27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBușcă a prins gustul aurului

Bușcă a prins gustul aurului

Multiplu medaliat la categoria Masters, Marius Buşcă ar vrea să urce pe podium şi la seniori
Multiplu medaliat la categoria Masters, Marius Buşcă ar vrea să urce pe podium şi la seniori

Marius Bușcă, atlet legitimat la CSM Craiova, a urcat de trei ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul Național „Masters“ (Veterani) desfășurat recent la București. Marius a concurat la categoria +35 de ani și a fost cel mai bun în probele de 800 de metri, 1.500 și 5.000 de metri, realizând record personal de fiecare dată. „A fost un concurs foarte bun și util pentru mine. Acum, de când nu mai avem pista de atletism din Craiova, domnul director de la club ne-a zis că ne oferă posibilitatea să ne pregătim în alt oraș. Eu am ales să merg la acest Campionat Național. A plouat în timpul competiției, dar a fost frumos. Rezultatele obținute nu înseamnă mult la seniori, dar am putut să văd și eu pe unde mă aflu ca pregătire și ce trebuie să fac până la Campionatul Național pentru seniori programat la sfârșitul acestei luni la Pitești“, a spus proaspătul campion. În luna martie, Bușcă devenea campion european la Torun, iar cu cele trei medalii cucerite acum are deja vitrina plină de medalii: „Fac de 20 de ani atletism, am muncit mult, iar în ultimii cinci ani am avut cele mai mari satisfacții. Au venit mai târziu. Acum s-a umplut vitrina de medalii. Mama mi-a zis în glumă că, dacă mai iau multe, le bagă într-un sac și o să le pun în casa mea, pentru că va trebui să îmi iau“.
Aflată la ediție jubiliară, cu numărul 30, competiția rezervată alergătorilor cu vârsta peste 35 de ani reunește pasionați de sport, oameni care, pe lângă serviciu, fac mișcare pentru sănătate și vin la concursuri pe banii lor. „Este ceva incredibil! Cu toții au servicii și această activitate îi eliberează. Este o încrâncenare în competiție, în sensul frumos al cuvântului. Acești oameni sunt un exemplu pentru mulți“, a completat atletul, care la rândul său este angajat în cadrul Mapn.

Liviu Boboc a cucerit patru medalii
Liviu Boboc a cucerit patru medalii
Dumitru Călina a obținut medalia de argint la 10.000 m
Dumitru Călina a obținut medalia de argint la 10.000 m

Alți trei atleți „masters“ de la CSM Craiova au fost medaliați la Campionatul Național. Inginerul Dumitru Călina a ieșit vicecampion național la 10.000 de metri, categoria 55 de ani, iar Liviu Boboc a urcat de patru ori pe podium în probele de aruncări, categoria +65 de ani. Boboc, care are în palmares peste 30 de titluri de campion național, a cucerit acum o medalie de aur la aruncarea ciocanului, una de argint la aruncarea discului și două de bronz, la suliță și greutate. La feminin, craioveanca Angela Minculescu a câștigat probele de suliță și ciocan, cu recorduri naționale, la categoria 80 de ani.

Adelina Tănasie aleargă mâine la Europene

tanasie adelina

O delegație alcătuită din 22 de atleți români a plecat ieri-dimineață spre capitala Estoniei, Tallin, acolo unde, începând de mâine până duminică, se va desfășura Campionatul European de tineret. Din lot fac parte și trei sportivi care fie sunt din Craiova, cum este cazul Adelinei Tănasie, fie reprezintă un club din Bănie, în această situație aflându-se Ioan Pițigoi și Daniel Budin, ambii legitimați la CSM Craiova.
Adelina Tănase va concura mâine într-una din cele trei semifinale ale probei de 800 de metri și își dorește să realizeze un record personal și, dacă se poate, să se califice în finală, acolo unde vor ajunge primele două din fiecare semifinală, plus cei mai buni doi timpi. La această probă sunt 21 de concurente, iar eleva lui Mircea Alexandrescu are a 13-a performanță din concurs, adică 2 minute, 4 secunde și 27 de sutimi. Craioveanca, transferată la începutul primăverii de la CS Universitatea la CSM Sfântu Gheorghe, a realizat baremul pentru Europene (2.08,00) la toate cele trei concursuri la care a participat în sezonul de vară, dar Federația Română de Atletism a decis că la Tallin vor merge doar sportivii care au timpi între primii 24 din Europa. Adelina a participat la Campionatul Național Universitar, unde a ocupat locul doi (2.06.38), apoi la Campionatele Internaționale (2.07.00) și Grand Prix etapa 3, unde a realizat un timp de 2.04,27. La acestea din urmă s-a clasat pe locul patru. Pentru sezonul de vară, semifondista de 22 de ani s-a pregătit la Straja, apoi a continuat la Craiova, când au început concursurile a mers la Pitești, iar în ultimele zile s-a antrenat la Sfântu Gheorghe, acolo unde este legitimată.
În ceea ce-i privește pe cei doi atleți de la CSM Craiova, Ioan Pițigoi va face parte din ștafeta de 4×100 metri, iar Daniel Budin va alerga atât cu ștafeta de 4×100 metri dar și la 100 m.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS