11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFinală spectaculoasă la Cârcea

Finală spectaculoasă la Cârcea

Jucătorii „satelitului“ au realizat eventul (Foto: Alexandru Vîrtosu)
Jucătorii „satelitului“ au realizat eventul (Foto: Alexandru Vîrtosu)

Formaţiile CS Universitatea II Craiova şi Dunărea Bistreţ promiteau un meci mare înaintea finalei Cupei României Dolj şi s-au ţinut de cuvânt. Cei aproximativ 800 de spectatori prezenţi pe noua arenă din Cârcea au asistat la un meci foarte disputat, cu răsturnare de situaţie şi cu mult efort depus de jucătorii celor două formaţii. Trofeul a ajuns în cele din urmă în braţele tinerilor jucători de la CS Universitatea II Craiova, campionii judeţeni s-au impus cu scorul de 4-2 şi astfel au realizat eventul. A fost prima finală a Cupei României din Dolj disputată în nocturnă, iar organizarea a fost una foarte bună.

Fiecare cu repriza ei

Dunărea Bistreţ a câştigat prima repriză categoric, cu 2-0, graţie unor reuşite foarte frumoase ale lui Florin Cimpoeru (’1, ’22), în contul său fiind trecute şi alte ocazii mari.
La pauză, alb-albaştrii, care nu au primit nici un ajutor de la prima echipă, au fost băgaţi în şedinţă de Daniel Mogoşanu şi Sorin Cârţu şi au arătat o altă faţă în repriza a doua. „Satelitul“ a reintrat în joc graţie lui Dan Buzărnescu, acesta marcând rapid, în minutul 49, pentru ca un alt jucător intrat pe parcurs, Alex Dinu, să restabilească egalitatea (’74). Cu un om în minus, Cristi Ologu fiind eliminat just pentru un fault dur, dunărenii au căzut fizic şi au pierdut meciul în final, CSU II marcând de două ori, prin Dan Căpăţână (’84) şi Sergiu Jurj (’89).
CSU II Craiova: L. Popescu – Ghincea, Ciocoteală, Drăghici, Gârbiţă – Georgescu (’70, Dinu), Armăşelu (’56, Jurj) – Marcu (’32, Căpăţână), Manea, Iuga – Şt. Stancu (’32, Buzărnescu). Antrenor: Daniel Mogoşanu.
Dunărea Bistreţ: Ciocârlan – Cebuc, Ţuculeanu, Goagă (’88, Buzatu), Mateiţă – Trăistaru (’72, Mieilă), Bouleanu (’56, C. Marin), Crişan, Ologu – Fl. Cimpoieru, Oprea (’20, Zamfir). Antrenor: Adi Nedelea.
Cartonaş galben: Marin.
Cartonaş roşu: Cr. Ologu ’59.
Au arbitrat: George Găman – Daniel Mitruţi, Mihai Iliescu – Sebastian Colţescu, Viorel Flueran; Adrian Popescu.
Observatori: Marian Ezaru, Bogdan Pâncu.
Premierea echipelor a fost făcută de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu.
Pentru CS Universitatea II Craiova urmează dubla cu Pandurii Cerneţi, din barajul pentru promovare în Liga a III-a. Turul va avea loc pe 20 iunie, de la ora 17.30, pe stadionul „Extensiv“, iar returul pe 27 iunie, pe stadionul „Termo“ din Severin.

Mogoşanu: Am crezut tot timpul în echipă

Antrenorul echipei a doua a CS Universitatea Craiova, Daniel Mogoşanu, a afirmat că nu şi-a pierdut nici un moment încrederea în elevii săi şi consideră că trofeul Cupei României le va da un plus de moral în perspectiva barajului cu Pandurii Cerneţi. „Am crezut tot timpul în echipă. În prima repriză, am primit două goluri stupide, din neatenţia copiilor, dar am discutat la vestiar cu ei, le-a spus şi Sorin Cârţu câteva cuvinte, am făcut şi câteva schimbări importante şi am reuşit să revenim. Menţionez că am avut în teren jucători sub 21 de ani şi i-am înlocuit cu unii de 18 ani. Cele patru schimbări au fost inspirate, pentru că toţi au marcat. Timpul nu aşteaptă şi ei trebuie să înţeleagă că nu contează vârsta şi trebuie să respecte ce le cer, şi să muncească. Nu mi-a fost teamă că vom pierde. Era o chestiune de timp să revenim. Conta foarte mult cât de repede reuşeau să marcheze şi să reintrăm în joc, pentru că întâlneam o echipă cu jucători maturi şi eram convins că nu vor ţine ritmul până la sfârşit. Trebuie să recunoaştem că şi noi avem multe lucruri de pus la punct, pentru că am văzut anumite greşeli, dar le pun pe seama faptului că sunt destul de tineri. Le va da încredere acest meci pentru barajul de promovare“, a declarat Mogoşanu.

Silviu Bogdan: A câştigat fotbalul

Managerul centrului de copii şi juniori al CS Universitatea şi totodată preşedintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, a apreciat nivelul meciului şi atitudinea celor din tribună. „Cred că a câştigat fotbalul în această seară. Ceea ce vrem să construim la Craiova începe să se vadă. Am jucat pe o bază modernă, cum rar sunt în ţară la nivel de judeţ, şi ambele echipe au creat spectacol. S-au întâlnit o echipă tânără şi una cu jucători cu experienţă, dar până la urmă a învins prospeţimea. Cred că dacă era mult mai mare capacitatea stadionului, am fi avut şi mai mulţi spectatori, pentru că lumea este dornică să vadă fotbal de bună calitate. Sunt mulţumit că toţi cei prezenţi au contribuit la spectacol, ambele galerii fiind fair-play“, a punctat Silviu Bogdan.

„Urmează promovarea în Liga a III-a“

Marcatorii echipei „satelit“ au spus că nu concep să nu realizeze „tripla“: campionat, cupă, promovare.
„Am dat totul pe teren, am marcat şi mă bucur că am pus umărul la acest succes. Era o ruşine pentru noi dacă pierdeam, pentru că suntem o echipă cu pretenţii. Sperăm să realizăm tripla, am câştigat campionatul, cupa, iar acum urmează promovarea în Liga a III-a“, a spus Alex Dinu.
„Am început mai greu în prima repriză, dar ne-am reparat greşelile în cea de-a doua. Mă bucur pentru acest trofeu. Acum o să ne pregătim foarte bine şi sunt convins că o să promovăm în Liga a III-a“, a afirmat Dan Căpăţână.
„E bine că s-a terminat cu bine. Am marcat şi sper să o fac şi în meciurile de baraj, dacă se va conta pe mine“, a punctat Dan Buzărnescu.
„Am obţinut un trofeu frumos, după un meci nebun. Acum urmează testul cel mai important, barajul de promovare“, a declarat Sergiu Jurj.

Adi Nedelea, mândru de elevii săi

De partea cealaltă, antrenorul Dunării Bistreţ, Adi Nedelea, a spus că este mândru de elevii săi şi i-a „urecheat“ pe puştii de la CS Universitatea II Craiova, punctând că nu au voie să repete prima repriză dacă vor în Liga a III-a. „Nu am înţeles de ce m-a trimis în tribune arbitrul. Într-adevăr, intrarea lui Cristi Ologu a fost de cartonaş roşu, dar dacă fluiera mai devreme un fault nu se mai ajungea acolo. Eu zic că, după valoarea şi statutul lor de juniori ai Craiovei şi viitori fotbalişti ai CS Universitatea, au jucat slab astăzi (sâmbătă – n.r.). Cu noi, fără pregătire, o echipă care jucăm de plăcere, s-au chinuit. Le urez să aibă baftă la barajul de promovare, dar acolo nu se ştie dacă meciul va avea acelaşi rezultat dacă vor juca aşa. Sunt mulţumit de faptul că ne-am ridicat mult peste nivelul lor în prima repriză. Am pierdut un alt trofeu, dar sper ca băieţii să înveţe ceva din această înfrângere şi am încredere că anul următor o să avem mai multe reuşite“, a declarat Adi Nedelea.
Florin Cimpoeru, autorul celor două goluri ale dunărenilor, a fost trist că echipa sa a ratat pentru a doua oară consecutiv trofeul Cupei României, dar a recunoscut că adversarul a meritat victoria. „E prima oară când joc în nocturnă. Am marcat de două ori, dar, din păcate, nu am reuşit să câştigăm şi am ratat pentru al doilea an consecutiv trofeul Cupei României. Îmi pare foarte rău, dar au fost mai buni. Sper să câştigăm anul viitor“, a punctat Florin Cimpoeru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS