11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportFotbal - Slatina ar putea rămâne fără FC Olt

Fotbal – Slatina ar putea rămâne fără FC Olt

Fosta echipă a lui Nicușor Bancu (în roșu) ar putea să dispară din „peisajul” fotbalului românesc (foto: Alexandru Vîrtosu)
Fosta echipă a lui Nicușor Bancu (în roșu) ar putea să dispară din „peisajul” fotbalului românesc (foto: Alexandru Vîrtosu)

Conducerea divizionarei B FC Olt Slatina a emis astăzi un comunicat în care președintele Ionuț Ivan explică suporterilor că ar putea rămâne fără echipă începând din sezonul trecut, invocând „neconcordanțele din legistația României, care a determinat imposibilitatea finanţării clubului atât de către autorităţile locale, cât şi de mediul privat”. Redăm mai jos integral comunicatul semnat de oficialul grupării de pe malul Oltului:
„Facem cunoscut faptul că, începând cu viitoarea ediție de campionat, clubul nostru se află în imposibilitatea de a-și mai continua activitatea. Acest lucru se întâmplă din cauza legislației proaste din domeniul sportului și a unor neconcordanțe legislative, fapt care a determinat imposibilitatea finanțării clubului atât de către autoritățile locale, cât și de mediul privat. Concret, în urma controlului efectuat de AJFP Olt, în perioada 2009 – 2013 (clubul avea pe atunci denumirea ACS Aluminiu Alro Slatina) contractele fotbaliștilor au fost reclasificate din convenții civile în contracte de muncă, fapt care pe fondul vidului legislativ a dus la acumularea unor datorii în acea perioadă, datorii preluate astăzi de către ACS FC OLT Slatina deși, la data respectivă, ele practic nu existau. Clubul ACS FC Olt Slatina consideră greșit calculul datoriei imputate și contestă decizia și raportul de inspecție emise de autoritățile fiscale locale întrucât există mai multe neconcordanțe în aplicarea modului de calcul. Deoarece din decembrie clubul nu a mai putut accesa fonduri de la autoritățile locale, întrucât Legea Nr. 350/ 2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general interzice alocarea de fonduri către cluburile cu datorii, clubul a fost susținut exclusiv din fonduri private și a ajuns în incapacitatea de a mai funcționa, existând riscul ca nici actualul sezon să nu mai poată fi încheiat. Totodată vrem să tragem un semnal de alarmă ca oamenii de fotbal să ia atitudine și să se implice mai mult în rezolvarea unor astfel de cazuri întrucât există multe alte cluburi aflate în situația noastră din cauza legislației actuale. Daca nu se vor lua măsuri, fotbalul profesionist, încet, încet, va dispărea de la noi din țară. În aceeași ordine de idei, vrem să îi asigurăm pe toți iubitorii de fotbal de la noi din județ și nu numai, că echipa de conducere a ACS FC OLT Slatina se va implica în continuare pentru a găsi soluții și a face în așa fel încât și pe viitor județul nostru să fie reprezentat de o echipă de fotbal în eșalonul al doilea al fotbalului românesc și, chiar și în Liga I”, se arată în comunicatul semnat de președintele executiv, Ionuț Ivan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS