17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBoxerii s-au culturalizat la muzeu

Boxerii s-au culturalizat la muzeu

Pugiliştii au admirat tablourile şi chiar au adresat întrebări muzeografei (Foto: Lucian Anghel)
Pugiliştii au admirat tablourile şi chiar au adresat întrebări muzeografei (Foto: Lucian Anghel)

Pugiliștii craioveni au avut ieri parte de o experiență inedită. Însoțiți de antrenorii lor, campionii din ring au vizitat Muzeul de Artă din Craiova. Inițiativa i-a aparținut lui Liviu Stan, președintele executiv al Asociației Județene de Box (AJB) Dolj. „Ideea unei vizite la muzeu mi-a venit în minte acum câteva săptămâni. Unii antrenori au zâmbit, alții au fost serioși. Cred că reacția a fost destul de bună. Am considerat că este un lucru benefic pentru toți boxerii. Înainte de toate, trebuie să creăm oameni și după aceea sportivi“, a explicat ieri Stan. Imediat ce au pășit pe scările muzeului, cei peste 30 de pugiliști au privit curioși exponatele, fie că era vorba despre tablouri sau sculpturi. Muzeografa le-a oferit informații legate de pictorii renascentiști, dar și despre istoria Palatului „Jean Mihail“, cel care găzduiește Muzeul de Artă. Ana Maria Ionescu s-a arătat încântată de cum arată muzeul: „Mi s-a părut ceva frumos să mergem toți sportivii să vizităm muzeul, pentru că, în general, tinerii nu sunt pasionați de asemenea activități. Mi-a plăcut tare mult acest muzeu. Am fost la unul în Spania, dar nu era așa frumos ca al nostru. Toate piesele mi-au plăcut, sunt speciale“.
Și Florin Gabriel Dinu, proaspăt medaliat cu argint la Campionatul European, a fost impresionat de ce a găsit la muzeu: „Mi-a plăcut mult acest circuit, iar domnișoara muzeograf ne-a spus lucruri interesante despre tablouri și autorii lor“.
Darius Cosmin Gigioc Stănică crede că astfel de activități culturale ar trebui repetate: „A fost o acțiune foarte interesantă, un moment de relaxare. Am ieșit din cotidian. După ce plecăm de aici avem un bagaj de cunoștințe mai bogat“. Liviu Stan dorește să revigoreze boxul craiovean. Pe lângă ideea că sportivii ar trebui să urmeze cursuri de reconversie profesională pentru a avea o meserie din care să se întrețină după încheierea carierei, Stan a vrut ca trofeul „Centura de Aur“, programat luna viitoare, să nu se dispute într-un loc clasic, o sală, ci la Centrul Multifuncțional, iar programul va cuprinde un concert de muzică clasică. „Sunt un tip înflăcărat, care atunci când crede în ceva merge până la capăt“, a mai spus Stan.

DSC_0280

DSC_0284

DSC_0296

DSC_0293

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS