17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSU II a umilit Pandurii Cerneţi

CSU II a umilit Pandurii Cerneţi

Andrei Burlacu (la minge) a înscris un gol ca în curtea şcolii, driblând de la centrul terenului tot ce i-a ieşit în cale (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Burlacu (la minge) a înscris un gol ca în curtea şcolii, driblând de la centrul terenului tot ce i-a ieşit în cale (Foto: Alexandru Vîrtosu)

După un concludent 4-0 pe „Extensiv“, însă cu un joc destul de haotic, antrenorul formației Pandurii Cerneți promitea că elevii săi vor câștiga cu siguranță returul barajului de promovare în Liga a III-a cu CS Universitatea II Craiova. Pentru manșa a doua, care s-a desfășurat sâmbătă, pe stadionul „Termo“ din Severin, gazdele s-au mobilizat exemplar, având parcă de demonstrat ceva rivalilor. Din difuzoare s-a auzit de foarte multe ori imnul echipei din Cerneți, ale cărui versuri erau frumoase și mobilizatoare, iar din când în când „Oltenia Eterna Terra Nova“, majoritatea celor prezenți aplaudând și fredonând cântecul de referință al Craiovei. În scurtele momente de liniște mai intervenea crainicul arenei, care și-a exprimat dezaprobarea față de regulamentul FRF, care permite oricărei formații „satelit“ să primească ajutorul fotbaliștilor de la prima echipă. El nu a fost singurul „revoltat“, un grup de copii, înarmați cu steaguri în culorile României, au scandat întruna „Craiova și FRF ne-au furat un loc în C“, însă ideea de „bestie“ nu a fost împărtășită de grosul galeriei din Cerneți, care i-a aplaudat pe elevii lui Daniel Mogoșanu înaintea jocului, la fiecare gol, şi la sfârșit.
De partea cealaltă, susținătorii Craiovei, unii veniți cu mașinile personale, alții cu un autocar închiriat, în mare parte dintre aceștia conducători și jucători ai echipelor din județ, observatori și angajați ai AJF Dolj, au făcut uz de vuvuzele și au așteptat cuminți actul doi al confruntării. La jocul de pe „Termo“ au fost prezenți, pe lângă managerul centrului de copii și totodată președintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, scouterul Nae Ungureanu, team managerul Silvian Cristescu și prietenul „maximilor“, Ion Împușcătoriu.

Sin a deschis recitalul de goluri

Jocul a început în forță, așa cum se preconiza. După numai două minute CS Universitatea II a deschis scorul prin Andrei Sin, care a transformat perfect o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri, poziție centrală, obținută de Sergiu Jurj (‘2, 0-1). Jucătorii Craiovei au combinat în permanență și au pus presiune pe adversari, iar Angelo Iuga a majorat diferența la două goluri în minutul 14, șutând imparabil de la 18 metri și stabilind rezultatul pauzei (0-2).
La reluare lucrurile au stat și mai rău pentru pandurii din Cerneți, care au acuzat căldura și au cedat fizic după fugăreala la care au fost supuși de juniorii A de la CS Universitatea, care au făcut practic ce au dorit pe teren. Un gol superb l-a marcat Burlacu, acesta a driblat tot pe partea stângă de atac, a „culcat“ portarul cu o fentă și a marcat cu poarta goală (‘67, 0-3). Apoi Jurj a marcat de două ori împingând mingea în poartă de la trei metri, după niște acțiuni inițiate de Căpățână și Burlacu (‘72, 0-4; ‘80, 0-5). La „măcel“ a participat și Vlad Georgescu, marcând cu un șut de la zece metri (‘82, 0-6), și Adrian Cârstea, care a plasat elegant mingea în plasa laterală de la opt metri, lăsându-l spectator pe Sorin Drăgan (‘84, 0-7).
„Băi portare, cât e scorul? Știi câte goluri luași“, a fost replica unui spectator de pe margine, stârnind un cor de râsete.
Sorin Drăgan nu i-a răspuns suporterului ironic și bine a făcut, pentru că meciul nu era terminat și mai avea să scoată mingea o dată din plasă. De data aceasta l-a marcat chiar portarul alb-albaștrilor, Laurențiu Popescu, acesta transformând fără emoții o lovitură de pedeapsă obținută de Burlacu (‘90+2, 0-8).
Pandurii Cerneţi: Sorin Drăgan – Gheorghe Pele, Adrian Truşcă, Cristi Bejinaru (‘31, Gabriel Ciolacu), Florin Făget (‘69, Marius Basarab), Mădălin Petcu, Cristi Cârcioran (‘75, Horia Vătuiu), Marius Buşoi, Mădălin Mătăsăreanu, Lucian Zamfir, Ion Lăpădat (‘51, Cosmin Fișic). Antrenor: Mădălin Lazăr.
CSU II Craiova: Laurenţiu Popescu – Vlad Marcu (‘50, Mihai Ghincea), Cosmin Ciocoteală, Adrian Avrămia, Andrei Sin – Marian Căpăţână, Angelo Iuga (‘69, Vlad Georgescu), Adrian Cârstea, Robert Gârbiţă (‘46 Andrei Burlacu) – Alin Manea, Sergiu Jurj. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
În urma acestui rezultat, CS Universitatea II Craiova a realizat „tripla“: a câștigat campionatul județean, a cuperit Cupa României Dolj și a promovat în Liga a III-a.

Mogoșanu: Nu mi-a fost teamă nici un moment

După joc, reprezentanții echipei Pandurii Cerneți au fost fair-play și au recunoscut superioritatea adversarului, iar antrenorul CS Universitatea II Craiova, Daniel Mogoșanu, a punctat că nu i-a fost nici un moment teamă că nu-și va atinge obiectivul.
„Este o victorie scontată de mine, pentru că era o diferență de valoare, iar băieții erau foarte motivați. Recunosc că nu mă așteptam la un asemenea scor, dar mă bucur pentru copii, pentru că înseamnă enorm pentru ei această promovare, pentru care au muncit din greu timp de un an“, a declarat Daniel Mogoșanu, pentru GdS.
Fotbalistul Andrei Sin a declarat că se bucură că a deschis scorul încă din minutul doi și a făcut misiunea ușoară: „Ne bucurăm că am reușit să câștigăm și returul barajului, pentru că suntem o echipă serioasă și încercăm să ne impunem în fiecare meci. Sincer, nu mă așteptam să marcăm de opt ori, pentru că în tur a fost mai greu, nu eram pregătiți, aveam doar două-trei zile de antrenamente, dar important este că am reușit să trecem cu bine de acest baraj. Mă bucur mult că am reușit să înscriu atât de repede, pentru că ne-a făcut meciul mult mai simplu acel gol“.

Silviu Bogdan are baftă de promovări

La rândul său, managerul centrului de copii și juniori de la CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, a punctat că alb-albaștrii au meritat din plin promovarea. „Este o calificare meritată, au fost victorii clare atât la Craiova, cât și aici, la Severin. Au fost două meciuri în care ne-am respectat adversarii. Copiii sunt dornici de a marca și ați văzut că și la 6-0 au atacat. Atitudine, asta le cerem, vrem să vedem la ei o dorință mare și plăcerea de a juca fotbal. Avem niște juniori minunați și un proiect în care credem foarte mult. Craiova are nevoie de o piramidă în fotbal și o va avea“, a declarat Silviu Bogdan, în al cărui mandat de președinte al AJF Dolj s-au înregistrat trei promovări, în Liga a III-a ajungând CS Podari, CSO Filiași și acum CS Universitatea II Craiova. „O să promoveze în fiecare an câte o echipă din Dolj cât o să fiu eu la AJF. Avem un campionat județean valoros, iar rezultatul este reflectat prin aceste victorii din barajele de promovare“, a comentat Silviu Bogdan.
De altfel, în autocarul în care se aflau oficialii AJF Dolj s-a instalat „îngrijorarea“: „Aoleu, în ritmul ăsta, cu câte o promovare în fiecare an, o să rămânem fără echipe în Liga a IV-a“, a glumit Aurel Barbu, secretarul general al AJF Dolj. „La anul poate «scăpăm» și de Viitorul Cârcea“, a completat Cornel Roman, unul dintre membrii forului județean. „Am vrea și noi“, a răspuns Ionel Chirea, directorul sportiv al Viitorului Cârcea.

A curs sucul, nu berea sau șampania

Delegația alb-albastră a făcut un popas de circa o oră la Filiași, în drum spre Craiova, conducătorii CS Universitatea hotărând să-i cinstească pe jucători și pe susținătorii acestora la o terasă din oraș. Comanda făcută de elevii lui Daniel Mogoșanu nu a surprins pe nimeni, cu toții preferând sucurile răcoritoare în locul berii sau a şampaniei.
„Sunt copii cuminți, talentați și muncitori. Nici nu vă dați seama cât de importantă este această promovare pentru clubul nostru. Gândiți-vă la faptul că acești băieți mai au încă doi ani de juniorat, deci pentru ei o să conteze enorm că vor juca în Liga a III-a, vor progresa foarte mult. În ediția viitoare nu avem de ce să ne facem probleme privind menținerea, iar peste doi ani, cu ajutorul a doi-trei jucători de la prima echipă putem promova la pas în Liga a II-a. Am mare încredere în acești băieți“, a afirmat Nicolae Zamfir, directorul tehnic al centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova.
Cum terenurile de la „Ion Oblemenco“ vor deveni o amintire, oficialii CS Universitatea își doresc ca echipa a doua să susțină meciurile de pe teren propriu la Ișalnița, demarând tratativele cu diriguitorii comunei în acest sens.

Rezultatele meciurilor retur ale barajului de promovare

Pandurii Cerneţi – CS Universitatea II Craiova 0-8 (în tur 0-4), AS Milcov – Sporting Turnu Măgurele 1-3 (0-2), Flacăra Horezu – Măgura Cisnădie 1-2 (0-0), Gilortul Târgu Cărbuneşti – Cetate Deva 1-3 (2-8), Progresul Pecica – Performanţa Ighiu 0-5 (1-1), Speranţa Răuceşti – Unirea Mirceşti 1-1 (2-1), Unirea Fierbinţi – Petrolistul Boldeşti 0-3 (0-3), Luceafărul Bălan – Olimpia II Satu Mare 5-2 (1-2), Bucovina II Pojorâta – Inter Dorohoi 2-3 (0-0), Voinţa Lupac – ASU Politehnica Timişoara 2-1 (1-5), Voinţa Cetate – Comuna Recea 3-2 (1-3), Arsenal Malu – FC Voluntari II 0-3 (1-6), Unirea Başcov – FC Aninoasa 1-2 (1-2), Viitorul Ungheni – Înfrăţirea Agromec Hărman 4-6 (0-2), Avântul Valea Mărului – Olimpia Rm. Sărat 0-6 (1-1), Granitul Babadag – Viitorul II Constanţa 1-5 (0-2), CS Nemere – Odorheiu Secuiesc 0-6 (1-1), CS Panciu – Victoria Traian 6-3 (1-1).

Galerie foto (Alexandru Vîrtosu):

_DSC0062

_DSC0076

_DSC0077

_DSC0079

_DSC0080

_DSC0081

_DSC0082

_DSC0083

_DSC0084

_DSC0086

_DSC0087

_DSC0088

_DSC0089

_DSC0090

_DSC0091

_DSC0092

_DSC0093

_DSC0094

_DSC0095

_DSC0097

_DSC0098

_DSC0100

_DSC0102

_DSC0103

_DSC0105

_DSC0107

_DSC0108

_DSC0109

_DSC0111

_DSC0112

_DSC0113

_DSC0114

_DSC0116

_DSC0117

_DSC0118

_DSC0121

_DSC0122

_DSC0123

_DSC0124

_DSC0125

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS