17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarian Drăgulescu: Visez la aurul olimpic

Marian Drăgulescu: Visez la aurul olimpic

Gimnastul Marian Drăgulescu, care a revenit la pregătiri în ianuarie şi speră să participe pentru a treia oară la Jocurile Olimpice, a declarat ieri că se antrenează la şase aparate, dar aşteptările sale sunt de la trei şi o calificare cu echipa României la Rio 2016. Cu opt titluri mondiale câştigate (câte patru la sol şi sărituri), dar şi nouă medalii de aur europene şi trei medalii olimpice în 2004 (una de argint şi două de bronz), Marian Drăgulescu a decis să revină la antrenamente în luna ianuarie, pentru a ajuta echipa României să se califice la JO din 2016. „Merge foarte bine până acum, mă antrenez la şase aparate, dar am aşteptări de la trei aparate – sol, sărituri şi bară fixă, precum şi de la calificarea cu echipa la Jocurile Olimpice. Partea cea mai grea e să ajung din urmă toţi gimnaştii care au muncit din greu în aceşti trei ani în care eu am lipsit din gimnastică şi este foarte greu şi să învăţ noi elemente care implică riscuri serioase de accidentare, a declarat Marian Drăgulescu, într-un interviu acordat forului european de profil (UEG).
El mai povesteşte că a reluat antrenamentele în luna ianuarie şi că lucrează la o nouă săritură, „Drăgulescu 2“, şi că a învăţat cel mai frumos şi dificil element la bară fixă inventat de prietenul său, gimnastul Igor Cassina.
Gimnastul a motivat revenirea sa în sala de antrenamente prin faptul că visul său este să cucerească o medalie de aur olimpică, singura care îi lipseşte din colecţie. De asemenea, Drăgulescu a mai spus că speră şi la o calificare în finala olimpică la bară fixă.
Marian Drăgulescu îşi doreşte pentru 2015 o calificare cu echipa la Jocurile Olimpice şi cel puţin într-o finală pe aparate. El mai spune că va concura „cu siguranţă“ la Mondialele din toamnă, de la Glasgow, şi simte că poate aduce o contribuţie semnificativă echipei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS