12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDinamyk Craiova are cu ce se lăuda

Dinamyk Craiova are cu ce se lăuda

Filip Popescu (stânga) a reuşit să acceadă în faza semifinală a CN cu juniorii E
Filip Popescu (stânga) a reuşit să acceadă în faza semifinală a CN cu juniorii E

Clubul de fotbal juvenil Dinamyk Craiova a avut parte de un final de săptămână încărcat, dar cu final fericit.
Juniorii E, copii născuți în anul 2004 și mai mici, au reușit calificarea la turneul semifinal al campionatului național, după ce au câștigat faza zonală de la Pitești. În grupa B, elevii lui Filip Popescu au dispus cu 3-1 de Chindia Târgoviște, grație golurilor marcate de Scorleanu, Cercel și Trușcă, au remizat, scor 0-0, cu Sporting Roșiori de Vede, și au pierdut, 0-1, cu Școala de Fotbal „Dani Coman“, principala favorită. A acces în semifinale de pe locul secund și a jucat cu ocupanta primei poziții din grupa A, CFR Timișoara, pe care a învins-o la limită, scor 1-0, prin reușita lui Cârnu. În finală, „dinamicii“ s-au revanșat în fața celor de la Școala de Fotbal „Dani Coman“, câștigând cu 2-1, „eroii“ fiind Cârnu și Alex Popa.
„Sunt foarte mulțumit după acest turneu, mai ales că faza s-a ținut la Pitești, unde trupa de la Dani Coman era considerată una dintre primele trei echipe ale țării. Copiii mei au înțeles că trebuie să lupte mai mult dacă vor să se facă remarcați și să continue, au respectat sarcinile de joc și la final ne-am bucurat. Ne-am calificat în primele opt echipe din țară și obiectivul nostru de la turneul semifinal este să jucăm un fotbal cât mai bun și să câștigăm cât mai multe meciuri. Turneul semifinal se joacă în intervalul 11-14 iunie, grupele nefiind stabilite“, a declarat antrenorul Filip Popescu, pentru GdS.
Lotul grupei de 2004 de la Dinamyk îi cuprinde pe următorii: Andrei Ștefănescu, Emanuel Duca – Alex Popa, Darius Drăgan, Mario Hrelea, Cezar Scorleanu, Ionuț Dinescu, James Rezeanu, Mario Munteanu, Marius Ciurezu, Alex Cercel, Ștefan Cârnu, Robert Ispășoiu, Alexandru Trușcă.

Succes și la „Cupa 1 iunie“

Nici nu a ajuns bine acasă antrenorul Filip Popescu, pentru că a urmat o nouă deplasare, de data aceasta în direcția opusă Piteștiului, mai exact la Severin, unde s-a desfășurat „Cupa 1 iunie“. Competiția s-a adresat copiilor născuți în 2007 și a adunat la start zece formații, ce au fost împărțite în două grupe, după cum urmează: A – Dinamyk I Craiova, Luceafărul II Severin, Șoimii Craiova, Jiul Petroșani, Colterm Timișoara; B – Luceafărul I Severin, Oltenia Junior Craiova, Pro Junior Craiova, Viitorul 2013 Severin și Dinamyk II Craiova.

Grupa de copii născuţi în 2007 de la Dinamyk Craiova
Grupa de copii născuţi în 2007 de la Dinamyk Craiova

În grupe, Dinamyk Craiova a obținut victorii mai mult decât concludente, 10-0 cu Luceafărul II Severin, 6-1 cu Colterm Timișoara, 8-0 cu Jiul Petroșani și 4-0 cu Șoimii Craiova, iar în finală a dispus greu, cu 4-3, de Luceafărul I Severin.
„A fost un meci incredibil de frumos, am condus cu 1-0, ne-au egalat, am făcut 2-1, ne-au egalat din nou și tot așa. Câștigarea acestui turneu înseamnă mult pentru acești copii, le va da multă încredere pentru viitoarele bătălii“, a punctat Filip Popescu.
Lot grupei de 2007 de la Dinamyk Craiova i-a cuprins pe următorii: Vlad Cazacu – Eric Popescu, Gabriel Popescu, Mario Stamatoiu, David Bălan, Gabriel Savu, Teodor Luță, David Triță, Mario Pancu, Ștefan Maiuru, Mario Enculescu, Raul Fuiorea, Robert Velcea, Răzvan Glodeanu, Andy Bădici – cel mai bun jucător al turneului.
Locul doi i-a revenit echipei Luceafărul I Severin, iar poziția a treia a fost ocupată de Pro Junior Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS