3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraiovencele au promovat în Superligă

Craiovencele au promovat în Superligă

Oana Anghelescu, Daniela Bărzoi și Roberta Dragonu au dus echipa Pristavu Câmpulung  în Superligă
Oana Anghelescu, Daniela Bărzoi și Roberta Dragonu au dus echipa Pristavu Câmpulung
în Superligă

Daniela Bărzoi, Oana Anghelescu și Roberta Dragonu sunt trei jucătoare de tenis de masă din Craiova care fac performanță la senioare pentru un club din alt oraș, Pristavu Câmpulung. Clubul din orașul argeșean a obținut weekendul trecut promovarea în Superliga Națională, după ce s-a clasat pe locul întâi la finala Campionatului Național al Diviziei A de la Cluj-Napoca.
Toate cele trei fete sunt sportive formate la Clubul Sportiv Școlar (CSS) din Craiova și sunt pregătite de profesorul Cătălin Georgescu.
De altfel, Bărzoi și Anghelescu, jucătoare în vârstă de 17 ani, au dublă legitimare CSS Craiova – Pristavu Câmpulung și reprezintă gruparea olteană în Campionatul Național al junioarelor 1, în timp ce Roberta Dragonu, ajunsă la 19 ani, va activa din toamnă în campionatul național de senioare din Belgia.

Vor echipă de senioare în Bănie

Cătălin Georgescu este mândru de reușita sportivelor sale și își dorește ca în viitor să se facă și la Craiova un club de senioare pentru a asigura continuitate în orașul natal junioarelor talentate de la CSS. „Această promovare este o performanță deosebită, având în vedere că două dintre sportive mai au încă un an de juniorat. Din păcate, această performanță nu s-a putut realiza pe plan local. Sper ca până la urmă să se ivească o posibilitate de a înființa o echipă de senioare și în Craiova și să nu mai fie nevoie ca sportivele noastre să joace pentru cluburi din alte orașe. Pe de altă parte, faptul că fetele au jucat și vor evolua cu echipe tari din țară nu poate fi decât un câștig pentru Campionatele Naționale de juniori următoare, dar și o pregătire pentru cariera lor sportivă de după perioada junioratului. Nu pot decât să le felicit pe toate trei și să le urez succes în continuare“, a spus profesorul de la CSS Craiova.
Pornind de la concursul de calificare, echipa Pristavu Câmpulung nu a avut nici o înfrângere, terminând pe primul loc în Divizia B, apoi a ajuns în finala Diviziei A, unde a obținut primul loc. În cursa pentru promovarea în Superligă au fost opt echipe: Pristavu Câmpulung, Politehnica Cluj-Napoca, CSM Moinești, CSTA București, CSM Giurgiu, CSS Slatina, CSS Târgu Mureș și LPS Bistrița. În play-off au jucat echipele Pristavu Câmpulung, Politehnica Cluj-Napoca, CSTA București și CSM Giurgiu. În semifinală, Pristavu Câmpulung a întâlnit echipa CSM Giurgiu, câștigând cu scorul de 5-2 în tur și 5-3 în retur.
În finală, echipa a câștigat cu scorul de 5-3 în fața Politehnicii Cluj-Napoca, pierzând apoi cu scorul de 5-4. Pristavu Câmpulung a rămas astfel pe primul loc și a promovat împreună cu cealaltă finalistă în Superligă.
Tenismenii de la CSS Craiova și-au trecut recent în palmares patru medalii la Campionatul Național individual al CSS – LPS -urilor.
Andreea Puiu a obținut medalie de argint la junioare II, iar Daniela Bărzoi (juniori I), Denisa Urâtu (junioare II) și Cristian Bogdan (juniori II) au urcat pe a treia treaptă a podiumului. Bărzoi și Puiu sunt pregătite de Cătălin Georgescu, Denisa Urâtu este antrenată de Loredana Cârticioiu, iar Cristian Bogdan este pregătit de Olimpiu Oproiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS