27.8 C
Craiova
marți, 4 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBarca e „regina“

Barca e „regina“

Fotbalul nu a fost nedrept nici în finala Ligii Campionilor și cel mai râvnit trofeu i-a revenit echipei care a avut o evoluție mai convingătoare, care a combinat mai mult și a insistat să marcheze. Noua „regină“ a Europei este FC Barcelona, gruparea spaniolă impunându-se în fața campioanei Italiei, Juventus Torino, cu scorul de 3-1, în finala disputată sâmbătă seară pe „Olympiastadion“ din Berlin (Germania). Golurile catalanilor au fost marcate de Rakitic (‘4), Suarez (’69) şi Neymar (’90+5), iar pentru „Bătrâna Doamnă“ a înscris Morata (’55).
Juventus Torino: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra (’89, Coman)- Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal (’79, Pereyra)- Morata (’85, Llorente), Tevez. Antrenor: Massimiliano Allegri.
FC Barcelona: Ter Stegen – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitici (’90+1, Mathieu), Busquets, Iniesta (’78, Xavi) – Messi, Suarez (’90+5, Pedro), Neymar. Antrenor: Luis Enrique.
Mijlocașul Barcei, Andres Iniesta, a fost desemnat jucătorul finalei, iar Xavi Hernandez a stabilit un nou record, s-a aflat la a 151-a prezenţă la un meci de Liga Campionilor, aceasta fiind şi ultima sa partidă la FC Barcelona.
FC Barcelona a mai câştigat Liga Campionilor în 1991–1992, 2005–2006, 2008–2009 şi 2010–2011.
La rândul său, Juventus a jucat finala Ligii Campionilor pentru a opta oară, pierzând şase dintre acestea.
FC Barcelona succede în palmares formaţiei Real Madrid, care s-a impus anul trecut. Gruparea blaugrana a ajuns astfel pe locul trei în clasamentul trofeelor Ligii Campionilor câştigate, cinci, la egalitate cu Bayern și Liverpool. Primele două poziții sunt ocupate de Real Madrid, cu zece trofee, și AC Milan, cu șapte.

Luis Enrique: Am dominat partida şi am meritat victoria

Antrenorul lui FC Barcelona, Luis Enrique, a salutat performanţa reuşită în acest sezon de echipa sa, care a realizat „tripla”: campionat, Cupa Spaniei și Liga Campionilor. „Am jucat 60 de meciuri şi am înregistrat doar șase înfrângeri şi patru rezultate de egalitate. Acest lucru demonstrează cât de superbă a fost Barca în acest sezon. Cu Juventus a fost o finală spectaculoasă. Dacă analizăm meciul, putem spune că am avut un început perfect, marcând la prima noastră ocazie de joc. Am avut apoi şi alte ocazii, însă Buffon a fost în mare formă, ca de obicei. În repriza secundă, a fost ceva mai dificil pentru noi, deoarece Juve a pus mai multă presiune, iar jocul s-a mai echilibrat la un moment dat. Dar, în ansamblu, cred că am dominat partida şi am meritat victoria”, a declarat Luis Enrique.
„Este incredibil, este ceva unic. Ca să câştigi astfel de trofee, trebuie să suferi. După ce au egalat a fost greu, dar avem jucători care au făcut diferenţa. Cel mai bun lucru la această echipă este faptul că am fost uniţi de la începutul sezonului“, a declarat atacantul Barcei, Luis Suarez.

Allegri: Suntem mândri de jocul pe care l-am făcut

Tehnicianul lui Juventus Torino, Massimiliano Allegri, a spus că este dezamăgit de ratarea trofeului Ligii Campionilor, însă consideră că elevii săi au dat dovadă de „personalitate şi caracter“. „Sunt evident, dezamăgit, deoarece nu joci în fiecare an o astfel de finală, dar, în acelaşi timp, pot spune că echipa a dat totul pe teren, a făcut tot ceea ce trebuia să facă şi a dat dovadă de personalitate şi caracter. Plecăm de aici trişti, deoarece am pierdut, însă suntem mândri de jocul pe care l-am făcut. Dorim să consolidăm şi să întărim calităţile echipei. Obiectivul este să rămânem în topul european. Am fost foarte aproape de trofeul Ligii, poate că îl vom câştiga anul viitor“, a spus strategul lui Juve.
„Au fost vreo zece minute când am crezut că putem câştiga şi chiar atunci am pierdut. Ar fi fost extraordinar să câştigăm. Această performanţă ne dă încredere şi speranţă. Vom rămâne la acest nivel sezonul viitor şi poate în doi-trei ani voi reuşi să transform alte vise în realitate. În fotbal, ca şi în viaţă, sunt momente de mare bucurie şi clipe în care eşti dezamăgit. Am sărbătorit multe înainte de această înfrângere. Am fost foarte fericiţi de reacţia fanilor noştri la finalul meciului. Asta înseamnă că în sport nu contează doar victoriile“, a declarat căpitanul lui Juve, Gianluigi Buffon (37 de ani).

Supercupa Europei, pe 11 august

Formaţiile spaniole FC Barcelona şi FC Sevilla îşi vor disputa Supercupa Europei pe 11 august, pe „Boris Paichadze Dinamo Arena“ din Tbilisi (Georgia). FC Barcelona va evolua în calitate de câştigătoare a Ligii Campionilor, iar FC Sevilla de deţinătoare a Ligii Europa, cupă obţinută pe 27 mai, când s-a impus, scor 3-2, în meciul cu Dnepr. Barca a mai câştigat Supercupa în 1992, 1997, 2009 şi 2011, iar FC Sevilla s-a impus în 2006.

Neymar, Messi şi Ronaldo, golgheterii Ligii Campionilor

Fotbaliştii echipei FC Barcelona, Neymar şi Lionel Messi, şi jucătorul formaţiei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, sunt golgheterii sezonului 2014/2015 din Liga Campionilor, fiecare reuşind să înscrie de câte zece ori. Celor trei îi urmează Luiz Adriano, de la Şahtior, care a marcat de nouă ori, toate golurile fiind înscrise în faza grupelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS