17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSimona Halep: Nu trebuie să dau socoteală pentru ce fac

Simona Halep: Nu trebuie să dau socoteală pentru ce fac

Simona Halep a suferit o nouă eliminare şocantă, în turul întâi al turneului de mare şlem de la Wimbledon
Simona Halep a suferit o nouă eliminare şocantă, în turul întâi al turneului de mare şlem de la Wimbledon

Eliminarea Simonei Halep din primul tur de la Wimbledon a fost surprinzătoare. La finalul meciului, jucătoarea română a făcut unele declarații din care se simte ruptura dintre ea și o parte a fanilor din țară.

Simona Halep, locul trei în clasamentul WTA, a pierdut marți surprinzător în primul tur la Wimbledon, cedând în trei seturi, 7-5, 4-6, 3-6, în faţa numărului 106 WTA, Jana Cepelova. La conferința de presă de la finalul meciului, Halep s-a plâns că este criticată în România. Constănțeanca a arătat pentru prima dată o teamă nejustificată faţă de reacția publicului din țară. „E greu să mă întorc acum în România. De obicei, mă întorc des în ţară după turnee, dar acum mă gândesc să nu mai fac asta. Vreau să văd ce pot alege şi unde pot să merg în vacanţă. Vreau să plec. La început, am fost surprinsă de reacţiile urâte din ţară, dar acum sunt obişnuită să aud astfel de lucruri în România. Nu e o problemă pentru mine, pentru că m-am obişnuit. Pot să spună lucruri urâte pentru că eu ştiu cât muncesc. Aşa că nu trebuie să mă explic și să dau socoteală pentru ceea ce trebuie să fac“, a declarat Halep la conferința de presă desfășurată la finalul partidei.
Momentul nu a fost prins în rezumatul conferinţei de presă, postat pe contul oficial de Youtube al turneului de la Wimbledon, însă a fost tratat amplu în presa engleză, de site-urile unor ziare precum The Daily Telegraph, The Guardian sau The Times.

„Trebuie să învăț să scot stresul din mine“

Eliminată în turul II la Roland Garros, Simona Halep promitea că va încerca să revină cât mai repede în formă, însă sezonul pe iarbă s-a încheiat prematur. A pierdut în sferturi cu Kristina Mladenovic la Birmingham, însă adevăratul şoc a venit la Wimbledon, unde a fost învinsă în trei seturi în chiar primul tur de Jana Cepelova, o slovacă aflată pe locul 106 mondial în clasamentul WTA. Halep nu credea că va pierde în runda inaugurală la Wimbledon. „Ca să fiu sinceră, nu am nici o reacţie. Ştiam că va fi un turneu dificil pentru mine, dar nu credeam că voi pierde în primul tur. Ştiam că va fi greu, deoarece veneam aici după câteva turnee nereuşite. Încrederea mea nu era prea mare. În timpul meciurilor este dificil, deoarece simţi presiunea. Dacă nu îţi poţi controla sentimentele, te poţi pierde. Cepelova a jucat bine, a fost agresivă. Am luptat până la sfârşit, dar asta a fost. Nu credeam că pot pierde astăzi, dar trebuie să învăţ să scot stresul din mine“, a spus Halep după meciul cu Cepelova.

Sever Dron: Frica o trage înapoi

Sever Dron, unul dintre cei mai buni specialiști români în tenis, crede că Simona trebuie să-și facă o analiză serioasă a jocului prestat în ultimul timp. „Pentru mine cuvântul criză este prea mult spus, în ceea ce o privește pe Simona. Este o situație dificilă, dar trebuie să fie liniștită, să-și pună problemele pe masă și să le analizeze“, a spus Dron, citat de Prosport. Fost coleg de Cupa Davis cu Ilie Năstase și Ion Țiriac, Sever Dron a spus că frica o trage înapoi pe jucătoarea din Constanța. „În memoria ei a intrat această frică. Orice lovitură a ei pe care înainte o dădea cu încredere acum iese afară. Când dă în minge, nu merge cum vrea ea, adversara devine mai agresivă, iar Simonei începe să-i fie frică să greșească. Eu am studiat partea cu frica în tenis. Are aceeaşi compoziţie chimică ca şi curajul. Totul depinde cum gândim. Poate să te împingă înainte frica. Mulţi jucători pot evolua bine de frică. Pe ea o trage înapoi. Cred că trebuie să fim lângă ea în momentele grele. Acum cred că îşi numără şi prietenii“, a mai spus Dron pentru aceeași sursă.
În urma acestei înfrângeri, Simona Halep poate coborî până pe locul 6 WTA. Halep nu a mai pierdut în primul tur al unui Mare Șlem de la ediţia 2013 a turneului de la Roland Garros.
Simona Halep va continua la Wimbledon, dar la dublu, alături de craioveanca Elena Bogdan. Cele două întâlnesc astăzi, în primul tur, cuplul Su-Wei Hsieh/Flavia Pennetta (Taiwan/Italia), cap de serie numărul 7.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS