21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSevilla și Dnipro luptă pentru trofeul EL

Sevilla și Dnipro luptă pentru trofeul EL

el

Formațiile FC Sevilla și Dnipro Dnipropetrovsk se întâlnesc în această seară, de la ora 21.45 (Pro TV, Digi Sport 1, Dolce Sport 1), în finala Ligii Europa, eveniment găzduit de stadionul „Național“ din Varșovia (Polonia). Cu această ocazie, ibericii ar putea intra în istoria competiției, pentru că în cazul unui succes ar cuceri pentru a doua oară consecutiv trofeul Ligii Europa, care a ajuns la a șasea ediție în actualul format. Andaluzii au dispus anul trecut, la Torino, de Benfica Lisabona în ultimul act, cu 4-2 la penaltiuri. Sevilla a mai câştigat de două ori trofeul, dar pe atunci competiția se numea Cupa UEFA. Prima dată la Eindhoven, în dauna lui Middesbrough, în 2006, a doua la Glasgow, împotriva formaţiei Espanyol Barcelona, în 2007.
Sevilla are şansa de a devenit primul club care câştigă de patru ori Cupa UEFA/Europa League, acum fiind la egalitate cu Inter Milano, Juventus şi Liverpool, cu câte trei trofee fiecare.
La rândul său, Dnipro poate deveni al treilea club ucrainean care cucereşte un trofeu european, după Dinamo Kiev, care a luat Cupa Cupelor (1975, 1986), şi Şahtior Doneţk, care a câştigat Cupa UEFA (2009).
Ucrainenii nu vor putea conta în finală pe Kravchenko şi Roman Zozulia (accidentați), în timp ce Şahov este incert. La Sevilla nu vor putea evolua portarul Beto (ex-CFR Cluj) şi Pareja, ambii accidentaţi.
Finala Ligii Europa va fi arbitrată de englezul Martin Atkinson, ajutat la cele două linii de compatrioţii săi Michael Mullarkey şi Stephen Child, de „adiționalii“ Anthony Taylor şi Andre Marriner, iar rezervă – cehul Pavel Kralovec.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS