16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii își măsoară forțele cu Ludogorets

Alb-albaștrii își măsoară forțele cu Ludogorets

CS Universitatea are parte de un adversar puternic în amicalul de astăzi (Foto: csuc.ro)
CS Universitatea are parte de un adversar puternic în amicalul de astăzi (Foto: csuc.ro)

CS Universitatea Craiova susține astăzi, de la ora 19.00, la Uttendorf, al patrulea joc amical din cadrul stagiului de pregătire de la Fugen. Adversarii elevilor lui Emil Săndoi și Sorin Cârțu sunt bulgarii de la Ludogorets Razgrad, campioana țării de la sud de Dunăre.
Înființat în 2001, clubul Ludogorets a avut o prezență excelentă. Imediat după promovarea în prima ligă, în sezonul 2010-2011, gruparea din Razgrad a devenit forța dominantă a fotbalului din țara vecină, cucerind ultimele patru titluri, de două ori Cupa Bulgariei și în alte două rânduri Supercupa. În sezonul 2013-2014 a atins șaisprezecimile Europa League, iar în următoarea stagiune grupele Ligii Campionilor, fiind de altfel prima echipă bulgară care a obținut puncte în această fază a întrecerii. În ultimii ani, în competițiile europene a eliminat formațiile Partizan Belgrad, PSV Eindhoven, Dinamo Zagreb, Lazio Roma ori Steaua București. Ultima performanță este remiza, scor 2-2, cu Liverpool în grupele Ligii Campionilor.
La Ludogorets Razgrad evoluează doi jucători români, care au îmbrăcat în trecut și tricoul Craiovei, fiind vorba despre fundașul Cosmin Moți și mijlocașul Andrei Prepeliță, ultimul fiind transferat în această vară. Formația din Razgrad mai are în componență patru brazilieni, unul dintre aceștia, fundașul dreapta Junior Caicara, fiind evaluat la șase milioane de euro de site-urile de specialitate.
CS Universitatea Craiova a înregistrat până acum în cantonamentul din Austria două victorii, 4-1 cu echipa campioană a Albaniei, Skanderbeu Korce, și 4-2 cu FC Vaduz, echipă din Liechtenstein care evoluează în prima ligă din Elveția, și o remiză, 0-0 cu vicecampioana Albaniei, FK Kukesi. După amicalul cu Ludogorets, oltenii vor mai susține un ultim joc de verificare în compania ucrainenilor de la Dinamo Kiev, acesta fiind programat mâine, de la ora 19.30, urmând ca vineri să revină în țară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS