Acasă Sport Handbal (f): Naţionala României s-a calificat la Campionatul Mondial

Handbal (f): Naţionala României s-a calificat la Campionatul Mondial

-

Naţionala de handbal feminin a României s-a calificat astăzi la Cluj-Napoca, la turneul final al Campionatului Mondial din 2015, deşi a fost învinsă de reprezentativa Serbiei, vicecampioana mondială en-titre, cu scorul de 28-24 (11-12), în manşa retur a barajului, informează Mediafax.

În manşa tur, tricolorele antrenate de suedezul Tomas Ryde au învins, la Kraljevo, cu scorul de 32-26 (17-13), astfel încât, cu scorul general de 56-54 obţinut calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din acest an.

Astăzi, marcatoarele echipei României au fost Neagu 7 goluri, Buceschi 4, Geiger 3, Nechita 2, Brădeanu 2, Ardean-Elisei 2, Manea 2, Chintoan 1, Vizitiu 1, iar pentru Serbia s-au remarcat Zivkovici 6 goluri, Rajovici 6 şi Stoiljkovici 6.

 Meciul din Sala Polivalentă de 7.200 de locuri, din Cluj-Napoca, s-a disputat cu casa închisă, iar fanii au creat o atmosfera incendiară pe tot parcursul acestuia. Jocul României a avut însă de suferit şi nu s-a ridicat la nivelul încurajărilor fanilor tricolori.

În pauză, generaţia handbalistelor care au cucerit titlul mondial la tineret în 1995 şi antrenorii acestora, Dinu Cojocaru şi Ioan Băban, au fost premiaţi de FR Handbal, la 20 de ani de la obţinerea performanţei.

De asemenea, meciul de azi a reprezentat şi încheierea contractului dintre Tomas Ryde şi FRH, tehnicianul semnând în 9 martie o înţelegere valabilă până după meciul retur cu Serbia.

Antrenorul suedez a afirmat că doreşte să continue la naţionala României, pe care a condus-o în partidele amicale de la Trofeul Carpaţi, din luna martie, şi în cele două dispute cu Serbia, din barajul pentru CM.

Campionatului Mondial din 2015 va avea loc în Danemarca, între 5-20 decembrie.

Naţionala României a participat la toate ediţiile Campionatului Mondial, începând cu 1957 şi are în palmares o medalie de aur şi două de argint în această competiţie, ultima fiind obţinută în 2005 (argint la CM din Rusia).

ȘTIRI VIDEO GdS

Cioloş: PLUS nu va mai face declaraţii politice

Preşedintele PLUS, europarlamentarul Dacian Cioloş, a anunţat că membrii partidului nu vor mai face declaraţii politice şi vor intra într-un "armistiţiu...