17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSpadasinii de la Universitatea au mai cucerit patru medalii

Spadasinii de la Universitatea au mai cucerit patru medalii

Cele două echipe de la CS Universitatea au cucerit medalii de argint şi bronz
Cele două echipe de la CS Universitatea au cucerit medalii de argint şi bronz

La Satu Mare s-a desfășurat săptămâna trecută Campionatul Național (individual), Divizia A, apoi Superliga Națională, la spadă masculin seniori.
Orașul Craiova a fost reprezentat de sportivi de la cele trei cluburi, CS Universitatea, CSM și LPS „Petrache Trișcu“, dar doar reprezentanții clubului condus de Pavel Badea, CS Universitatea, au urcat pe podium, cucerind patru medalii, dintre care una de aur, una de argint și două de bronz. La individual, Liviu Dragomir a devenit campion național, după ce l-a învins în finală pe Adrian Pop (CSM Satu Mare), cu scorul de 8-7. Colegul de club al lui Dragomir, Alin Mitrică, a cucerit medalia de bronz la Satu Mare, după ce, anul trecut, devenea campion. În primii opt s-au mai regăsit alți doi sportivi de la CS Universitatea, Ionuț Trandafirescu (locul 5) și Dorian Pârvan (locul 8). La individual au participat 46 de sportivi.
Întrecerea pe echipe a debutat cu Divizia A, acolo unde CSM Craiova și CS Universitatea Craiova 2 au obținut calificarea în eșalonul următor, Superliga, competiție care s-a desfășurat imediat după încheierea Diviziei A și care a adunat la start opt echipe. CS Universitatea Craiova, campioana din ultimii doi ani, a avut două echipe pe podium, clasate pe locurile doi și trei. CS Universitatea 1 (Alin Sbîrcia, Alin Mitrică, Dorian Pîrvan, Liviu Dragomir) a fost învinsă în lupta pentru titlu de gazdele de la CSM Satu Mare, care s-au impus în ultima partidă, scor 34-26. Medaliile de bronz au fost adjudecate de către CSU Craiova 2 (Mario Persu, Ovidiu Pîrvuleasa, Ștefăniță Vîlceanu, Ionuț Trandafirescu).
Spadasinii de la CS Universitatea Craiova au un antrenor nou, Radu Podeanu, care l-a înlocuit pe profesorul Dumitru Popescu. „A fost un concurs foarte bun pentru sportivii de la CS Universitatea. Am luat patru medalii. Dragomir a fost la primul său titlu la seniori, Mitrică a urcat din nou pe podium, prima echipă CSU a pierdut la câteva tușe titlul, iar echipa a doua, care are în componență sportivi de la juniori și tineret și care venea din Divizia A, a obținut medalia de bronz“, a spus ieri Radu Podeanu.
Celelalte două cluburi craiovene prezente în Superligă, CSM (Cătălin Forțan, Tatian Bolboceanu, Daniel Nica, Mihai Zamfir) și LPS „Petrache Trișcu“ (Mihail Oprea, Mihai Bigea, Andrei Dogaru, Ștefan Bivolaru) s-au clasat pe locurile șapte, respectiv opt. Băieții de la CSM sunt antrenați de Ionel Bărbosu, iar cei de la „Trișcu“ de Daniel Matache.

Badea: Dacă aș fi putut, i-aș fi clonat pe Alecu și Popescu

Pavel Badea, directorul CS Universitatea Craiova, a vorbit ieri despre modificările care au avut loc la secția de scrimă. În locul reputaților antrenori Dumitru Popescu și Mircea Alecu, de echipa masculină se va ocupa Radu Podeanu, iar de fete – Oana Puiu, care este și sportivă în cadrul clubului. Badea a ținut să puncteze că are tot respectul pentru Alecu și Popescu, dar a vrut să întinerească conducerea tehnică a secției. „Celor doi antrenori le-au expirat contractele de prestări servicii cu CS Universitatea și am decis să nu le mai prelungim. Domnul Popescu este de câteva luni în spital, a suferit mai multe operații și nu a mai putut susține activitatea, iar domnul Alecu are o vârstă înaintată. Vom miza pe antrenori tineri, Radu Podeanu și Oana Puiu, care sunt și la LPS «Petrache Trișcu», liceu cu care noi avem parteneriat. Bineînțeles că aceștia vor colabora cu domnii Alecu și Popescu, pentru că trecerea nu se face de pe o zi pe alta. Vreau să spun că Mircea Alecu și Dumitru Popescu sunt tipul de antrenori pe care mi i-am dorit întotdeauna. Dacă aș fi putut, i-aș fi clonat. Sunt oameni deosebiți, le mulțumesc pentru modul în care și-au desfășurat activitatea la clubul nostru. Ei au format toți sportivii din club. Sper să rămână alături de noi și le promit că punctele dânșilor de vedere vor fi foarte importante. Domnul Alecu a acceptat deja să fie președintele secției, îmi doresc ca și domnul Popescu să accepte să facă parte din Birou“, a spus Pavel Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS