11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la un pas de prima mare performanță

Pandurii, la un pas de prima mare performanță

Alin Buleică (la minge) îşi doreşte mult să cucerească trofeul Cupei Ligii cu Pandurii (Foto: panduriics.ro)
Alin Buleică (la minge) îşi doreşte mult să cucerească trofeul Cupei Ligii cu Pandurii (Foto: panduriics.ro)

Formația olteană Pandurii Târgu Jiu joacă astăzi, de la ora 20.00 (Digi Sport 1 / Dolce Sport 1), pe „Arena Națională“, contra echipei FCSB, în finala Cupei Ligii. Pentru gorjeni este un moment special, deoarece, în cazul unui succes, ar cuceri primul trofeu din istoria clubului, iar pentru asta toată lumea s-a mobilizat exemplar și așteaptă cu nerăbdare fluierul de start al vâlceanului Adi Comănescu.

Buleică: Am pus șampania la rece

Mijlocașul craiovean Alin Buleică a prefațat, pentru GdS, disputa contra campioanei României în exercițiu, fiind convins că echipa sa se va ridica la nivelul așteptărilor în ciuda problemelor de lot și va face un meci memorabil. „Ar trebui să câștigăm trofeul Cupei Ligii. Ne dorim enorm acest lucru, iar în ultimul timp ne-am tot gândit cum ar fi să ridicăm trofeul. E prima finală pentru noi și ar fi extraordinar să obținem și primul trofeu, am intra în istoria clubului Pandurii. E greu, dar sperăm. Va fi o partidă grea, pentru că și pentru FCSB e tot un trofeu. Vor încerca să-l obțină, mai ales că nu mai au siguranța că vor câștiga campionatul. Un trofeu rămâne un trofeu pentru toate echipele, chiar dacă are o importanță mai mică sau mai mare. Suntem concentrați asupra acestui joc și asupra finalului de stagiune. Este o finală, iar asta te motivează foarte mult, pentru că este un singur meci și un singur trofeu, deci nu ai voie să greșești. În campionat e altceva, sunt mai multe etape și mai poți regla situația dacă dai greș undeva. Am pus șampania la rece deja, dar acum doar o s-o gustăm dacă vom câștiga trofeul Cupei Ligii. Vom petrece abia după meciul de duminică, împotriva CSMS Iași, pe care trebuie să-l câștigăm și să fim liniștiți în totalitate. Atâta timp cât nu suntem salvați matematic, normal că ne mai este frică“, a spus Buleică. „Avem aceleași probleme de lot, vor lipsi Erico, Pleașcă, Pintilii, plus Roman. Mihai va fi o pierdere mare pentru noi, el este suspendat pentru cumul de cartonașe galbene și vă dați seama că forța ofensivă nu mai este aceeași. Mihai Roman era golgheterul nostru… Matulevicius este refăcut și, probabil, îi va lua locul. Încă nu știm cum vom juca, dar cu siguranță cei care vor intra or să dea totul pe teren ca să încheiem meciul cu un succes. Și eu am jucat mai ofensiv în ultima perioadă, iar dacă Mister (Edi Iordănescu – n.r.) va decide să evoluez mai avansat o voi face cu mare plăcere. Steaua e o echipă bună. Ce știm noi știe toată lumea. Este o formație care traversează o perioadă mai slabă în ultimul timp, dar rămâne periculoasă. Noi sperăm să câștigăm din nou în fața lor“, a completat Alin Buleică.

Pintilii nu se teme de FCSB

Fost căpitan al Stelei, în prezent „creierul“ echipei Pandurii, Mihai Pintilii, a afirmat că speră să poată primi acceptul medicilor și să joace în finala Cupei Ligii, punctând că Pandurii nu are de ce să se teamă de gruparea roș-albastră. „Sunt şanse să joc în finala Cupei Ligii, dar totul depinde de rezultatul unui ultim control medical, al unui RMN. Eu mi-aş dori să joc, dar nu aşa oricum, ci să intru, să ajut echipa. Oricum, sunt alături de băieți și cred că putem câștiga trofeul“, a spus Pintilii, la Digi Sport. „În toate interviurile mele de până acum, am spus că vor lua sigur campionatul, dar atunci când am vorbit, Steaua avea 12 puncte avans. Aşa s-a pus problema şi când a fost vorba de mine. Probabil, au gândit că n-are rost să mai vin eu, pentru că titlul este deja jucat. Steaua nu avea voie să piardă niciodată campionatul, la ce diferenţă de puncte a avut. Acum, nu mai sunt aşa convins că va câştiga, pentru că nu mai joacă fotbalul pe care-l practica înainte. Nu mai este echipa care era, grupul, nu mai sunt uniţi, nu mai aleargă unii pentru alţii. Nici nu mai e Steaua care era, pentru că este FCSB acum“, a completat Pintilii.
Și antrenorul echipei Pandurii, Edi Iordănescu, este de părere că FCSB este o echipă de bătut. „Steaua are problemele ei, dar și noi le avem pe ale noastre. Steaua e obișnuită să se bată pe mai multe fronturi, știe să gestioneze bine meciurile speciale sau momentele grele. Pleacă favorită, dar cred cu tărie că lucrurile vor sta altfel pe teren. Am demonstrat în retur că putem învinge Steaua și putem s-o facem încă o dată“, a spus Edi Iordănescu, al cărui unsprezece ar putea fi următorul: Mingote – Unguruşan, Cordoş, Vasiljevic, Momcilovic – Buleică, Anton, Nistor, Răduţ – Shalaj, Matulevicius.

„Obiectivul principal este campionatul“

De partea cealaltă, „imaginea“ echipei FCSB, Helmuth Duckadam, a lansat ipoteza ca antrenorul Costel Gâlcă să utilizeze în finala Cupei Ligii jucători care au evoluat mai puțin. „Cred că în Cupă li se va da o şansă jucătorilor care au evoluat mai puţin. Vrem să câştigăm finala, dar obiectivul principal este campionatul“, a spus Duckadam, pentru GSP.
Unsprezecele roș-albastru ar putea arăta astfel: Cojocaru – Râpă, Tamaş, Varela, Guilherme – Breeveld, L. Filip – Ad. Popa, N. Stanciu, Chipciu – G. Iancu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS