19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Petre Petculescu, condus pe ultimul drum

Fotbal – Petre Petculescu, condus pe ultimul drum

Petre Petculescu a lăsat multă durere în urma sa (foto: Alexandru Vîrtosu)
Petre Petculescu a lăsat multă durere în urma sa (foto: Alexandru Vîrtosu)

Reputatul antrenor Petre Petculescu a fost condus, astăzi, pe ultimul drum, de către membrii familiei, prietenii apropiați, oamenii din lumea fotbalului și cadre didactice. Petre Petculescu a decedat luni, la vârsta de 72 de ani, și a fost înmormântat astăzi la Cimitirul „Ungureni”, având locul de veci pe Aleea „Eroilor”. Slujba de pomenire s-a desfășurat la Biserica „Oota” din Valea Roșie.
„Petre Petculescu a fost unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, un om inteligent, un antrenor priceput. Fotbalul a mai pierdut un om de valoare”, a declarat profesorul Marian Bondrea, pentru GdS.
„Am fost elevul domnului Petculescu și pot spune cu mâna pe inimă că am învățat multe de la dânsul. Am câștigat împreună și un campionat național la juniori C, în 1983, pentru Electroputere Craiova, iar după am fost promovat la loturile naționale. A însemnat mult pentru mine. A fost un om care și-a câștigat admirația și respectul cu multă ușurință”, a punctat managerul Școlii de Fotbal „Gică Popescu”, Paul Răducan, pentru GdS.
Petre Petculescu a pregătit echipele Metalo 7 Noiembrie Craiova, Constructorul Craiova, Petrolul Craiova, CFR Petrolul, Dinamo Craiova, Electroputere – Diviziile B și C, Extensiv Craiova juniori și tineret, Universitatea Craiova – tineret, fiind totodată și coordonatorul Centrului Olimpic Viitorul Craiova. Din 1978 a obținut licența UEFA și titlul de antrenor de categoria I.
Dumnezeu să-l odihnească!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS