13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - CS Universitatea a „măturat” cu Skanderbeu Korce

Fotbal – CS Universitatea a „măturat” cu Skanderbeu Korce

Andrei Herghelegiu a deschis drumul oltenilor spre victorie (foto: Alexandru Vîrtosu)
Andrei Herghelegiu a deschis drumul oltenilor spre victorie (foto: Alexandru Vîrtosu)

CS Universitatea Craiova s-a impus în această seară de o manieră categorică, scor 4-1, în fața formației Skanderbeu Korce, în primul meci amical susținut în cadrul cantonamentului de la Fugen (Austria).
Alb-albaștrii au început bine meciul și după ce a nimerit transversala în minutul 7, Andrei Herghelegiu a deschis scorul cu un șut plasat de la câțiva metri (’12, 1-0). Răspunsul campioanei Albaniei a venit în minutul 41, în urma unei faze fixe de la 35 de metri, când mingea a fost aruncată în careu, iar un jucător scăpat din marcaj a reluat de la șapte metri și a stabilit rezultatul pauzei.
La reluare, Straton a făcut minuni în poartă, iar Curelea a readus-o pe CS Universitatea în avantaj, marcând din postură de singur cu portarul după o combinație reușită cu Bawab (’68, 2-1). Oltenii și-au majorat diferența la doar trei minute, Alex Băluță marcând cu un șut cu exteriorul din afara careului, ușor lateral dreapta (’71, 3-1). Rezultatul final l-a stabilit Costin Curelea, care a bifat dubla cu o lovitură de cap, după o centrare perfectă a lui Băluță (’85, 4-1)
Tehnicienii grupării din Bănie, Emil Săndoi și Sorin Cârțu, au împărțit lotul în două echipe valoric egale, folosind formule distincte în cele două reprize. Craiova a început meciul cu următorul unsprezece: Straton – Achim, Izvoranu, Popov, Briceag – Târnăcop, Ferfelea, Cârstea, Bancu – Nuno Rocha, Herghelegiu. În partea a doua a întâlnirii au fost trimiși pe teren următorii: Straton (’75, Andrei Vlad) – Sin, Acka, Avrămia, Vătăjelu – Mazarache, Mateiu, Kay, Băluță – Bawab, Curelea.
CS Universitatea Craiova va susține următorul meci de verificare în compania formației FC Vaduz, confruntarea fiind programată sâmbătă, de la ora 17.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS