10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăSportAlertă maximă în tabăra alb-albastră

Alertă maximă în tabăra alb-albastră

Angelo Iuga (la minge) şi colegii săi nu au voie să rateze promovarea în Liga a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Angelo Iuga (la minge) şi colegii săi nu au voie să rateze promovarea în Liga a III-a (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Echipa a doua a CS Universitatea Craiova întâlnește sâmbătă, de la ora 17.30, pe stadionul „Termo“ din Drobeta Turnu Severin, campioana Mehedințiului la fotbal, în manșa secundă a barajului de promovare în Liga a III-a. Confruntarea pleacă de la scorul de 4-0 în favoarea alb-albaștrilor, care s-au impus pe stadionul „Extensiv“ grație reușitelor lui Andrei Herghelegiu, Andrei Sin, Sergiu Jurj și Marian Căpățână.
Dacă în tur antrenorul Daniel Mogoșanu a beneficiat de aportul a opt dintre fotbaliștii echipei mari, de data aceasta va avea la dispoziție majoritatea juniorilor A ai clubului și doar patru seniori. În timp ce fundașul dreapta Vlad Marcu a rămas în Bănie și s-a pregătit cu „satelitul“, alb-albaștrii mici au primit vineri trei ajutoare din Austria, fiind vorba despre fundașul central Adrian Avrămia și mijlocașii Andrei Sin și Adrian Cârstea.
„Este prea important meciul ca să riscăm ceva. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul și nu avem nevoie de emoții. Am discutat cu staff-ul tehnic al echipei mari și am convenit să îi trimită în țară pe Avrămia, Sin și Cârstea, jucători care au evoluat în permanență la echipa a doua“, a explicat președintele AJF Dolj și totodată managerul centrului de copii și juniori al CS Universitatea Craiova, Silviu Bogdan, pentru GdS.
Cei trei au aterizat vineri, la București, și s-au îndreptat apoi direct spre Severin, întrucât și delegația grupării din Bănie a plecat la prânz spre orașul de pe malul Dunării, unde a înnoptat după ce a luat contact cu baza sportivă pe care se va disputa partida contra campioanei Mehedințiului.

„Vom fi foarte atenți la acest meci“

Invitat la emisiunea „Repriza de Sud“ de la Alege TV și Radio Sud, directorul tehnic al centrului de copii al CS Universitatea Craiova, Nicolae Zamfir, a afirmat că exclude eșecul, chiar dacă vor fi folosiți în mare parte juniorii A, fiind convins că Daniel Mogoșanu îi va mobiliza exemplar.
„Toată lumea se aștepta în meciul tur cu Cernețiul ca jucătorii echipei mari să aibă o evoluție excelentă, dar omiteau faptul că ei veneau din vacanță. Acum vom miza pe juniorii noștri mai mult și vă spun că nu am emoții absolut deloc, pentru că sunt foarte bine pregătiți fizic și tactic, iar psihic stau bine. Mogoșanu i-a pregătit exemplar și eu cred că vom câștiga și la Severin“, a spus „Țâcă“ Zamfir.
„Ar fi nedrept să spun că e jucată promovarea. Trebuie să fim pregătiţi pentru jocul retur. Niciodată nu poţi spune că 4-0 poate fi de ajuns şi de aceea trebuie o să tratăm meciul cu maximă atenţie şi responsabilitate“, a declarat „principalul“ echipei a doua Daniel Mogoşanu.
„Accederea în Liga a III-a este un pas înainte în strategia pe care o are clubul nostru, pentru că, dacă vrei să ai o identitate puternică şi să-ţi creezi o bază proprie, un fond propriu de jucători buni, e bine să ai o echipă a doua care să activeze într-o ligă ceva mai apropiată de prima scenă. Poate chiar Liga a II-a ar fi bine“, afirma după meciul tur strategul CS Universitatea, Sorin Cârţu.

Mehedințenii vor revanșa

De partea cealaltă, tehnicianul formaţiei Pandurii Cerneţi, Mădălin Lazăr, nu a fost impresionat de jocul craiovenilor din tur și a promis că va câștiga returul și că se va bucura enorm chiar dacă elevii săi nu vor obține un scor care să-i permită accederea în Liga a III-a.
„Noi ne jucăm şansa până la capăt. Cu burtă, fără burtă, o să vedeţi că o să câştigăm meciul de la Severin. Nu contează scorul, dar vom câştiga“, a declarat Mădălin Lazăr.
Partida Pandurii Cerneți – CS Universitatea II Craiova va fi arbitrată de o brigadă bănățeană, compusă din Nicolae Cătălin Botaş (Timişoara), Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Bogdan Gheorghioiu (Timişoara). Observatori au fost desemnați Cornel Corocan, respectiv Adrian Cocoş (ambii din Reşiţa).

Meciurile retur ale barajului

Pandurii Cerneţi – CS Universitatea II Craiova (în tur 0-4), AS Milcov – Sporting Turnu Măgurele (0-2), Flacăra Horezu – Măgura Cisnădie (0-0), Gilortul Târgu Cărbuneşti – Cetate Deva (2-8), Progresul Pecica – Performanţa Ighiu (1-1), Speranţa Răuceşti – Unirea Mirceşti (2-1), Unirea Fierbinţi – Petrolistul Boldeşti (0-3), Luceafărul Bălan – Olimpia II Satu Mare (1-2), Bucovina II Pojorâta – Inter Dorohoi (0-0), Voinţa Lupac – ASU Politehnica Timişoara (1-5), Voinţa Cetate – Comuna Recea (1-3), Arsenal Malu – FC Voluntari II (1-6), Unirea Başcov – FC Aninoasa (1-2), Viitorul Ungheni – Înfrăţirea Agromec Hărman (0-2), Avântul Valea Mărului – Olimpia Rm. Sărat (1-1), Granitul Babadag – Viitorul II Constanţa (0-2), CS Nemere – Odorheiu Secuiesc (1-1), CS Panciu – Victoria Traian (1-1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS