19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - FC Barcelona a învins Juventus, scor 3-1, şi a câştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară

Fotbal – FC Barcelona a învins Juventus, scor 3-1, şi a câştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară

Catalanii au avut un sezon fabulos, în care au reuşit să câştige campionatul, Cupa Spaniei, iar acum Liga Campionilor (foto: uefa.com)
Catalanii au avut un sezon fabulos, în care au reuşit să câştige campionatul, Cupa Spaniei, iar acum Liga Campionilor (foto: uefa.com)

FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor pentru a 5-a oară în istorie, după ce a trecut de campioana Italiei,  Juventus Torino, scor 3-1 (1-0), în finala disputată în această seară pe Olympiastadion din Berlin (Germania).

Golurile formaţiei catalane au fost marcate de Rakitic (‘4), Suarez (’69) şi Neymar (’90+5), iar pentru Juventus a înscris Morata (’55).

„Este incredibil, este ceva unic. Ca să câştigi astfel de trofee, trebuie să suferi. După ce au egalat a fost greu, dar avem jucători care au făcut diferenţa. Am luptat meci de meci şi ne-am atins obiectivele. Cel mai bun lucru la această echipă este faptul că am fost uniţi de la începutul sezonului”, a declarat atacantul Barcei, Luis Suarez.

Andres Iniesta, de la FC Barcelona, a fost desemnat jucătorul finalei.

Neymar şi Suarez au înscris în această seară, iar FC Barcelona a cucerit trofeul Ligii Campionilor (foto: uefa.com)
Neymar şi Suarez au înscris în această seară, iar FC Barcelona a cucerit trofeul Ligii Campionilor (foto: uefa.com)

Juventus Torino: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Barzagli, Evra (Coman ’89)- Marchisio, Pirlo, Pogba, Vidal (Pereyra ’79)- Morata (Llorente ’85), Tevez. Antrenor: Massimiliano Allegri.

FC Barcelona: Ter Stegen – Alves, Pique, Mascherano, Alba – Rakitici (’90+1, Mathieu), Busquets, Iniesta (’78, Xavi) – Messi, Suarez (’90+5, Pedro), Neymar. Antrenor: Luis Enrique.

Cartonaşe galbene: Vidal ’11, Pogba ’41 / Suarez ’70.

Au arbitrat: Cuneyt Cakir – Bahattin Duran, Tarik Ongun – Hüseyin Göçek, Barış Şimşek; Jonas Eriksson.

Înainte de începerea meciului, trofeul Ligii Campionilor a fost adus pe teren de fostul internaţional german Karl-Heinz Riedle, ambasadorul finalei de la Berlin.

FC Barcelona a mai câştigat Liga Campionilor în 1991–1992, 2005–2006, 2008–2009 şi 2010–2011.

Xavi Hernandez s-a aflat la a 151-a prezenţă la un meci de Liga Campionilor, un record, acesta fiind şi ultima sa partidă la FC Barcelona.

Juventus a jucat finala Ligii Campionilor pentru a opta oară, pierzând şase dintre acestea.

FC Barcelona succede în palmares formaţiei Real Madrid, care s-a impus anul trecut.

Barcelona a ajuns astfel pe locul 3 în clasamentul Ligii Campionilor câştigate. Real Madrid este prima cu 10, Milan pe 2 cu 7, iar Bayern, Liverpool şi Barcelona împart poziţia a 3-a.

Supercupa Europei, pe 11 august

Formaţiile spaniole FC Barcelona şi FC Sevilla îşi vor disputa Supercupa Europei pe 11 august, pe „Boris Paichadze Dinamo Arena” din Tbilisi (Georgia). FC Barcelona va evolua în meciul de la Tbilisi şi calitate de câştigătoare a Ligii Campionilor, iar FC Sevilla de deţinătoare a Ligii Europa, cupă obţinută pe 27 mai, când s-a impus, scor 3-2, în meciul cu Dnepr Dnepropetrovsk.

FC Barcelona a mai câştigat Supercupa în 1992, 1997, 2009 şi 2011, iar FC Sevilla s-a impus în 2006.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS