24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albaștrii privesc cu optimism turul campionatului

Alb-albaștrii privesc cu optimism turul campionatului

Alb-albaştrii au făcut 1-1 anul trecut în „Groapă“, dar sezonul acesta au ca obiectiv victoria
Alb-albaştrii au făcut 1-1 anul trecut în „Groapă“, dar sezonul acesta au ca obiectiv victoria

Tragerea la sorți de ieri de la LPF nu-i sperie deloc pe jucătorii și oficialii CS Universitatea Craiova. Alb-albaștii vor începe noul sezon al Ligii I pe „Extensiv“, în compania moldovenilor de la FC Botoșani, formație care evoluează în Liga Europa, și vor întâlni echipe de top și în următoarele trei etape: pe Dinamo – în deplasare, Astra – acasă și ASA Târgu Mureș – în deplasare. Programul oltenilor devine ceva mai accesibil din runda a cincea, când primesc vizita Concordiei Chiajna, în continuare țintarul arătând astfel: Viitorul (acasă), Poli Timișoara (deplasare), Steaua (a), Voluntari (d), Iași (a), Petrolul (d), Pandurii (a) și CFR Cluj (d).
„A fost o tragere destul de interesantă. Sunt optimist pentru acest campionat, pentru că CS Universitatea Craiova rămâne o forță a Ligii I, așa cum a demonstrat-o anul trecut. Și eu merg pe ideea că adversarii pe care-i întâlnim trebuie să se teamă de noi și nu noi de ei. Pe de o parte este bine că întâlnim echipele de cupele europene la început, pentru că poate se acumulează o anumită oboseală, pe de altă parte nu e bine pentru că echipele respective au jocuri oficiale mai multe la ora disputării partidei cu noi. Dar, la urma urmei, într-un campionat trebuie să joci cu toate formațiile. I-am și văzut pe cei de la Botoșani la un joc amical aici, în Austria, fără să știm că vom evolua cu ei. Îi vom vedea și la cele două jocuri europene ale lor. Bineînțeles că vom urmări toți adversarii cu care jucăm în primele etape, aici, în Austria, dacă vom avea posibilitatea. CS Universitatea Craiova și-a propus să câștige toate jocurile. Nu putem să tragem linie după patru etape, știți foarte bine că un campionat reprezintă o competiție de durată. Va fi foarte însemnată partida cu Dinamo și ne dorim să învingem pentru că anul trecut nu am reușit. E important să învingem Dinamo și alte echipe cu care suporterii noștri au rivalități. Dar toate partidele sunt importante, pentru că se joacă pe trei puncte“, a declarat managerul general al CS Universitatea, Felix Grigore, pentru site-ul oficial.

Vătăjelu: Cu suporterii alături, învingem pe terenul lui Dinamo

La rândul lor, jucătorii Craiovei se gândesc deja la derbiul cu Dinamo și cred într-o victorie în „Groapă“.
„E un început de campionat la fel de greu ca anul trecut. Sper să nu debutăm ca în sezonul precedent, ci să o facem cât mai bine. Ar fi excelent pentru moralul nostru să luăm cât mai multe puncte din aceste jocuri, cu adversari tari. Faptul că evoluează în competițiile continentale ar putea fi în avantajul nostru, deoarece vor da un plus de atenție meciurilor din Europa cu siguranță. E bine că-i prindem mai obosiți. O victorie cu Dinamo ar fi un vis pentru mine și sunt convins că și pentru fani, care o așteaptă cam de mult. Ar fi extraordinar să câștigăm pe terenul lor. Cu siguranță, suporterii olteni pot fi decisivi la meciul acesta din «Groapă». Ne ajută mult, susținerea lor ne dă un imbold în orice partidă grea. Ideal ar fi să luăm toate punctele din aceste patru meciuri, dar dacă nu vom reuși să câștigăm, important e să nu pierdem. Orice punct adus se contabilizează și contează în economia campionatului“, a declarat Bogdan Vătăjelu.
„La un moment dat, oricum trebuia să jucăm și cu Botoșani, cu Dinamo, Astra și ASA. Așa a fost să fie. Am picat cu ele în primele patru etape. Vom avea un început greu de campionat. Va trebui să ne concentrăm, să muncim la fel de mult ca acum în cantonament și, cu siguranță, va fi bine. Mi-aș dori să facem cât mai multe puncte din aceste jocuri și, dacă se poate, ar fi excelent să nu iau gol. Meciul cu Dinamo are o încărcătură specială, atât pentru noi, cât și pentru suporterii noștri. Dacă vom reuși să câștigăm va fi o victorie frumoasă, muncită. Suporterii noștri sunt minunați. Vreau să le mulțumesc că au fost alături de noi pe tot parcursul anului. Și să le mulțumim direct și în teren, cu o victorie în Ștefan cel Mare“, a punctat căpitanul Cristi Bălgrădean.
Și Andrei Dumitraș vizează un succes în fieful „câinilor“: „Am văzut doar primele patru etape. Sunt echipe puternice, dar în astfel de meciuri altfel te mobilizezi. Putem face meciuri frumoase, care să-i bucure pe fanii noștri. Primul joc va fi cel mai dificil și cel mai important. Sperăm să începem cu dreptul. E important să luăm cât mai multe puncte în startul campionatului și ar fi cazul să învingem, în sfârșit, pe Dinamo“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS