19.4 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăSportStudenții pun mingea la centru pentru Corneliu Stroe

Studenții pun mingea la centru pentru Corneliu Stroe

afis-Stroe jpg

Părintele Craiovei Maxima și totodată fondatorul Facultății de Educație Fizică și Sport din Craiova, Corneliu Andrei Stroe, nu a fost uitat de foștii colegi și prieteni. Dacă în primăvară a fost organizată o întrecere de atletism în memoria fostului decan al FEFS Craiova, astăzi și mâine, la Complexul Sportiv „Popeci“ se va desfășura o competiție de fotbal pe teren redus, intitulată „Trofeul Corneliu Andrei Stroe – legenda unei legende“. Turneul poartă numele cărții semnate de jurnalistul GdS Ion Jianu, ce va fi lansată joi în prezența mai multor personalități din lumea sportului, și nu numai, dar și a soției lui Corneliu Andrei Stroe, Marilena. Inițiativa a aparținut Asociației Pro EFS Craiova și s-a realizat cu ajutorul FEFS Craiova, Asociația Sport – Cultură – Educație și a directorului CS Universitatea Craiova, Pavel Badea.
„Am plănuit de mult timp acest eveniment, dar cu toții am zis că o să organizăm competiția odată cu lansarea cărții domnului Ion Jianu despre profesorul și mentorul nostru Corneliu Andrei Stroe, trecut în neființă. Nu l-am uitat și cu siguranță nu o să-l uităm și o să organizăm în fiecare an diverse competiții în memoria sa“, a declarat președintele Asociației Pro EFS Craiova, Marian Dobre, pentru GdS.

„Maximii“ deschid turneul

La startul competiției se regăsesc șase echipe, trei dintre ele reprezentând FEFS Craiova (fiecare an va alinia o formație), alături regăsindu-se Facultatea de Drept și Științe Sociale din Craiova, FEFS Pitești și Universitatea „Valahia“ din Târgoviște. Acestea vor fi împărțite în două grupe, tragerea la sorți urmând să se efectueze astăzi. În deschiderea evenimentului, programat astăzi, de la ora 18.30, vor evolua foștii componenți ai Craiovei Maxima, Gheorghiță Geolgău, Nicolae Negrilă, Constantin Donose, Nae Ungureanu, Dan Racolțea și Ilie Balaci, alături de mai tinerii Pavel Badea și Silvian Cristescu, împotriva echipei Pro EFS Craiova, compusă din profesorii FEFS Craiova, plus cei ai formațiilor participante.
Partidele studenților vor debuta mâine, de la ora 9.00, se vor desfășura pe durata a două reprize de 15 minute fiecare, echipele aliniind un portar și cinci jucători de câmp. Primele două clasate din fiecare grupă se vor întâlni în semifinale, iar învingătoarele își vor disputa trofeul. Formațiile de pe podium vor fi recompensate cu diplome, medalii, cupe și tricouri, urmând să fie premiați și cel mai tehnic jucător, golgheterul și portarul competiției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS