27.8 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportHandbaliștii craioveni, pe podium la Universitare

Handbaliștii craioveni, pe podium la Universitare

handbal univ craiova

După ce în urmă cu o săptămână baschetbaliștii de la Universitatea din Craiova își atârnau la gât medaliile de campioni la Pitești, acum a venit rândul echipei masculine de handbal craiovene să urce pe podium, în același oraș, în cadrul Campionatului Național Universitar. Handbaliștii din Bănie au obținut medalia de bronz, după ce au câștigat finala mică, cu un scor categoric, 52-30, în fața Universității din Alba Iulia.
În grupă, oltenii înregistraseră o victorie, 39-29, cu Timișoara, și un eșec, 28-30, în disputa cu Sibiul.
O parte din lotul care a alcătuit formația Universității din Bănie sunt handbaliști de la CS Universitatea Craiova, studenți la FEFS Craiova, iar sportivii au fost coordonați de lector universitar doctor Cătălin Popescu, antrenor la divizionara A CS Universitatea.  Andrei Păuna, principalul marcator pentru CS Universitatea în Divizia A, s-a remarcat și la competiția de la Pitești, unde a ieșit golgheter, cu 41 de goluri.
„După o pauză de câțiva ani, am mers la Campionatele Universitare și am luat bronzul. Este o clasare bună, dacă ținem cont că nu am avut un portar de meserie și am mizat pe Ionuț Mișu, care este fotbalist, dar care în urmă cu câteva luni a câștigat trofeul de cel mai bun portar la turneul memorial «Paul Stuparu» la handbal mixt. Piteștiul, echipa care a câștigat competiția, a avut în componență jucători de la echipe din Liga Națională, pe portarul Popescu de la HCM Constanța, doi băieți de la CSM București și unul de la Vaslui. Ne bucurăm și pentru Păuna care a ieșit golgheter. Doar în finala mică a dat 21 de goluri. El și în campionatul Diviziei A are o medie de 10 goluri pe meci. Competiția aceasta, pe care și Universitatea din Craiova a câștigat-o în urmă cu zece ani, devine din ce în ce mai atractivă, în sensul că echipa campioană se califică la Campionatele Europene Universitare, programate la Braga“, a explicat Cătălin Popescu.
Echipa medaliată cu bronz a fost alcătuită din următorii handbaliști: Ion Alexandru, Gabriel Ciorogaru, Andrei Mitran, Vasile Luntraru, Ionuț Mișu, Alin Cărăgui, Ionuț Zaritchi, Ovidiu Ianași, Andrei Păuna, Dorin Maxim, Florin Radu și Ștefan Vrăjitoru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS