17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMorata şi-a eliminat echipa de suflet

Morata şi-a eliminat echipa de suflet

Alvaro Morata (în albastru) nu a putut să se bucure pentru reuşita sa de pe "Santiago Bernabeu"
Alvaro Morata (în albastru) nu a putut să se bucure pentru reuşita sa de pe „Santiago Bernabeu”

Formaţia Juventus Torino s-a calificat în finala Ligii Campionilor, după ce s-a impus cu scorul general de 3-2 în faţa echipei Real Madrid, deţinătoarea trofeului celei mai importante competiţii intercluburi. Italienii, care s-au impus în tur, pe teren propriu, cu 2-1, au reuşit să termine la egalitate ieri seară, scor 1-1, în manşa secundă, pe „Santiago Bernabeu”, la capătul unui joc viu disputat, cu multe ocazii de poartă. „Galacticii” au deschis scorul prin Cristiano Ronaldo (’23), portughezul transformând o lovitură de la unsprezece metri dictată în urma unui fault comis de Chiellini asupra lui James Rodriguez. Italienii au restabilit egalitatea în minutul 57, după ce spaniolul Alvaro Morata a înscris în poarta fostei sale echipe cu un şut de la 12 metri, după o minge „bâlbâită” de defensiva gazdă.

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – James Rodriguez, Kroos, Isco – Bale, Benzema (’67, Hernandez), Cr. Ronaldo. Antrenor: Carlo Ancelotti.
Juventus: Buffon – Lichtsteiner, Bonucci, Chiellini, Evra – Marchisio, Pirlo (’79, Barzagli), Pogba (’88, Pereyra) – Vidal – Tevez, Morata (’84, Llorente). Antrenor: Massimiliano Allegri.

Cartonaşe galbene: Isco, James / Vidal, Lichtsteiner, Tevez.

A arbitrat: Jonas Eriksson.

Juventus Torino o va întâlni în finala Ligii Campionilor, care va avea loc pe 6 iunie, la Berlin, pe FC Barcelona, echipă care şi-a câştigat locul din ultimul act după ce a eliminat-o în semifinale pe Bayern Munchen cu scorul general de 5-3.

 

Allegri: Merităm să fim în finală

 

Tehnicianul echipei Juventus Torino, Massimiliano Allegri, a declarat că este mândru de jucătorii săi şi că merită să evolueze în ultimul act al principalei competiţii intercluburi din Europa. „A fost un meci complex, pentru că Real Madrid este o echipă de mare calitate. Dacă nu te concentrezi 95 de minute, adversarii pot înscrie. Băieţii s-au apărat bine, am progresat pe parcursul jocului, am avut câteva ocazii, dar am avut probleme la finalizare. Merităm să fim în finală pentru că am crezut până în ultimul minut. La pauză am spus că trebuie să ne pătrăm calmul şi că ocaziile vor veni. Ne-am calificat în finală şi este ceva extraordiar. Am reuşit să controlăm jocul. Real Madrid este o echipă extraordinară, a arătat asta în special în cele prime zece minute intense, dar jucătorii mei au fost foarte buni. Întotdeauna să o învingi pe Barcelona este dificil, dar finala se joacă într-o manşă. Această echipă Juventus este extrordinară. Sunt mândru de jucători şi ei au încredere în propriile forţe”, a declarat Allegri.

 

Ancelotti, în pericol

 

Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a spus că elevii săi au muncit mult şi nu li se poate reproşa nimic, punctând că își dorește să continue la campioana Europei. Conducerea „blanco” se gândește la înlocuirea tehnicianului italian, presa spaniolă susținând ideea că se „încălzesc” pe margine francezul Zinedine Zidane și germanul Jurgen Klopp.
„Echipa a luptat din greu, a muncit mult şi a jucat bine. Nu li se poate reproşa nimic. Suntem trişti, dar trebuie să ne gândim la următoarele două meciuri şi să încheiem sezonul bine. Apoi vom discuta. Nu a lipsit cine ştie ce în această seară (ieri – n.r.), doar mici detalii. Nici nu prea am avut noroc. Dacă regret ceva, este faptul că am jucat prima manşă într-un mod care nu ne este caracteristic. Dar le mulţumesc jucătorilor mei pentru că au dat totul. Am avut multe şuturi spre poartă, nu multe pe poartă. Poate cu puţin mai multă prospeţime am fi fost mai eficienţi”, a spus Ancelotti. „Dedic mult timp muncii pentru că îmi place, dar nu cred că eu îmi pot evalua activitatea. Clubul face asta. Eu nu trebuie să mă gândesc la asta. Dacă clubul este mulţumit de ce am făcut în aceste două sezoane atunci voi rămâne. Viitorul meu este decis, mi-ar plăcea să rămân aici, dar ştiu cum stau lucrurile în fotbal şi clubul are dreptul să schimbe antrenorul dacă doreşte. Am o relaţie foarte bună cu jucătorii şi susţinerea conducerii clubului în momentele bune şi în cele neplăcute. Văd totul pozitiv”, a completat Ancelotti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS