14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCârţu și Săndoi s-au înarmat cu răbdare și speranțe

Cârţu și Săndoi s-au înarmat cu răbdare și speranțe

Cârţu şi Săndoi cred că o pregătire bună în Austria îi va ajuta pe alb-albaştri să depăşească meciurile grele de la început (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Cârţu şi Săndoi cred că o pregătire bună în Austria îi va ajuta pe alb-albaştri să depăşească meciurile grele de la început (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Directorul tehnic al CS Universitatea Craiova, Sorin Cârțu, nu s-a lăsat impresionat de scorul administrat campioanei Albaniei, Skanderbeu Korce (4-1 – n.r.), dar a apreciat efortul depus de elevii săi, pentru că veneau după antrenamente foarte solicitante din punct de vedere fizic, inclusiv în ziua meciului alb-albaștrii fiind munciți la sala de forță a hotelului din Fugen (Austria). „Sorinaccio“ s-a declarat încântat de evoluțiile lui Costin Curelea, autor al unei duble, Viorel Ferfelea și Apostol Popov, cele trei „noutăți“ ale lotului.
„În toată perioada aceasta punem accent pe starea fizică a jucătorilor. Toată lumea spune că nu am făcut transferuri, dar iată că-i avem pe Curelea şi pe Ferfelea. Sunt ca doi jucători noi, care apar în campionatul acesta, având în vedere că în retur nu i-am folosit. Și Popov a intrat bine, având în vedere că a jucat prima dată cu Izvoranu, Achim şi Briceag. Noi sperăm să fie o achiziţie bună şi prezenţa lui acolo să dea siguranţă. Să ridice puţin dezvoltarea jocului. E un fotbalist cu experienţă, a jucat şi postul de fundaş dreapta, ar trebui să aibă disponibilitate la construcţie. În privinţa randamentului jucătorilor nu vreau să trag concluzii după această partidă cu albanezii, având în vedere că în mare parte din meci s-a văzut că nu este prospeţime. Au avut antrenamente foarte grele. Nu vreau să stricăm programul de acumulări. În timpul jocului au tras un pic de ei. Până la urmă a ieşit şi rezultatul“, a spus Cârţu, pentru site-ul oficial.

„Botoşaniul este avantajată“

Despre programul Ligii I, Sorin Cârțu a admis că FC Botoşani porneşte cu un mic avantaj în prima etapă, fiindcă îşi va face „încălzirea“ în Liga Europa. „E foarte greu programul, dat fiind că joci cu trei echipe de cupe europene în primele patru etape. Asta înseamnă că va trebui să avem o formă sportivă bună la începerea campionatului. Când se joacă pe puncte e altceva. E un început greu, dar şi anul trecut a fost la fel. E un dezavantaj faptul că adversarii noştri din primele runde au jocuri în cupele europene, pentru că se vor prezenta la ora jocului contra noastră cu un plus de formă sportivă. Pentru că meciurile oficiale te ajută să intri în formă sportivă mai mult decât cele din cantonamente. Deci, din punctul acesta de vedere, Botoşaniul este avantajată fiindcă are deja două jocuri oficiale. Până atunci e importantă această perioadă de pregătire, participarea lor la toate antrenamentele, să nu se accidenteze“, a spus strategul grupării din Bănie. „Pentru campionatul viitor îmi doresc să nu avem ghinion. Adică ceea ce oferim aia să primim. În campionatul trecut, că am luat un punct, că am luat trei – le-am meritat. Nu mai vreau ghinionul pe care le-am avut la partidele cu Ceahlăul, cu Braşovul ori cu Iaşiul. Atacăm în neştire şi primim goluri pe nişte greşeli individuale, care se fac o dată la nu ştiu cât timp. E important la ora începerii campionatului cum arătăm din punct de vedere fizic şi medical“, a mai spus Sorin Cârțu.

„Sper ca în acest sezon să învingem Dinamo“

La rândul său, antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, nu este prea încântat de rezultatul tragerii la sorți privind programul competițional al Ligii I, dar consideră că echipa are forța necesară pentru un start bun de sezon. „În primele etape avem parte de reprezentantele noastre în cupele europene și a patra echipă este Dinamo. Ca să fie tacâmul complet ar fi trebuit să fie Steaua în locul lui Dinamo și atunci jucam cu toate reprezentantele noastre în Europa. Craiova nu a fost niciodată o norocoasă la aceste trageri la sorți, nici la programul de campionat, nici în cupele europene. Botoșaniul, spre exemplu, va juca două meciuri oficiale înaintea partidei cu noi, în vreme ce pentru CS Universitatea va fi primul joc oficial. Botoșani și ASA se antrenează în aceeași regiune cu noi. Vom trimite un antrenor, poate chiar unul dintre noi va merge să vadă la lucru echipele pe care le întâlnim în debutul campionatului. Dar până la urmă ne interesează modul în care ne pregătim noi și rezultatele pe care le obținem în jocurile amicale, pentru ca în prima etapă să fim la capacitate maximă. Ne-am bucura să repetăm seria de invincibilitate din sezonul trecut“, a spus Săndoi.
Întrebat cât de important e meciul din „Ștefan cel Mare“, cu Dinamo, Săndoi a fost ferm: „E un joc al marilor orgolii. Dinamo este o echipă care își propune performanțe, le-a și obținut cu ceva ani în urmă. Sunt într-o perioadă de reconstrucție, dar trebuie să avem în vedere că acolo e unul dintre cei mai buni conducători din România și un antrenor care are performanțe notabile în palmares și bineînțeles că vor vrea să facă o figură frumoasă în acest campionat. Noi cu Dinamo n-am pierdut nici în campionatul trecut, am făcut 1-1 la București și 0-0 acasă, sper ca în acest sezon să învingem Dinamo“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS