24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNapoli vrea să salveze Iașiul la Craiova

Napoli vrea să salveze Iașiul la Craiova

Nicolo Napoli crede că moldovenii lui pot obţine un rezultat bun pe „Extensiv“ (Foto: arhiva GdS)
Nicolo Napoli crede că moldovenii lui pot obţine un rezultat bun pe „Extensiv“ (Foto: arhiva GdS)

Regresul consemnat de CS Universitatea Craiova în ultima vreme le-a alimentat moralul adversarilor. Nicolo Napoli, antrenorul principal al CSMS Iași, adversara alb-albaștrilor de sâmbătă, de la ora 17.00, de pe stadionul „Extensiv“, a declarat, pentru GdS, că moldovenii vin în Bănie cu gândul de a obține toate cele trei puncte, care ar echivala cu salvarea de la retrogradare. Fostul tehnician al defunctei FC Universitatea a mai spus că se așteaptă la o primire bună din partea publicului craiovean, mărturisind că i-a rămas la suflet.
GdS: Felicitări pentru realizările de la Iași, ați fost surpriza plăcută a returului. Care a fost secretul?
Nicolo Napoli: Mulțu-mesc frumos. Așa este, am surprins multă lume în ultimul timp. Nu avem secrete, am muncit mult, ne-am pus pe picioare din punct de vedere fizic, am căutat permanent să îmbunătățim relațiile de joc și iată că a venit și răsplata, pentru că acum jucăm un fotbal plăcut și destul de eficient. Cred că ați văzut că ne batem cu toți adeversarii de la egal la egal.
GdS: Ocupați locul nouă, cu 39 de puncte, mai aveți emoții legate de retrogradare?
N.N.: Mai avem patru meciuri de disputat, sunt foarte grele toate, dar vom încerca să mai facem două, trei puncte și astfel să ne îndeplinim obiectivul. Cred că sunt suficiente două, trei puncte pentru un final liniștit.

Vrea victoria pe „Extensiv“

GdS: Veniți cu gândul să rezolvați problema salvării de la retrogradare la Craiova? Cum prefațați întâlnirea cu CS Universitatea, este specială pentru dumneavoastră?
N.N.: Nu, este o partidă ca oricare alta. Noi abordăm fiecare meci cu gândul de a obține maximum de puncte. Va fi foarte greu acest joc, întâlnim o echipă, CSU Craiova, într-un regres, de câteva etape nu face rezultate bune, ceea ce o face și mai periculoasă. Și lor le va fi greu cu noi, mult mai greu ca în turul campionatului.
GdS: Cunoști foarte bine adversarul din câte se observă, ai rămas conectat cu ce se întâmplă în Bănie?
N.N.: Știu ce s-a întâmplat pe la Craiova, am mulți prieteni acolo și mai vorbim. Nu mai sunt foarte mulți jucători care nu au evoluat pentru CSU în Liga a II-a, iar cei care au venit sunt fotbaliști buni. S-au schimbat și antrenorii, sunt doi tehnicieni respectați, din zonă, și echipa, sunt comanda lor, a avut o serie extraordinar de bună. E normal să mai apară și înfrângerile, nu poți avea un randament excelent la nesfârșit.
GdS: Probleme de lot aveți?
N.N.: Avem doi fotbaliști care sunt suspendați, Mihalache și Țigănașu. Dar am înțeles că și CSU are probleme, nu-l are pe Brandan, deci se mai echilibrează balanța. Noi vom încerca să facem un joc bun și să mai punem măcar un punct în clasament. O victorie pe Extensiv ar fi însă foarte bună. Sper să profităm de faptul că ei moral sunt jos. Cred că tot răul a pornit după ce au aflat că nu merg în cupele europene. Anul ăsta nu se poate, trebuie să mai aștepte un campionat și să-și bucure suporterii. Acum trebuie să joace pentru o clasare bună și pentru ei.

„Cred că voi fi primit bine“

GdS: Crezi că vei fi primit bine de publicul craiovean? La un moment dat chiar erai în cărți pentru preluarea CS Universitatea…
N.N.: S-a vorbit cu alți antrenori atunci, nu și cu mine. Important este că echipa s-a redresat și nu are griji în privința retrogradării. Eu sunt iubit în Craiova pentru ce am făcut la FC Universitatea. Am lucrat bine, am încercat să o readuc pe prima scenă, dar nu am putut din motive pe care le știe toată lumea. Nu vreau să mai vorbesc despre asta, e un capitol închis pentru mine. Acum sunt la Iași și încerc, alături de jucătorii mei, să ne îndeplinim obiectivul: salvarea de la retrogradare. Cred că voi fi primit bine la Craiova, nu văd de ce ar fi altfel.
GdS: Ai accepta să antrenezi din nou la Craiova? Pe CSU, pentru că de FCU nu se poate pune problema?
N.N.: Momentan sunt la Iași și nu mă gândesc la așa ceva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS