19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Săndoi: E un joc al marilor orgolii cu Dinamo. Vrem să-i învingem!

Fotbal – Săndoi: E un joc al marilor orgolii cu Dinamo. Vrem să-i învingem!

Emil Săndoi (în tricou albastru) are mare încredere în elevii săi (foto: Alexandru Vîrtosu)
Emil Săndoi (în tricou albastru) are mare încredere în elevii săi (foto: Alexandru Vîrtosu)

Antrenorul principal al CS Universitatea Craiova, Emil Săndoi, consideră că echipa are forța necesară pentru un start bun de sezon, în ciuda adversarilor grei, informează site-ul oficial al grupării oltene.

– Domnule Săndoi, se putea un program mai dificil? Jucăm în primele patru etape cu trei echipe calificate în cupele europene.
– Așa este, în primele etape avem parte de reprezentantele noastre în cupele europene și a patra echipă este Dinamo. Ca să fie tacâmul complet ar fi trebuit să fie Steaua în locul lui Dinamo și-atunci jucam cu toate reprezentantele noastre în Europa. Este un program dificil, dar să știți că CS Universitatea Craiova nu a fost niciodată o norocoasă la aceste trageri la sorți, nici la programul de campionat, nici în cupele europene.
– E un avantaj pentru noi faptul că ele sunt angrenate în competițiile europene și se vor concentra mai mult la aceste jocuri?
– Nu e un avantaj. Botoșaniul, spre exemplu, va juca două meciuri oficiale înaintea partidei cu noi, în vreme ce pentru CS Universitatea va fi primul joc oficial. Și, în debutul unei competiții, în primele etape, echipele nu știu pe unde se găsesc, deci e o perioadă de tatonare. Din punctul acesta de vedere consider că este tot un dezavantaj.
– Botoșani și ASA se antrenează în aceeași regiune cu noi. Veți trimite spioni la meciurile lor?
– Vom trimite un antrenor, poate chiar unul dintre noi va merge să vadă odată la lucru echipele pe care le întâlnim în debutul campionatului. Dar până la urmă ne interesează modul în care ne pregătim noi, rezultatele pe care le obținem în jocurile amicale pentru ca în prima etapă să fim la capacitate maximă.
– Poate CS Universitatea să declanșeze încă din prima etapă o nouă serie de invincibilitate, așa cum a fost și în campionatul precedent?
– Ne-am dori acest lucru. Am demonstrat că se poate în campionatul trecut. Ne-am bucura să repetăm seria din sezonul trecut.
– Cât de important e meciul din „Ștefan cel Mare”, dată fiind rivalitatea dintre cele două tabere?
– E un joc al marilor orgolii contra lui Dinamo, o echipă care-și propune performanțe, le-a și obținut cu ceva ani în urmă. Sunt într-o perioadă de reconstrucție, dar trebuie să avem în vedere că acolo e unul dintre cei mai buni conducători din România și un antrenor care are performanțe notabile în palmares și bineînțeles că vor vrea să facă o figură frumoasă în acest campionat. Noi cu Dinamo n-am pierdut nici în campionatul trecut, am făcut 1-1 la București și 0-0 acasă, sper ca în acest sezon să batem Dinamo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS