14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarca şi-a văzut de drumul spre Berlin (Update)

Barca şi-a văzut de drumul spre Berlin (Update)

Robert Lewandowski (la minge) a fost unul dintre cei mai buni jucători din meciul cu Barca
Robert Lewandowski (la minge) a fost unul dintre cei mai buni jucători din meciul cu Barca

Formaţia spaniolă FC Barcelona s-a calificat în finala Ligii Campionilor, găzduită de Berlin, chiar dacă a pierdut aseară, scor 3-2, în Germania, în faţa echipei Bayern Munchen, în manşa secundă a semifinalelor. Gruparea iberică s-a impus cu 5-3 la general, întrucât în meciul tur, disputat pe „Camp Nou”, catalanii au câştigat cu 3-0, graţie reuşitelor lui Messi (2) şi Neymar. Golurile de ieri seară, de pe „Allianz Arena”, au fost semnate de Benatia (’7), Lewandowski (’59) şi Muller (’74), pentru nemţi, respectiv Neymar (’15, ’29), pentru spanioli.

Bayern: Neuer – Rafinha, Benatia, J. Boateng, Juan Bernat – Xabi Alonso – Lahm (’67, Rode), Schweinsteiger (’87, Martinez), Muller (’87, Goetze), Thiago – Lewandowski. Antrenor: Pep Gardiola.

Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba – Rakitic (’71, Mathieu), Busquets, Iniesta (’75, Xavi) – Messi, Suarez (’46, Pedro), Neymar. Luis Enrique.

Cartonaşe galbene: Rafinha, Thiago, Lewandowski, Alonso, Rode / Rakitic, Pedro.

A arbitrat: Mark Clattenburg.

În finală, FC Barcelona va întâlni învingătoarea din întâlnirea Real Madrid – Juventus Torino, returul fiind programat în această seară, de la ora 21.45 (Digi Sport 1). În tur, Juventus s-a impus, scor 2-1.
FC Barcelona a câştigat Liga Campionilor de patru ori şi s-a calificat în finală pentru a opta oară în istoria sa.
Finala Ligii Campionilor va avea loc în 6 iunie, la Berlin.

Luis Enrique: Sunt foarte mândru de jucătorii mei

Tehnicianul Barcei, Luis Enrique, a declarat că este foarte mulţumit de prestaţia jucătorilor săi și fericit totodată pentru calificarea în ultimul act al celei mai importante competiții europene intercluburi. „A fost foarte bine că am avut avantajul din tur, mai ales că nu a fost uşor pentru noi după ce Bayern a marcat. Dar am reacţionat foarte bine, am marcat şi egalat şi apoi am avut avantaj la pauză. A doua repriză a fost diferită pentru că ei au atacat mai mult, dar am ajuns în finală şi putem câştiga toate competiţiile în care suntem angrenaţi. Sunt foarte mândru și mulţumit de jucătorii mei şi vreau să-i felicit. Asta înseamnă să fii parte din Barcelona. Este o noapte în care trebuie să fim fericiţi”, a declarat Enrique.
La rândul său, Lionel Messi, care a creat cele două goluri ale catalanilor împotriva celor de la Bayern Munchen a scris pe Facebook un mesaj plin de optimism pentru fanii Barcelonei: „Suntem foarte fericiţi pentru că am ajuns în finala Ligii Campionilor, dar obiectivul nostru a rămas neschimbat: să o câştigăm!”.

Pep Guardiola: Va fi o mare finală, indiferent că va fi cu Real sau Juventus

De partea cealaltă, antrenorul echipei Bayern Munchen, spaniolul Josep Guardiola, a declarat că FC Barcelona a meritat calificarea în finala Ligii Campionilor, subliniind că speră ca fosta sa formaţie să câştige pentru a cincea oară acest trofeu. „Vreau să-mi felicit jucătorii. Sunt foarte mândru de ei, sunt fericit să le fiu antrenor. Felicitări Barcelonei, sper să câştige Liga Campionilor pentru a cincea oară. Luis Enrique a făcut treabă bună. Va fi o mare finală, indiferent că va fi cu Real sau Juventus. Barca a arătat că este foarte puternică în apărare, dar şi în atac. Singurul mod de a-i stopa aceşti jucători este să te aperi bine, să-i forţezi să alerge mai mult. FC Barcelona merită să fie în finală. Singurul mod de a învinge o astfel de echipă este să-i iei balonul. Mă bucur de revenirea lui Messi, este puternic, rapid, ca în vremea în care îl antrenam. Este cel mai bun jucător din toate timpurile, îl putem compara cu Pele”, a declarat Guardiola.
Căpitanul bavarezilor, Philipp Lahm, a afirmat că a crezut într-un miracol la meciul cu FC Barcelona: „Am crezut într-un miracol, dar din păcate nu s-a produs. Dar a fost o atmosferă senzaţională, rar am trăit aşa ceva. Nu am pierdut, dar este greu să opreşti astfel de jucători”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS