri jucători din România, Andrei Ivan promite să facă un sezon excelent în noua ediție de campionat, își dorește să marcheze foarte mult și dacă se poate să prindă un contract în fotbalul englez, unde a susținut probe în trecut. Momentan, Ivan abia a revenit la antrenamente după nefericita accidentare, suferită în meciul tur al barajului de promovare în Liga a III-a dintre CSU II și Pandurii Cerneți, în urma căreia s-a ales cu o comoție puternică și o fisură la cap.
„Am făcut repaus total de la acel meci cu Pandurii Cerneți, dar acum sunt refăcut complet. Vreau să trag tare la antrenamente, să mă pun la punct fizic și să devin titular cât mai rapid. Oricum, în prima etapă, cu Botoșaniul, este exclus să fiu în lot. Sunt convins că
nu-mi va fi ușor să prind primul unsprezece, pentru că am o concurență bună în atac și nici nu am făcut pregătirea de vară alături de băieți în Austria, dar promit să recuperez totul și să revin foarte rapid. Ca să glumesc un pic, m-am lovit la cap cu folos. Sunt mult mai ambițios ca înainte. Îmi doresc ca acesta să fie sezonul meu, să mă remarc și să prind un transfer în străinătate. Mi-ar plăcea să joc în Anglia anul următor. Am dat probe în urmă cu vreo trei ani la Reading și Norwich și mi-a plăcut mult, dar nu eram pregătit atunci pentru o provocare atât de mare. Sper să fac un sezon foarte bun, să marchez multe goluri“, a declarat Andrei Ivan, pentru GdS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS